Sunt foarte puține rețete care să-mi iasă perfect din prima și pe care să nu le mai testez de măcar încă o dată pentru site. Dar la această rețetă de biscuiți cu iaurt am avut o presimțire bună - deși i-am făcut prima dată, în același timp am ținut să le fac poze pentru voi, și jackpot - s-au bucurat de un succes foarte mare la copii și nu numai. Pe lângă faptul că se gătesc repede, sunt niște biscuiți destul de economici, cu siguranță găsiți vreun iaurt pierdut prin frigider, 2 ouă, puțin ulei și câteva linguri de zahăr, nu?
I-am modelat în 2 forme, una de pișcot alungit - se face simplu și iese chiar mai bun decât pișcotul clasic (așa mi-a zis soțul). Cealaltă formă este împletită și biscuiții ies mai crocanți, la fel de buni și ceva mai interesanți. Deci puteți să-i modelați după plac, la fel merg combinate diverse arome, niște stafide, nuci, cacao, etc.
Într-un bol puneți iaurtul, 2 linguri de zahăr, 2 ouă, uleiul și sarea.
Amestecați bine cu o lingură sau spatulă.
Adăugați acum făina și praful de copt.
Mai păstrați puțină făină pentru modelarea aluatului pe masă.
Amestecați bine compoziția cu spatula sau lingura, până se încorporează complet făina.
Apoi presărați făina pe masă și mutați aluatul acolo.
Mai frâmântați puțin cu mâinile până devine uniform, este un aluat moale și ușor de lucrat.
Îl tăiați în aproximativ 24 de bucăți uniforme.
Acum le modelați cum vă place, le puteți face pișcot, cerc sau împletiți.
Pentru pișcot am făcut un baston mic din fiecare bucată de aluat.
Puțin l-am turtit cu degetele.
Apoi am pus 4 linguri de zahăr într-o farfurie și am presat în el biscuitele format cu una din laturi.
Pișcoturile astfel formate le aranjați cu zahărul în sus pe o tavă de cuptor, așternută cu hârtie de copt eventual.
Pentru biscuiții împletiți am modelat o baghetă mai subțire și am împletit-o, la fel i-am trecut cu una din laturi prin zahăr.
Biscuiții cerc le modelați în formă de bilă turtită și neapărat să-i presați în zahăr - acesta le face crocanți și mai buni chiar.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute - încercați să nu-i rumeniți prea tare.
Aici sunt gata și cei împletiți.
Lăsați puțin să se răcorească și-i serviți cu mare poftă, sunt foarte buni, chiar neașteptat de buni!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.