Imi plac foarte mult combinatiile de ciuperci cu smantana - la fel si aceasta supa, este o bunatate, se prepara foarte simplu si repede. Recomand sa o aveti in caietul cu retete a familiei.
Spalati bine carnea si o puneti la fiert in 2-3 litri de apa.
Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 10 min. Apoi aruncati apa in care a fiert carnea, spalati bine cratita si carnea. Puneti din nou apa filtrata, puneti pe foc si cand va fierbe adaugati o jumatate de ceapa taiata marunt, frunza de dafin. Faceti focul mic si lasati sa fiarba 30-40 de min.
In acest timp pregatiti cartofii si ceapa, curatati si spalati.
Apoi spalati si taiati marunt ciupercile. Le caliti un pic in ulei, adaugati o ceapa tocata marunt si lasati sa se rumeneasca impreuna.
Le lasati intr-o farfurie sau tigaie pana pregatiti restul pasilor.
Taiati cartofii cubulete si adaugati in supa, lasati sa mai fiarba inca 25-30 de min.
Caliti o ceapa in ulei, pana incepe sa se rumeneasca.
Adaugati faina, amestecati bine si lasati 2-3 min sa se caleasca putin.
Apoi adaugati cate un polonic de supa, si amestecati bine dupa fiecare - sa nu se formeze cocoloase.
Adaugati supa, pana aceasta compozitie va fi de consistenta unei smantani lichide. Daca s-au format cumva cocoloase, amestecati bine cu un tel, sa le desfaceti.
Adaugati smantana si amestecati bine.
Carnea o scoateti din supa si o taiati marunt.
Adaugati compozitia de smantana si carnea in cratita cu supa, amestecati bine si lasati sa fiarba inca 5-10 min la foc mic.
Apoi adaugati ciupercile - daca le adaugati mai inainte supa va avea o culoare mai inchisa.
Si la final patrunjelul tocat marunt. Stingeti focul, acoperiti cu capac si lasati 15 min sa se patrunda.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.