Supă-cremă cu ciuperci și pui

Îmi plac foarte mult combinațiile de ciuperci cu smântână - la fel și această supă, este o bunătate, se prepară foarte simplu și repede. Recomand să o aveți în caietul cu rețete al familiei.

Ingrediente
Piept de pui
1 buc
sau orice carne preferată
Ciuperci albe proaspete
500 g
sau ciuperci din conservă
Ceapă albă
3 buc
   
Cartofi
2 buc
   
Făină
2 linguri
   
Smântână
4 linguri
   
Frunză de dafin
2 buc
   
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță de piper măcinat
Sare
1 lingura
   
Pași de urmat
Pas 1

Spălați bine carnea și o puneți la fiert în 2-3 litri de apă.

Supă-cremă cu ciuperci și pui - Pas 1
Pas 2

Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați 10 min. Apoi aruncați apa în care a fiert carnea, spălați bine cratița și carnea. Puneți din nou apă filtrată, puneți pe foc și când va fierbe adăugați o jumătate de ceapă tăiată mărunt, frunza de dafin. Faceți focul mic și lăsați să fiarbă 30-40 de min.

Supă-cremă cu ciuperci și pui - Pas 2
Pas 3

În acest timp pregătiți cartofii și ceapa, curățați și spălați.

Supă-cremă cu ciuperci și pui - Pas 3
Pas 4

Apoi spălați și tăiați mărunt ciupercile. Le căliți un pic în ulei, adăugați o ceapă tocată mărunt și lăsați să se rumenească împreună.

Supă-cremă cu ciuperci și pui - Pas 4
Pas 5

Le lăsați într-o farfurie sau tigaie până pregătiți restul pașilor.

Supă-cremă cu ciuperci și pui - Pas 5
Pas 6

Tăiați cartofii cubulețe și adăugați în supă, lăsați să mai fiarbă încă 25-30 de min.

Supă-cremă cu ciuperci și pui - Pas 6
Pas 7

Căliți o ceapă în ulei, până începe să se rumenească.

Supă-cremă cu ciuperci și pui - Pas 7
Pas 8

Adăugați făina, amestecați bine și lăsați 2-3 min să se călească puțin.

Supă-cremă cu ciuperci și pui - Pas 8
Pas 9

Apoi adăugați câte un polonic de supă, și amestecați bine după fiecare - să nu se formeze cocoloașe.

Supă-cremă cu ciuperci și pui - Pas 9
Pas 10

Adăugați supa, până această compoziție va fi de consistența unei smântâni lichide. Dacă s-au format cumva cocoloașe, amestecați bine cu un tel, să le desfaceți.

Supă-cremă cu ciuperci și pui - Pas 10
Pas 11

Adăugați smântâna și amestecați bine.

Supă-cremă cu ciuperci și pui - Pas 11
Pas 12

Carnea o scoateți din supă și o tăiați mărunt.

Supă-cremă cu ciuperci și pui - Pas 12
Pas 13

Adăugați compoziția de smântână și carnea în cratița cu supă, amestecați bine și lăsați să fiarbă încă 5-10 min la foc mic.

Supă-cremă cu ciuperci și pui - Pas 13
Pas 14

Apoi adăugați ciupercile - dacă le adăugați mai înainte supa va avea o culoare mai închisă.

Supă-cremă cu ciuperci și pui - Pas 14
Pas 15

Și la final pătrunjelul tocat mărunt. Stingeți focul, acoperiți cu capac și lăsați 15 min să se pătrundă.

Supă-cremă cu ciuperci și pui - Pas 15

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l (4 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min