Îmi plac foarte mult combinațiile de ciuperci cu smântână - la fel și această supă, este o bunătate, se prepară foarte simplu și repede. Recomand să o aveți în caietul cu rețete al familiei.
Spălați bine carnea și o puneți la fiert în 2-3 litri de apă.
Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați 10 min. Apoi aruncați apa în care a fiert carnea, spălați bine cratița și carnea. Puneți din nou apă filtrată, puneți pe foc și când va fierbe adăugați o jumătate de ceapă tăiată mărunt, frunza de dafin. Faceți focul mic și lăsați să fiarbă 30-40 de min.
În acest timp pregătiți cartofii și ceapa, curățați și spălați.
Apoi spălați și tăiați mărunt ciupercile. Le căliți un pic în ulei, adăugați o ceapă tocată mărunt și lăsați să se rumenească împreună.
Le lăsați într-o farfurie sau tigaie până pregătiți restul pașilor.
Tăiați cartofii cubulețe și adăugați în supă, lăsați să mai fiarbă încă 25-30 de min.
Căliți o ceapă în ulei, până începe să se rumenească.
Adăugați făina, amestecați bine și lăsați 2-3 min să se călească puțin.
Apoi adăugați câte un polonic de supă, și amestecați bine după fiecare - să nu se formeze cocoloașe.
Adăugați supa, până această compoziție va fi de consistența unei smântâni lichide. Dacă s-au format cumva cocoloașe, amestecați bine cu un tel, să le desfaceți.
Adăugați smântâna și amestecați bine.
Carnea o scoateți din supă și o tăiați mărunt.
Adăugați compoziția de smântână și carnea în cratița cu supă, amestecați bine și lăsați să fiarbă încă 5-10 min la foc mic.
Apoi adăugați ciupercile - dacă le adăugați mai înainte supa va avea o culoare mai închisă.
Și la final pătrunjelul tocat mărunt. Stingeți focul, acoperiți cu capac și lăsați 15 min să se pătrundă.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.