Încă o idee minunată cum să gătiți rapid și gustos pieptul de pui fad - îl transformați în chiftele fragede, aromate și delicioase! Am testat de câteva ori această rețetă de chiftele din pui, asta pentru că neapărat am vrut să le savurez și în varianta low-carb. În mod normal puneți făină simplă albă, dar dacă vreți s-o evitați, înlocuiți cu făină de migdale - toate detaliile la ingrediente și pași.
Încă o chestie minunată aici - anume aceste chiftele de pui nu trebuie modelate cu mâinile, se pun repede cu lingura în tigaie și ați scăpat de modelajul chiftelelor perfecte.
Aici pieptul de pui nu trebuie tocat la mașina de carne. Se face cuburi mici la cuțit și pentru asta, în primul rând, îl feliați pe lung.
Apoi tăiați cubulețe, de preferat cât mai mici.
Chiftelele din carnea tăiată prea mare s-ar putea să se mai desfacă la gătit.
Puneți toată carnea într-un bol.
Adăugați ouăle și cașcavalul dat prin răzătoarea mare.
Apoi puneți maioneza, făina, sarea cu piperul și mărarul tocat (este opțional).
Amestecați foarte bine compoziția cu o lingură.
Acum încălziți bine uleiul (eu îl combin cu puțin unt) și tot cu lingura puneți chiftelele la prăjit în tigaie.
Le gătiți la foc mediu și rumeniți frumos pe ambele părți.
Serviți calde pe lângă un sos fresh de iaurt, sau oricare altul vă place, și o salată de legume.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.