Acest chec cu mere mi-a mirosit din prima numai prin denumire, este exact tipul de rețetă care îmi place mult - simplă, rapidă, dar și de efect. Cubulețele de mere se combină aici perfect cu scorțișoara și aluatul fraged, checul chiar a fost foarte apreciat acum de sărbători. Partea de deasupra este preferata mea, un crocant minunat din mere cu zahăr și scorțișoară, un fel de "cireașa de pe tort" la această rețetă.
Cu această ocazie am testat și făina marca Fine Life din magazinul LaDoiPași, foarte bună, apropo. Alte rețete marca Lalena(plus multe altele) găsiți și pe site-ul lor, în secțiunea de Idei simple pentru acasă.
Așterneți cu hârtie de copt o tavă de aproximativ 24x10cm.
Dacă aveți o tavă de chec mai mare, recomand să măriți cantitățile la ingrediente cât de cât proporțional.
Amestecați făina cu praful de copt.
Aici am testat cu succes marca de făină Fine Life din magazinul LaDoiPași.
Curațați merele de cotor și coajă, apoi le tăiați cubulețe de mărime medie.
Puneți peste cubulețele de mere 1 linguriță de scorțișoară și 60g de zahăr alb sau brun. Amestecați bine, acesta va fi crocantul de mere.
Într-un bol mixați bine untul moale cu 120g de zahăr, apoi adăugați pe rând ouăle.
Turnați laptele și esența de vanilie, iarăși amestecați.
La final puneți făina cu praful de copt.
Amestecați bine cu mixerul sau telul, până aluatul devine neted și omogen, fără cocoloașe.
Acum puneți și nivelați jumătate din acest aluat în tava de chec pregătită la primul pas.
Distribuiți uniform jumătate din merele cubulețe cu scorțișoară.
Turnați restul de aluat și îl distribuiți uniform cu lingura.
Deasupra puneți celelalte mere și zahărul rămas din farfurie.
Presărați bucățile de mere puțin cu o lingură, să intre ușor în aluat.
Coaceți checul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 45-50 de minute.
Neapărat să faceți și testul scobitorii înainte să-l scoateți din cuptor.
Lăsați să se răcească complet înainte de servire, așa feliile vor fi uniforme și nu se vor desface.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.