Acest chec cu mere mi-a mirosit din prima numai prin denumire, este exact tipul de reteta care imi place mult - simpla, rapida, dar si de efect. Cubuletele de mere se combina aici perfect cu scortisoara si aluatul fraged, checul chiar a fost foarte apreciat acum de sarbatori. Partea de deasupra este preferata mea, un crocant minunat din mere cu zahar si scortisoara, un fel de "cireasa de pe tort" la aceasta reteta.
Cu aceasta ocazie am testat si faina marca Fine Life din magazinul LaDoiPasi, foarte buna, apropo. Alte retete marca Lalena(plus multe altele) gasiti si pe site-ul lor, in sectiunea de Idei simple pentru acasa.
Asterneti cu hartie de copt o tava de aprozimativ 24x10cm.
Daca aveti o tava de chec mai mare, recomand sa mariti cantitatile la ingrediente cat de cat proportional.
Amestecati faina cu praful de copt.
Aici am testat cu succes marca de faina Fine Life din magazinul LaDoiPasi.
Curatati merele de cotor si coaja, apoi le taiati cubulete de marime medie.
Puneti peste cubuletele de mere 1 lingurita de scortisoara si 60g de zahar alb sau brun. Amestecati bine, acesta va fi crocantul de mere.
Intr-un bol mixati bine untul moale cu 120g de zahar, apoi adaugati pe rand ouale.
Turnati laptele si esenta de vanilie, iarasi amestecati.
La final puneti faina cu praful de copt.
Amestecati bine cu mixerul sau telul, pana aluatul devine neted si omogen, fara cocoloase.
Acum puneti si nivelati jumatate din acest aluat in tava de chec pregatita la primul pas.
Distribuiti uniform jumatate din merele cubulete cu scortisoara.
Turnati restul de aluat si il distribuiti uniform cu lingura.
Deasupra puneti celelalte mere si zaharul ramas din farfurie.
Presati bucatile de mere putin cu o lingura, sa intre usor in aluat.
Coaceti checul in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 45-50 de minute.
Neaparat sa faceti si testul scobitorii inainte sa-l scoateti din cuptor.
Lasati sa se raceasca complet inainte de servire, asa feliile vor fi uniforme si nu se vor desface.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.