Chec cu mere si scortisoara Reteta VIDEO

Chec cu mere si scortisoara

Acest chec cu mere mi-a mirosit din prima numai prin denumire, este exact tipul de reteta care imi place mult - simpla, rapida, dar si de efect. Cubuletele de mere se combina aici perfect cu scortisoara si aluatul fraged, checul chiar a fost foarte apreciat acum de sarbatori. Partea de deasupra este preferata mea, un crocant minunat din mere cu zahar si scortisoara, un fel de "cireasa de pe tort" la aceasta reteta.

Cu aceasta ocazie am testat si faina marca Fine Life din magazinul LaDoiPasi, foarte buna, apropo. Alte retete marca Lalena(plus multe altele) gasiti si pe site-ul lor, in sectiunea de Idei simple pentru acasa.

Ingrediente

Oua
2 buc
Mere
2 buc
Unt
100 g
Zahar
180 g
Scortisoara
1 lingurite
Faina alba
200 g
Lapte
120 ml
Praf de copt
10 g
Esenta de vanilie
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Asterneti cu hartie de copt o tava de aprozimativ 24x10cm.

Daca aveti o tava de chec mai mare, recomand sa mariti cantitatile la ingrediente cat de cat proportional.

2

Amestecati faina cu praful de copt.

Aici am testat cu succes marca de faina Fine Life din magazinul LaDoiPasi.

3

Curatati merele de cotor si coaja, apoi le taiati cubulete de marime medie.

4

Puneti peste cubuletele de mere 1 lingurita de scortisoara si 60g de zahar alb sau brun. Amestecati bine, acesta va fi crocantul de mere.

5

Intr-un bol mixati bine untul moale cu 120g de zahar, apoi adaugati pe rand ouale.

6

Turnati laptele si esenta de vanilie, iarasi amestecati.

7

La final puneti faina cu praful de copt.

8

Amestecati bine cu mixerul sau telul, pana aluatul devine neted si omogen, fara cocoloase.

9

Acum puneti si nivelati jumatate din acest aluat in tava de chec pregatita la primul pas.

10

Distribuiti uniform jumatate din merele cubulete cu scortisoara.

11

Turnati restul de aluat si il distribuiti uniform cu lingura.

12

Deasupra puneti celelalte mere si zaharul ramas din farfurie.

Presati bucatile de mere putin cu o lingura, sa intre usor in aluat.

13

Coaceti checul in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 45-50 de minute.

Neaparat sa faceti si testul scobitorii inainte sa-l scoateti din cuptor.

14

Lasati sa se raceasca complet inainte de servire, asa feliile vor fi uniforme si nu se vor desface.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (1 chec de 24x10cm)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

SimonaBerar341
Simona Berar (SimonaBerar341) 11 mai 2019, 21:51

S-a mâncat in cateva ore....minunat!

Nota mea pentru reteta:
adriana rebei
adriana rebei 30 mai 2019, 09:38

Recomand! L-am facut dublu si...2 spatamani la rand ):)

Nota mea pentru reteta: