Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri

Nici nu va imaginati cat de mult vroiam sa fac o dulceata de trandafiri cu petale din gradina proprie, sa aiba o culoare si arome naturale, foarte intense. Dupa multi ani si eforturi, ne bucuram in acest an de gradina noastra - primele capsuni, flori, petale trandafiri de dulceata, castraveti, vedeturi, etc. Bineinteles, trandafirii de dulceata au fost plantati chiar primii, ca sa va dati seama cat de mult imi doream sa ne bucuram de aroma lor.

Asa ca tot ce vedeti in poze sunt din productie proprie, trandafirii au fost luati din pepiniera si se numesc Sachsengrouss. Mai sunt si alte soiuri de trandafiri pentru dulceata, urmeaza sa mai plantez in toamna neaparat, prea mult imi place dulceata si siropul din ele!

Reteta de dulceata de trandafiri am dedus-o singura, testand cateva variante pentru aroma si culoare cat mai intense, de un roz frumos. Bineinteles am folosit metoda mea preferata, cu fierberea in 3 zile...

Ingrediente

Petale de trandafiri
150 g
Zahar
400 g
Apa
300 ml
Lamaie
2 buc

Pasi de urmat

1

Petalele de trandafiri recomand sa le culegeti atent, fara impuritati si musculite, in acest caz nu trebuie alese si spalate pe urma.

2

Intr-o alta tura de cules nu am reusit sa o fac repede din cauza ploii si le-am taiat repede cu totul. Acasa le-am spalat sub jet de apa rece si am pus sa se scurga pe un prosop.

3

Apoi atent am ales petalele curate si le-am pus intr-un bol.

Am avut aici aproximativ 150g de petale.

4

Am turnat peste ele 300ml de apa fierbinte clocotita.

5

Apoi zaharul.

6

Si zeama de la cele 2 lamai.

7

Se amesteca bine toate ingredientele si lasati cateva ore la temperatura camerei sau peste noapte la frigider.

8

Dupa acest timp mutati compozitia intr-o cratita cu fund gros si puneti la fiert pentru 10 minute.

Inchideti focul si lasati oala asa descoperita timp de 24 de ore pe masa din bucatarie.

9

A 2-a zi iarasi fierbeti dulceata 10 minute si lasati inca 24 de ore pe masa.

10

In a 3-a zi o fierbeti altele 10 minute, dar dupa asta o turnati direct in borcanele spalate si uscate bine.

11

Dulceata nu iese multa si va recomand sa folositi aici borcane cat mai mici, de 100-150ml.

12

Le inchideti ermetic si intoarceti cu capul in jos pe masa de bucatarie, pana se raceasc complet.

13

Puteti s-o folositi ca si orice alta dulceata in preparatele preferate, eu abia astept sa o amestec cu nuci si sa fac niste cozonaci moldovenesti, sau invartita - un desert din copilarie foarte fain.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 600 mililitri
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

Clarutza
Clarutza 14 iun 2019, 15:35

Arata minunat,felicitari!S-aveti pofta!Pupici