Nici nu m-am gandit cat de buna poate fi crema de telina! Am fost sceptica pana in momentul in care am terminat s-o prepar si am gustat-o - este absolut delicoasa, usoara si aromata.
Reteta am gasit-o intr-o carte de bucatarie sanatoasa si dietetica, in care se mentioneaza ca somonul proaspat, in cantitati mici este foarte recomandat in regimurile de slabire. Bineinteles preparat corect.
In combinatie cu crema de telina a fost ceva divin, un gust foarte rafinat, bun-bun si satios. Plus ca se prepara in jumatate de ora!
L-am servit cu garnitura de Orez cu curry si legume
Curatati si spalati ceapa, usturoiul si telina.
Le tocati marunt, puneti intr-o cratita si adaugati apa si vinul alb. Puneti la fiert, cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati 15 min.
Cand este gata, adaugati laptele praf si zeama de lamaie
Turnati compozitia in mixer si mixati bine pana devine o pasta omogena.
Turnati crema intr-o farfurie, adaugati sare si verdeata dupa gust. Amestecati si lasati pana pregatim pestele.
Curatati si spalati bine somonul. Il portonati in 4 bucati de aproximativ 150g.
Stergeti bine fileurile cu un servetel de bucatarie. Apoi presarati cu sare si piper pe toata bucatile.
Ungeti o tigaie teflonata cu ulei de masline, lasati sa se incinga si puneti fileurile cu pielea in jos. Lasati 2-3 min sa se rumeneasca.
Puneti capacul la tigaie, faceti focul mediu si lasati inca 10 min sa se prepare pestele in aburii proprii.
Este gata cand are culoarea roz. Totul depinde si de grosimea bucatilor de peste.
Il serviti cu crema de telina si o garnitura de legume. Recomand sa nu mancati pielea somonului, este foarte grasa si nu merge daca doriti sa mancati mai usor.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.