Nici nu m-am gândit cât de bună poate fi crema de țelină! Am fost sceptică până în momentul în care am terminat s-o prepar și am gustat-o - este absolut delicioasă, ușoară și aromată.
Rețeta am găsit-o într-o carte de bucătărie sănătoasă și dietetică, în care se menționează că somonul proaspăt, în cantități mici, este foarte recomandat în regimurile de slăbire. Bineînțeles, preparat corect.
În combinație cu crema de țelină a fost ceva divin, un gust foarte rafinat, bun-bun și sățios. Plus că se prepară în jumătate de oră!
L-am servit cu garnitură de Orez cu curry și legume
Curațați și spălați ceapa, usturoiul și țelina.
Le tocați mărunt, puneți într-o cratiță și adăugați apa și vinul alb. Puneți la fiert, când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați 15 min.
Când este gata, adăugați laptele praf și zeama de lămâie
Turnați compoziția în mixer și mixați bine până devine o pastă omogenă.
Turnați crema într-o farfurie, adăugați sare și verdeață după gust. Amestecați și lăsați până pregătim peștele.
Curațați și spălați bine somonul. Îl porționați în 4 bucăți de aproximativ 150g.
Ştergeți bine fileurile cu un șervetel de bucătărie. Apoi presărați cu sare și piper pe toată bucățile.
Ungeți o tigaie teflonată cu ulei de măsline, lăsați să se încinsă și puneți fileurile cu pielea în jos. Lăsați 2-3 min să se rumenească.
Puneți capacul la tigaie, faceți focul mediu și lăsați încă 10 min să se prepare peștele în aburii proprii.
Este gata când are culoarea roz. Totul depinde și de grosimea bucăților de pește.
Îl serviți cu crema de țelină și o garnitură de legume. Recomand să nu mâncați pielea somonului, este foarte grasă și nu merge dacă doriți să mâncați mai ușor.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.