Somon la tigaie, cu cremă de țelină

Nici nu m-am gândit cât de bună poate fi crema de țelină! Am fost sceptică până în momentul în care am terminat s-o prepar și am gustat-o - este absolut delicioasă, ușoară și aromată.

Rețeta am găsit-o într-o carte de bucătărie sănătoasă și dietetică, în care se menționează că somonul proaspăt, în cantități mici, este foarte recomandat în regimurile de slăbire. Bineînțeles, preparat corect.

În combinație cu crema de țelină a fost ceva divin, un gust foarte rafinat, bun-bun și sățios. Plus că se prepară în jumătate de oră!

L-am servit cu garnitură de Orez cu curry și legume

Ingrediente
File de somon proaspăt
600 g
   
Ceapă albă
1 buc
   
Rădăcină de țelină
150 g
   
Usturoi
2 buc
căţei
Vin alb demisec
2 linguri
   
Apă
1 pahar
   
Lapte praf
10 g
de preferat lapte praf degresat sau fără zahăr
Zeamă de lămâie
1 lingurita
   
Ulei de măsline
1 lingurita
   
Pătrunjel verde
1 lingura
   
Sare
0.5 lingurite
   
Piper negru
0.25 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Curațați și spălați ceapa, usturoiul și țelina.

Somon la tigaie, cu cremă de țelină - Pas 1
Pas 2

Le tocați mărunt, puneți într-o cratiță și adăugați apa și vinul alb. Puneți la fiert, când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați 15 min.

Somon la tigaie, cu cremă de țelină - Pas 2
Pas 3

Când este gata, adăugați laptele praf și zeama de lămâie

Somon la tigaie, cu cremă de țelină - Pas 3
Pas 4

Turnați compoziția în mixer și mixați bine până devine o pastă omogenă.

Somon la tigaie, cu cremă de țelină - Pas 4
Pas 5

Turnați crema într-o farfurie, adăugați sare și verdeață după gust. Amestecați și lăsați până pregătim peștele.

Somon la tigaie, cu cremă de țelină - Pas 5
Pas 6

Curațați și spălați bine somonul. Îl porționați în 4 bucăți de aproximativ 150g.

Somon la tigaie, cu cremă de țelină - Pas 6
Pas 7

Ştergeți bine fileurile cu un șervetel de bucătărie. Apoi presărați cu sare și piper pe toată bucățile.

Somon la tigaie, cu cremă de țelină - Pas 7
Pas 8

Ungeți o tigaie teflonată cu ulei de măsline, lăsați să se încinsă și puneți fileurile cu pielea în jos. Lăsați 2-3 min să se rumenească.

Somon la tigaie, cu cremă de țelină - Pas 8
Pas 9

Puneți capacul la tigaie, faceți focul mediu și lăsați încă 10 min să se prepare peștele în aburii proprii.

Este gata când are culoarea roz. Totul depinde și de grosimea bucăților de pește.

Somon la tigaie, cu cremă de țelină - Pas 9
Pas 10

Îl serviți cu crema de țelină și o garnitură de legume. Recomand să nu mâncați pielea somonului, este foarte grasă și nu merge dacă doriți să mâncați mai ușor.

Poftă Bună!

Somon la tigaie, cu cremă de țelină - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 g (4 porții)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 5 min