Prăjitură marmorată la tigaie

Sunt multe rețete care îmi fac click, ies din prima și sunt chiar "Oau!", recunosc că îmi place să le descopăr pentru ca să vă ușurez și vouă, și mie, munca în bucătăria de zi cu zi. Această prăjitură marmorată așa este - rapidă, se prepară fără cuptor, o gătiți la tigaie și merge să vă alintați cu ceva dulce de casă chiar și când mergeți în vacanțe sau nu aveți la dispoziție un cuptor.

Am fost sceptică, dar curioasă, și a meritat încercarea! Chiar vă recomand rețeta aceasta de prăjitură marmorată la tigaie cu insistență - în jumătate de oră este gata, cu minim efort și ingrediente la îndemână în cam orice bucătărie. Iese pufoasă, moale, aromată și foarte gustoasă, cred că merge folosită și ca blat de tort chiar.

Cantitățile de mai jos se potrivesc perfect pentru o tigaie mare, de 28cm în diametru, dar dacă folosiți tigaie de 24-26cm, puteți ușor reduce la jumătate ingredientele.

Ingrediente
Ouă
3 buc
   
Zahăr
200 g
   
Esență de vanilie
1 lingurita
   
Ulei
120 ml
   
Lapte bătut/iaurt/chefir
250 ml
aproximativ 1 pahar
Făină
300 g
   
Praf de copt
10 g
sau 1 lingură
Cacao pudră
2 linguri
   
Lapte
2 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Puneți într-un bol mare ouăle, zahărul și vanilia, amestecați bine compoziția cu un tel sau mixer.

Prăjitură marmorată la tigaie - Pas 1
Pas 2

Incorporați încet uleiul.

Prăjitură marmorată la tigaie - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați iaurtul și iarăși amestecați.

Prăjitură marmorată la tigaie - Pas 3
Pas 4

La final puneți făina împreună cu praful de copt, amestecați bine cu telul până nu mai sunt cocoloașe.

Prăjitură marmorată la tigaie - Pas 4
Pas 5

Ungeți cu puțin ulei tigaia (neîncălzită) și turnați jumătate din aluat în ea.

Prăjitură marmorată la tigaie - Pas 5
Pas 6

În jumătatea rămasă din bol adăugați 2 linguri de cacao și 2 linguri de lapte, amestecați bine.

Merg bine combinate aici și stafide, merișoare, nuci, etc.

Prăjitură marmorată la tigaie - Pas 6
Pas 7

Cu lingura puneți acest aluat cu cacao peste cel din tigaie.

Prăjitură marmorată la tigaie - Pas 7
Pas 8

Treceți cu o scobitoare prin aceste rânduri de aluat, ușor să amestecați cele 2 straturi.

Prăjitură marmorată la tigaie - Pas 8
Pas 9

Acum puneți capacul pe tigaie și lăsați la foc foarte mic timp de 30 de minute.

Prăjitură marmorată la tigaie - Pas 9
Pas 10

După acest timp recomand să faceți testul scobitorii - dacă iese curată, prăjitura este gata.

Partea de sus este normal să nu se rumenească, dar nu vă speriați, așa este ok.

Lăsați 15-20 minute să se răcorească în tigaie, apoi o scoateți atent pe un platou.

Prăjitură marmorată la tigaie - Pas 10
Pas 11

În schimb baza este rumenă și foarte faină, o puteți servi așa, cu fundul în sus.

Prăjitură marmorată la tigaie - Pas 11
Pas 12

Sau cu fața în sus, dar presărată deasupra cu puțin zahăr pudră sau cacao.

Prăjitură marmorată la tigaie - Pas 12
Pas 13

Porționați și serviți, este neașteptat de bună și cu siguranță va fi apreciată de toată familia.

Poftă Bună!

Prăjitură marmorată la tigaie - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 900 g (12-14 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Sursă: altacucina.co