Prajitura marmorata la tigaie

Sunt multe retete care imi fac click, ies din prima si sunt chiar "Oau!", recunosc ca imi place sa le descopar pentru ca sa va usurez si voua, si mie, munca in bucataria de zi cu zi. Aceasta prajitura marmorata asa este - rapida, se prepara fara cuptor, o gatiti la tigaie si merge sa va alintati cu ceva dulce de casa chiar si cand mergeti in vacante sau nu aveti la dispozitie un cuptor.

Am fost sceptica, dar curioasa, si a meritat incercarea! Chiar va recomand reteta aceasta de prajitura marmorata la tigaie cu insistenta - in jumatate de ora este gata, cu minim efort si ingrediente la indemana in cam orice bucatarie. Iese pufoasa, moale, aromata si foarte gustoasa, cred ca merge folosita si ca blat de tort chiar.

Cantitatile de mai jos se potrivesc perfect pentru o tigaie mare, de 28cm in diametru, dar daca folositi tigaie de 24-26cm, puteti usor reduce la jumatate ingredientele.

Ingrediente
Oua
3 buc
Zahar
200 g
Esenta de vanilie
1 lingurita
Ulei
120 ml
Lapte batut/iaurt/chefir
250 ml
aproximativ 1 pahar
Faina
300 g
Praf de copt
10 g
sau 1 lingura
Cacao pudra
2 linguri
Lapte
2 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Puneti intr-un bol mare ouale, zaharul si vanilia, amestecati bine compozitia cu un tel sau mixer.

Prajitura marmorata la tigaie - Pas 1
Pas 2

Incorporati incet uleiul.

Prajitura marmorata la tigaie - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugati iaurtul si iarasi amestecati.

Prajitura marmorata la tigaie - Pas 3
Pas 4

La final puneti faina impreuna cu praful de copt, amestecati bine cu telul pana nu mai sunt cocoloase.

Prajitura marmorata la tigaie - Pas 4
Pas 5

Ungeti cu putin ulei tigaia(neincalzita) si turnati jumatate din aluat in ea.

Prajitura marmorata la tigaie - Pas 5
Pas 6

In jumatatea ramasa din bol adaugati 2 linguri de cacao si 2 linguri de lapte, amestecati bine.

Merg bine combinate aici si stafide, merisoare, nuci, etc.

Prajitura marmorata la tigaie - Pas 6
Pas 7

Cu lingura puneti acest aluat cu cacao peste cel din tigaie.

Prajitura marmorata la tigaie - Pas 7
Pas 8

Treceti cu o scobitoare prin aceste randuri de aluat, usor sa amestecati cele 2 straturi.

Prajitura marmorata la tigaie - Pas 8
Pas 9

Acum puneti capacul pe tigaie si lasati la foc foarte mic timp de 30 de minute.

Prajitura marmorata la tigaie - Pas 9
Pas 10

Dupa acest timp recomand sa faceti testul scobitorii - daca iese curata, prajitura este gata.

Partea de sus este normal sa nu se rumeneasca, dar nu va speriati, asa este ok.

Lasati 15-20 minute sa se racoreasca in tigaie, apoi o scoateti atent pe un platou.

Prajitura marmorata la tigaie - Pas 10
Pas 11

In schimb baza este rumena si foarte faina, o puteti servi asa, cu fundul in sus.

Prajitura marmorata la tigaie - Pas 11
Pas 12

Sau cu fata in sus, dar presarata deasupra cu putin zahar pudra sau cacao.

Prajitura marmorata la tigaie - Pas 12
Pas 13

Portionati si serviti, este neasteptat de buna si cu siguranta va fi apreciata de toata familia.

Pofta Buna!

Prajitura marmorata la tigaie - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 900 g (12-14 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Sursa: altacucina.co