Mici pe paine, la gratar

Mici pe paine, la gratar

Foarte faina aceasta metoda de a prepara micii la gratar, fara sa-i modelati, mai ales daca aveti pasta de mici facuta in casa(eu asa va recomand, nu e greu si merita!). Aroma de mici copti si painea crocanta rumenita la gratar se potrivesc foarte bine, dar am 2 atentionari si obiectii pentru aceasta metoda:

- trebuie de lucrat repede si atent cu feliile de paine la gratar, se ard imediat si daca nu aveti grija se fac carbune. Deci organizare ceva mai atenta la proces, vedeti mai jos cum am facut eu;

- nu faceti prea mult, doar cat veti manca atunci proaspeti la masa. A 2-a zi painea devine moale si prea elastica, nu mai are textura aia crocanta, deci isi pierd farmecul. Mai bine reincalziti micii normali, decat cei pe paine.

In rest recomand sa incercati, este interesant, gustos si frumos asa sa-i serviti, merg de minune pe langa niste muraturi sau salata, bineinteles si niste mustar!

Ingrediente

Pasta de mici
500 g
aveti in pasi link spre reteta mea, sau cumparati gata preparata
Paine
1 buc
oricare preferati

Pasi de urmat

1

Faceti pasta de mici in casa, si bineinteles va recomand reteta mea de aici, simpla si la indemana pentru oricine. Deja a fost testata de multe ori si mi s-a spus ca sunt cei mai buni mici mancati vreodata.

Doar sa aveti grija, ca trebuie preparata cu o seara inainte!

2

Feliati painea, faceti focul la gratar(nu prea puternic!) si o puneti sa se rumeneasca putin, dar numai pe o singura parte.

Aveti grija ca se rumeneste foarte repede si o puteti arde in cateva secunde!

3

Acum o scoateti pe toata de pe gratar cu niste cleste, lasati pe un platou sau farfurie sa se raceasca 5 minute.

4

Pe partea rumenita, ungeti fiecare felie cu pasta de mici, neteziti si uniformizati bine cu lingura.

5

Lasati feliile asa unse cu carne pe farfurie, nu le puneti la gratar pana nu ati uns toata painea.

6

Apoi le puneti pe gratar cu carnea in sus si felia cu partea neprajita in jos.

Eu le-as pune imediat cu carnea in jos data viitoare, dar testati si voi cum e mai bine.

7

Vroiam sa va arat aceasta poza ca atentionare - aveti grija sa nu fie focul prea iute si sa nu va indepartati prea mult de gratar. Painea se rumeneste imediat si noi am reusit o parte chiar s-o ardem putin...

Deci intoarceti feliile cu carnea in jos si lasati pana se rumensc frumos. Cel mai bine este sa lucrati cu un cleste aici.

8

Serviti calzi, cat painea este crocanta si carnea frageda.

Merge bine cu mustar si muraturi de casa, sau o salata.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 10 bucati
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

tiki
tiki 11 oct 2019, 12:33

Micii sunt preferatii mei, asa ca no coment. Buni, tare buni.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: