Orez turcesc cu fidea

Orez turcesc cu fidea

Cand am gustat prima data acest orez cu fidea la un fast-food turcesc, am avut o mica senzatie de "Oau!" si mi-am bifat neaparat sa-l incerc acasa. Pe langa faptul ca se gateste simplu, interesant ca si combinatie, veti descoperi ca este si neasteptat de gustos. Fideaua calita are aroma de paine prajita cu unt si aceasta se transmite la toate mancarea. Asta pe scurt sa va dati seama care este gustul orezului cu fidea.

Multi numesc aceasta mancare pilaf de orez cu fidea, eu as spune totusi ca este mai mult o garnitura. Dar bineinteles ca il puteti considera si mancare completa in caz ca nu aveti nimic altceva gatit pe langa. Ar merge combinat minunat cu orice mancare de legume, peste, carne, etc.

Ingrediente

Orez
200 g
oricare va place - aici am folosit orez Basmati
Fidea
100 g
din aceea fina, din comert - vedeti la pasul 1 o poza cu ea
Unt
40 g
Apa
400 ml
Sare
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Cam asa arata fideaua fina din comert pe care va recomand sa o folositi la reteta.

Alegeti orice marca, la un pret care va convine.

2

Intr-o cratita cu fund gros, sau o tigaie mai adanca topiti untul.

3

Adaugati fideaua, lasati sa se caleasca la foc mediu si amestecati periodic.

4

Cam asa arata cand este gata, oricum va dati seama si dupa aroma.

Nu plecati departe pentru ca se caleste foarte repede.

5

Nu uitati intre timp sa masurati orezul si il spalati in 2-3 ape.

6

Adaugati acesta peste fideaua rumenita din cratita, amestecati si mai caliti impreuna 2-3 minute.

7

Acum turnati 400ml de apa in cratita si adaugati sarea.

Amestecati bine si lasati la foc mare pana incepe sa fiarba totul.

8

Apoi faceti focul mic, puneti capacul la cratita si lasati asa aproximativ 10-15 minute.

9

Dupa acest timp veti observa ca orezul absorbe toata apa.

10

Acum inchideti focul sub cratita, dar nu umblati la ea - nu scoateti capacul si nu amestecati in orez deloc.

Lasati asa sa se gateasca "pasiv" 30-60 de minute in aburii din cratita, sa se imerseze complet toate aromele.

11

Inainte de servire il amestecati bine si rasfirati cu o lingura mare.

Este minunat si il puteti servi ca garnitura la o mancare de legume, carne sau peste.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 grame
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Sursa: Youtube

Comentarii

Cats
Cats 22 oct 2019, 12:44

interesant. oare merge si in varianta de post, cu ulei (de masline) in loc de unt?

lena
Elena (lena) Cats 22 oct 2019, 12:46

Sigur, dar nu va avea gust de unt.

ElisabetaYucesoy448
Elisabeta Yucesoy (ElisabetaYucesoy448) 27 oct 2019, 13:52

In primul rând apa turnată trebuie sa fie fierbinte și este bun de mâncat și după 10 min după ce opresti focul.Sotul meu e turc ,așa ca fac rețeta asta de 20 de ani