Foarte aromată prăjitură, se prepară repede și iar am umplut casa cu miros de cocos :) Autoarea rețetei menționează că a luat rețeta dintr-o carte germană de culinărie, denumirea originală fiind "Ananas-Kokos-Kuchen".
Cu siguranță o voi mai face, mai ales că a mâncat și copilașul meu mofturos la mâncare - nu ar mânca ananas așa cum este el, dar în prăjitură nici nu l-a simțit, tot mai cerea.
Mai întâi pregătim tava pentru prăjitură - folosiți una de 26-28 cm diametru - o așterneți cu hârtie de copt și ca să se țină mai bine hârtia de tavă o ungeți cu puțin unt pe ambele părți.
Amestecați făina cu amidon, sare și praful de copt.
Într-un bol mai adânc puneți 50 g de unt moale și 50 g de zahăr.
Amestecați cu mixerul untul și zahărul, apoi adăugați ouăle, câte unul - după fiecare ou mixați bine compoziția.
Adăugați amestecul de făină la compoziția de unt și ouă.
Se formează un aluat mai gros, dar nu o cocă tare.
Turnați aluatul în tavă, și ușor cu o lingură îl întindeți uniform pe toată suprafața.
Ananasul îl tăiați bucătele (dacă luați ananas rondele sau proaspăt) și puneți pe aluat.
Acum pregătim crema de cocos - într-o cratiță puneți pe foc laptele, 150 g de unt și 150 g de zahăr.
Când se topește untul și zahărul, adăugați nuca de cocos și lăsați să fiarbă 1-2 min. Amestecați bine.
Așa arată crema de cocos.
Întindeți crema de cocos uniform peste bucățile de ananas.
Puneți la cuptor la temperatură medie și lăsați până se rumenește bine.
Când se răcește complet, o scoateți din formă, puteți presăra cu zahăr pudră, porționați și serviți cu plăcere :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.