Foarte aromata prajitura, se prepara repede si iar am umplut casa cu miros de cocos :) Autoarea retetei mentioneaza ca a luat reteta dintr-o carte germana de culinarie, denumirea originala fiind "Ananas-Kokos-Kuchen".
Cu siguranta o voi mai face, mai ales ca a mancat si copilasul meu mofturos la mancare - nu ar manca ananas asa cum este el, dar in prajitura nici nu l-o simtit, tot mai cerea.
Mai intai pregatim tava pentru prajitura - folositi una de 26-28cm diametru - o asterneti cu hartie de copt si ca sa se tina mai bine hartia de tava o ungeti cu putin unt pe ambele parti.
Amestecati faina cu amidon, sare si praful de copt.
Intr-un bol mai adanc puneti 50g de unt moale si 50g de zahar.
Amestecati cu mixerul untul si zaharul, apoi adaugati ouale,cate unul - dupa fiecare ou mixati bine compozitita.
Adaugati amestecul de faina la compozitia de unt si oua.
Se formeaza un aluat mai gros, dar nu o coca tare.
Turnati aluatul in tava, si usor cu o lingura il intindeti uniform pe toata suprafata.
Ananasul il taiati bucatele(daca luati ananas rondele sau proaspat) si puneti pe aluat.
Acum pregatim crema de cocos - intr-o cratita puneti pe foc laptele, 150g de unt si 150g de zahar.
Cand se topeste untul si zaharul, adaugati nuca de cocos si lasati sa fiarba 1-2 min. Amestecati bine.
Asa arata crema de cocos.
Intindeti crema de cocos uniform peste bucatile de ananas.
Puneti la cuptor la temperatura medie si lasati pana se rumeneste bine.
Cand se raceste complet, o scoateti din forma, puteti presara cu zahar pudra, portionati si serviti cu placere :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.