Tort Red Velvet, varianta rapida

Tort Red Velvet, varianta rapida

Demult jonglam cu ideea tortului Red Velvet, dar cand am observat aceasta varianta rapida pe un canal de Youtube am zis ca asta e momentul! Va spun din start ca iesit fenomenal de gustos, demult nu am savurat asa un tort delicios si de foarte mare efect. Pe langa gust, mi-a placut mult metoda aceasta rapida de preparare a pandispanului - se raceste in cateva minute si este asa de fraged ca nu necesita mare timp de patrundere si fragezire la frigider.

Recunosc ca una din piedici sa incerc un tort Red Velvet a fost faptul ca trebuie sa folosesc colorant alimentar. Dar pana la urma am zis ca nu este asa o mare problema daca il fac chiar si o data pe an, sa fie doar asta singurul produs mai dubios pe care il consumam...Din pacate sa-l faceti cu suc de sfecla nu merge, adica puteti, dar nu veti obtine aceasta culoarea de efect. Pe de alta parte puteti sa-l faceti fara colorant, numai cu cacao, sau chiar fara - dar atunci nu va fi Red Velvet.

Fetita mea mica nu mananca deloc prajituri si torturi(nu-i plac, prefera un castravete in loc!), am fost surprinsa cand mi-a cerut o felie si a declarat ca este cel mai bun tort mancat vreodata!

A fost interesant sa-l gatesc in prima parte a ziliei, pana in ora 12, si dupa amiaza deja l-am savurat-testat la o cafea cu sora mea. Chiar rapid si fain, recomand neaparat sa-l incercati!

Ingrediente

Oua
3 buc
Sare
0.25 lingurite
Zahar
400 g
200g in aluat si 200g in crema
Ulei
180 ml
Lapte batut/iaurt/chefir
260 g
de preferat sa alegeti unul mai lichid
Esenta de vanilie
2 lingurite
Colorant alimentar rosu
2 linguri
poate fi mai putin sau mai mult in functie de concentratie sau pigment - va spun in pasi de unde il gasiti!
Praf de copt
1 lingura
Faina alba
280 g
Cacao pudra
10 g
Smantana dulce pentru frisca(32-35%)
500 ml
neaparat sa fie rece, de la frigider!
Crema de branza philadelphia
500 g
eu am inlocuit cu 250g mascarpone + 250g de ricotta

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol amestecati faina cu praful de copt si pudra de cacao.

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 1
Pas 2

In alt bol mai mare puneti ouale, 200g de zahar si putina sare.

Amestecati bine cu un mixer pana se fac spuma alba.

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugati treptat uleiul si kefirul, amestecati bine dupa fiecare.

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 3
Pas 4

Acum adaugati colorantul - eu am pus mai intai colorant simplu din comert, de la dr.Oetker. Observati ca nu este rosu, doar de un roz placut, ceea ce nu este ok.

Asa ca am mai pus alt colorant mai profi, cumparat dintr-un magazin online specializat - se gasesc acum foarte simplu.

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 4
Pas 5

Si am obtinut un rosu mai intens, cam asa trebuie sa fie, pentru ca dupa copt isi mai schimba culoarea.

Deci reglati cantitatea de colorant dupa ochi, in functie de concentratie si pigment.

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 5
Pas 6

Adaugati compozitia de faina si cacao, amestecati bine.

Pudra de cacao are rolul aici de fixare si intensificare a colorantului rosu, care dupa coacere are tendinta sa-si schimbe putin nuanta.

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 6
Pas 7

Va iese un aluat destul de lichid, asa si trebuie sa fie.

Il turnati intr-o tava de aragaz mare(de 4 ochiuri), asternuta cu hartie de copt. Nivelati bine cu o lingura si il puneti in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20 de minute.

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 7
Pas 8

S-ar putea in timpul procesului de copt sa se umfle putin mijlocul blatului.

Il intepati atent cu un cutit in acel loc si lasati sa se faca mai departe.

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 8
Pas 9

Dupa copt trageti atent de hartia de copt si scoateti blatul la racit pe masa. In 15-20 de minute deja puteti sa-l lucrati, se raceste foarte repede.

Taiati putin din margini, le uniformizati daca sunt mai bombate.

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 9
Pas 10

Apoi va recomand sa folositi o ruleta pt a masura foaia de tort si s-o portionati uniform.

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 10
Pas 11

Acum am taiat foaia in 4 patrate egale, si mi-a iesit un tort cu straturi de efect, dar cam inalt.

Data viitoare il voi taia in 2 bucati egale si-l voi face mai mic.

Dar asta o puteti regla dupa preferinte si necesitati.

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 11
Pas 12

Resturile de blat taiate de pe margini le treceti printr-un blender/robot - vom folosi aceste faramituri pentru a orna tortul la final.

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 12
Pas 13

Intr-un bol mare puneti frisca rece, crema de branza, 200g de zahar si putina esenta de vanilie.

Amestecati bine cu un mixer, pana crema devine densa, ferma si uniforma.

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 13
Pas 14

Acum ne apucam sa montam tortul.

Dar mai intai recomand sa asterneti marginile platoului de tort cu bucati de hartie de copt(scapati  de stersul farfuriei de crema, dupa ornare) si in mijloc sa puneti 1 lingura de crema(va face sa nu fuga tortul de pe farfurie).

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 14
Pas 15

Si puneti prima foaie, ungeti din abundenta cu crema.

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 15
Pas 16

Cum va spuneam, data viitoare as face tortul din 2 foi, ca inaltime tot va fi bine, dar asta cum preferati.

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 16
Pas 17

Aici e tortul gata, din cele 4 foi - sectiunea este chiar de efect la servire...

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 17
Pas 18

Acum aveti grija sa va lasati putina crema si pentru ornarea tortului pe laterale si deasupra.

O nivelati bine cu spatula sau un cutit.

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 18
Pas 19

Dupa ce ati terminat treaba cu crema, scoateti atent bordurile din hartia de copt - si aveti farfuria curata!

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 19
Pas 20

Apoi cu un cutit sau lingura, presarati bordurile tortului cu faramiturile rosii, pregatite in blender mai inainte.

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 20
Pas 21

Il mai puteti orna cu ceva fructe rosii deasupra, aici am pus niste coacaze rosii congelate.

Se inveleste atent platoul in folie de plastic alimentara si lasati tortul 2-4 ore la frigider, sau peste noapte.

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 21
Pas 22

Sincera sa fiu nu am observat sa fie mult mai fraged peste noapte, pandispanul este atat de moale ca si dupa 2 ore l-am servit cu mare placere.

Delicios, de efect, interesant, nebanal si rapid = formula tortului perfect!

Pofta Buna!

Tort Red Velvet, varianta rapida - Pas 22

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (15-20 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Sursa: Youtube

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

AnaRamona953
Ramona Ana (AnaRamona953) 15 Dec 2019, 19:13

Colorantul folosit, cel profesional, e pudra sau Gel?

Mulțumesc!

lena
Elena (lena) Ramona Ana (AnaRamona953) 15 Dec 2019, 19:15

Este gel. 😉

Crisss
Crisss 19 Nov 2021, 00:29

Buna.Este posibil de facut blatul rotund si apoi de taiat pe straturi?

lena
Elena (lena) Crisss 19 Nov 2021, 02:27

Sigur

OanaVatavu966
Oana Vatavu (OanaVatavu966) 05 Jun 2023, 08:12

Blatul nu se insiropeaza?

lena
Elena (lena) Oana Vatavu (OanaVatavu966) 05 Jun 2023, 08:23

Nu, este subtire si chiar nu e cazul.