Sincera sa fiu, am fost foarte sceptica cand am facut aceasta reteta - am zis sa fac mai mult mancaruri dietetice, dar ceva dulce si dietetic si gustos..... mai greu. Am gasit reteta pe un forum, nu arata foarte apetisant dar m-a convins lista de ingrediente, toate sanatoase si dietetice.
In reteta nu se foloseste deloc faina, doar fulgi de ovaz - foarte buni, contin multe fibre, microelemente, vitamine - perfect pentru copilasi si cei ce tin la un regim sanatos de alimentatie.
Deci, checul este foarte gustos, dulce, dar cu masura, un pic umed, cel mai reprezentativ pentru a mine a fost ca si fetitza mea l-a mancat foarte bine si mult - tot mai cerea.
Azi il fac din nou, a mers foarte bine, va recomand sa-l incercati neaparat si sa aveti reteta salvata si printata.
Puneti 1 pahar de fulgi de ovaz intr-un bol mai mare. Fierbeti apa si o adaugati in fulgi, amestecati si lasati 10-15 min pana se racoresc.
In acest timp taiati marunt prunele uscate.
Si macinati celalat pahar de fulgi de ovaz. Puteti sa-i dati prin masina de tocat, aparatul de macinat cafea sau blender.
la fulgii opariti cu apa adaugati iaurtul si amestecati bine cu lingura sau telul sa nu fie cocoloase.
Apoi se adauga 2 oua si zaharul, amestecati.
Urmeaza uleiul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Mixati bine cu telul.
Adaugati fulgii macinati de ovaz, amestecati.
Apoi prunele taiate si nucile maruntite, amestecati.
Turnati aluatul intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt.
Puneti la cuptor, la temperatura medie - pentru 50-60 de min, pana se rumeneste bine. Apoi scoateti din cuptor si lasati in tava 10-15 min.
Peste 10-15 min il intoarceti pe un fund/platou, scoateti hartia de copt si lasati sa se raceasca complet.
Apoi il portionati si savurati cu totii.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.