Sinceră să fiu, am fost foarte sceptică când am făcut această rețetă - am zis să fac mai mult mâncăruri dietetice, dar ceva dulce și dietetic și gustos..... mai greu. Am găsit rețeta pe un forum, nu arată foarte apetisant dar m-a convins lista de ingrediente, toate sănătoase și dietetice.
În rețetă nu se folosește deloc făină, doar fulgi de ovăz - foarte buni, conțin multe fibre, microelemente, vitamine - perfect pentru copilași și cei ce țin la un regim sănătos de alimentație.
Deci, checul este foarte gustos, dulce, dar cu măsură, un pic umed, cel mai reprezentativ pentru mine a fost că și fetița mea l-a mâncat foarte bine și mult - tot mai cerea.
Astăzi îl fac din nou, a mers foarte bine, vă recomand să-l încercați neapărat și să aveți rețeta salvată și printată.
Puneți 1 pahar de fulgi de ovăz într-un bol mai mare. Fierbeți apa și o adăugați în fulgi, amestecați și lăsați 10-15 min până se răcoresc.
În acest timp tăiați mărunt prunele uscate.
Și măcinați celălalt pahar de fulgi de ovăz. Puteți să-i dați prin mașina de tocat, aparatul de măcinat cafea sau blender.
La fulgii opăriți cu apă adăugați iaurtul și amestecați bine cu lingura sau telul să nu fie cocoloașe.
Apoi se adaugă 2 ouă și zahărul, amestecați.
Urmează uleiul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Mixati bine cu telul.
Adăugați fulgii măcinați de ovăz, amestecați.
Apoi prunele tăiate și nucile mărunțite, amestecați.
Turnați aluatul într-o tavă de chec așternută cu hârtie de copt.
Puneți la cuptor, la temperatură medie - pentru 50-60 de min, până se rumenește bine. Apoi scoateți din cuptor și lăsați în tavă 10-15 min.
După 10-15 min îl întoarceți pe un fund/platou, scoateți hârtia de copt și lăsați să se răcească complet.
Apoi îl porționați și savurați cu toții.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.