Biscuiti Mazurka

Biscuiti Mazurka

In ultimul timp pe Youtube e un mare val cu acesti biscuiti Mazurka de origine poloneza(si se pregatesc traditional de Paste), asa ca nu m-am dat nici eu la o parte si am zis sa incerc. Ca tot nu mai aveam idei cu ce sa ne savuram cafeaua de dimineata, sa fie bun, rapid, simplu, delicios, si fara iesire din casa!

Asa ca ieri am facut o tura, au fost atat de buni ca azi repede va dau reteta si voua - sa ne bucuram de ei impreuna. Pe langa faptul ca in compozitie nu este deloc ulei sau unt, nici nu trebuie sa aveti indemanari deosebite de modelare - chiar vroiam sa le pun titlu de Biscuiti taiati la tava. Urmatoarea tura de biscuiti Mazurka planific s-o fac cat mai repede si va fi cu seminte de dovleac sau floarea-soarelui, iar fructe uscate ce mai gasesc prin sertare.

Ingrediente

Faina alba
1 pahar
peste tot in reteta folositi pahar de 250ml
Zahar
1 pahar
puteti pune si mai putin
Nuci tocate
1 pahar
puteti pune orice alune, nuci si seminte preferati
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
1 pahar
aici am folosit stafide, merisoare si curmale taiate bucatele
Oua
2 buc
Praf de copt
1 lingurita
Sare
0.25 lingurite

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatiti mai intai ingredientele - observati ca folosesc un pahar cu acelasi volum de 250ml pentru faina, zahar, nuci si fructe uscate.

Biscuiti Mazurka - Pas 1
Pas 2

Intr-o farfurie amestecati faina cu praful de copt si putina sare.

Biscuiti Mazurka - Pas 2
Pas 3

In alt bol mai mare mixati bine ouale cu zaharul, pana se fac spuma alba.

Biscuiti Mazurka - Pas 3
Pas 4

Adaugati compozitia de faina si amestecati incet cu un tel sau lingura pana se desfac cocoloasele.

Biscuiti Mazurka - Pas 4
Pas 5

Puneti nucile putin taiate/tocate si fructele uscate, amestecati din nou.

Biscuiti Mazurka - Pas 5
Pas 6

Mutati aluatul in tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.

Biscuiti Mazurka - Pas 6
Pas 7

Apoi atent si cu putina rabdare, folosind dosul lingurii, il intindeti sa fie cam de 1cm grosime.

Observati ca nu este nevoie sa acopere perfect suprafata tavii, nu curge la copt si va opriti cu intinsul cand aveti grosimea necesara, nu neaparat la marginea tavii.

Biscuiti Mazurka - Pas 7
Pas 8

Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.

Cand este gata si imediat cum o scoateti din cuptor, taiati repede cu un cutit dreptunghiuri sau triunghiuri - orice forme doriti. Va miscati repede, pentru ca se raceste si intareste.

Biscuiti Mazurka - Pas 8
Pas 9

Si gata! Turnati repede cafeaua, ceaiul sau laptele si savurati cu toata familia - noi suntem incantati de acesti biscuiti Mazurka, cu siguranta ii veti aprecia si voi.

Pofta Buna!

Biscuiti Mazurka - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)
Sursa: Youtube

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

AdinaArhip834
Adina Arhip (AdinaArhip834) 03 Apr 2020, 16:28

Super buni, reteta simpla si repede de facut! O nebunie!!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ZinaidaIaconi729
Zinaida Iaconi (ZinaidaIaconi729) 05 Apr 2020, 12:31

Multumesc mult pentru retete! Ma inspur mult din recetele dvs si pentru asta va mulțumesc!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Maria
Maria 05 Apr 2020, 14:53

buna! fff buni au iesit, desi am folosit faina fara gluten. recomand mai putin zahar. am pus jumatate din cantitatea de zahar in combinatie cu curmale si prune uscate si tot au iesit dulci. sigur voi repeta aceasta reteta. Lena, te urmaresc cu drag. Mi-e dor de workshopurile de gatit la care am participat. Sanatate tuturor!

violeta.nuky
violeta.nuky 07 Apr 2020, 21:14

Cine poate sa-mi spuna care e textura, sunt tari?se pot manca si dupa 1-2 zile ?se intaresc mai tare?Multumesc pt raspuns.Cu stima,Violeta

lena
Elena (lena) violeta.nuky 07 Apr 2020, 21:16

Sunt crocanti, la fel in prima zi cat si dupa 2-3 zile, n-au ajuns pt mai multe zile la noi :)

CorinaOlteanu464
Corina Olteanu (CorinaOlteanu464) 10 May 2020, 20:41

Nemaipomeniti biscuiti! Am adaugat si ce mai aveam prin camara...smochine,curmale si putina esenta de migdale. S au devorat 😉! Cu siguranta o voi repeta si as incerca sa i pun cu lingura in tava.Multumesc Lena pentru reteta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
RaisaIlyutovich326
Raisa Ilyutovich (RaisaIlyutovich326) 20 May 2020, 01:31

Great recipe! Already made it 3 times. I also cut sugar in half since adding dry fruits make it sweet enough, as to my taste.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Roxana
Roxana 02 Jul 2020, 14:53

Buna! Nu as fi crezut ca mai exista ceva care sa ma surprinda la gust . Sunt extraordinari acesti biscuiti! Si eu am redus considerabil cantitatea de zahar, dar tot dulci si foarte buni sunt ( am folosit stafide si prune uscate ). Compozitia a fost destul de lipicioasa si greu de intins, dar m-am descurcat. Spor la munca si o dupa-masa cat mai frumoasa!

Poza mea pentru reteta:
Roxana
Roxana 02 Jul 2020, 14:53

Si nota pentru biscutii de mai sus! :)

Nota mea pentru reteta: