Biscuiti Mazurka

In ultimul timp pe Youtube e un mare val cu acesti biscuiti Mazurka de origine poloneza(si se pregatesc traditional de Paste), asa ca nu m-am dat nici eu la o parte si am zis sa incerc. Ca tot nu mai aveam idei cu ce sa ne savuram cafeaua de dimineata, sa fie bun, rapid, simplu, delicios, si fara iesire din casa!

Asa ca ieri am facut o tura, au fost atat de buni ca azi repede va dau reteta si voua - sa ne bucuram de ei impreuna. Pe langa faptul ca in compozitie nu este deloc ulei sau unt, nici nu trebuie sa aveti indemanari deosebite de modelare - chiar vroiam sa le pun titlu de Biscuiti taiati la tava. Urmatoarea tura de biscuiti Mazurka planific s-o fac cat mai repede si va fi cu seminte de dovleac sau floarea-soarelui, iar fructe uscate ce mai gasesc prin sertare.

Ingrediente
Faina alba
1 pahar
peste tot in reteta folositi pahar de 250ml
Zahar
1 pahar
puteti pune si mai putin
Nuci tocate
1 pahar
puteti pune orice alune, nuci si seminte preferati
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
1 pahar
aici am folosit stafide, merisoare si curmale taiate bucatele
Oua
2 buc
Praf de copt
1 lingurita
Sare
0.25 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatiti mai intai ingredientele - observati ca folosesc un pahar cu acelasi volum de 250ml pentru faina, zahar, nuci si fructe uscate.

Biscuiti Mazurka - Pas 1
Pas 2

Intr-o farfurie amestecati faina cu praful de copt si putina sare.

Biscuiti Mazurka - Pas 2
Pas 3

In alt bol mai mare mixati bine ouale cu zaharul, pana se fac spuma alba.

Biscuiti Mazurka - Pas 3
Pas 4

Adaugati compozitia de faina si amestecati incet cu un tel sau lingura pana se desfac cocoloasele.

Biscuiti Mazurka - Pas 4
Pas 5

Puneti nucile putin taiate/tocate si fructele uscate, amestecati din nou.

Biscuiti Mazurka - Pas 5
Pas 6

Mutati aluatul in tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.

Biscuiti Mazurka - Pas 6
Pas 7

Apoi atent si cu putina rabdare, folosind dosul lingurii, il intindeti sa fie cam de 1cm grosime.

Observati ca nu este nevoie sa acopere perfect suprafata tavii, nu curge la copt si va opriti cu intinsul cand aveti grosimea necesara, nu neaparat la marginea tavii.

Biscuiti Mazurka - Pas 7
Pas 8

Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.

Cand este gata si imediat cum o scoateti din cuptor, taiati repede cu un cutit dreptunghiuri sau triunghiuri - orice forme doriti. Va miscati repede, pentru ca se raceste si intareste.

Biscuiti Mazurka - Pas 8
Pas 9

Si gata! Turnati repede cafeaua, ceaiul sau laptele si savurati cu toata familia - noi suntem incantati de acesti biscuiti Mazurka, cu siguranta ii veti aprecia si voi.

Pofta Buna!

Biscuiti Mazurka - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc ()
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Sursa: Youtube