Biscuiți Mazurka

În ultimul timp pe YouTube e un mare val cu acești biscuiți Mazurka de origine poloneză (și se pregătesc tradițional de Paște), așa că nu m-am dat nici eu la o parte și am zis să încerc. Ca tot nu mai aveam idei cu ce să ne savurăm cafeaua de dimineață, să fie bun, rapid, simplu, delicios, și fără ieșire din casă!

Așa că ieri am făcut o tură, au fost atât de buni că azi repede vă dau rețeta și vouă - să ne bucurăm de ei împreună. Pe lângă faptul că în compoziție nu este deloc ulei sau unt, nici nu trebuie să aveți îndemânări deosebite de modelare - chiar vroiam să le pun titlu de Biscuiți tăiați la tavă. Următoarea tură de biscuiți Mazurka planific s-o fac cât mai repede și va fi cu semințe de dovleac sau floarea-soarelui, iar fructe uscate ce mai găsesc prin sertare.

Ingrediente
Făină albă
1 pahar
peste tot în rețetă folosiți pahar de 250ml
Zahăr
1 pahar
puteți pune și mai puțin
Nuci tocate
1 pahar
puteți pune orice alune, nuci și semințe preferați
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
1 pahar
aici am folosit stafide, merișoare și curmale tăiate bucățele
Ouă
2 buc
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Sare
0.25 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Pregătiți mai întâi ingredientele - observați că folosesc un pahar cu același volum de 250ml pentru făină, zahăr, nuci și fructe uscate.

Biscuiți Mazurka - Pas 1
Pas 2

Într-o farfurie amestecați făina cu praful de copt și puțină sare.

Biscuiți Mazurka - Pas 2
Pas 3

În alt bol mai mare mixați bine ouăle cu zahărul, până se fac spumă albă.

Biscuiți Mazurka - Pas 3
Pas 4

Adăugați compoziția de făină și amestecați încet cu un tel sau lingură până se desfac cocoloașele.

Biscuiți Mazurka - Pas 4
Pas 5

Puneți nucile puțin tăiate/tocate și fructele uscate, amestecați din nou.

Biscuiți Mazurka - Pas 5
Pas 6

Mutati aluatul în tava de cuptor așternută cu hârtie de copt.

Biscuiți Mazurka - Pas 6
Pas 7

Apoi, atent și cu puțină răbdare, folosind dosul lingurii, îl întindeți să fie cam de 1cm grosime.

Observați că nu este nevoie să acopere perfect suprafața tăvii, nu curge la copt și vă opriți cu întinsul când aveți grosimea necesară, nu neapărat la marginea tăvii.

Biscuiți Mazurka - Pas 7
Pas 8

Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.

Când este gata și imediat cum o scoateți din cuptor, tăiați repede cu un cuțit dreptunghiuri sau triunghiuri - orice forme doriți. Vă mișcați repede, pentru că se răcește și se întărește.

Biscuiți Mazurka - Pas 8
Pas 9

Și gata! Turnați repede cafeaua, ceaiul sau laptele și savurați cu toată familia - noi suntem încântați de acești biscuiți Mazurka, cu siguranță îi veți aprecia și voi.

Poftă Bună!

Biscuiți Mazurka - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc ()
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Sursă: Youtube