In ultimul timp pe Youtube e un mare val cu acesti biscuiti Mazurka de origine poloneza(si se pregatesc traditional de Paste), asa ca nu m-am dat nici eu la o parte si am zis sa incerc. Ca tot nu mai aveam idei cu ce sa ne savuram cafeaua de dimineata, sa fie bun, rapid, simplu, delicios, si fara iesire din casa!
Asa ca ieri am facut o tura, au fost atat de buni ca azi repede va dau reteta si voua - sa ne bucuram de ei impreuna. Pe langa faptul ca in compozitie nu este deloc ulei sau unt, nici nu trebuie sa aveti indemanari deosebite de modelare - chiar vroiam sa le pun titlu de Biscuiti taiati la tava. Urmatoarea tura de biscuiti Mazurka planific s-o fac cat mai repede si va fi cu seminte de dovleac sau floarea-soarelui, iar fructe uscate ce mai gasesc prin sertare.
Pregatiti mai intai ingredientele - observati ca folosesc un pahar cu acelasi volum de 250ml pentru faina, zahar, nuci si fructe uscate.
Intr-o farfurie amestecati faina cu praful de copt si putina sare.
In alt bol mai mare mixati bine ouale cu zaharul, pana se fac spuma alba.
Adaugati compozitia de faina si amestecati incet cu un tel sau lingura pana se desfac cocoloasele.
Puneti nucile putin taiate/tocate si fructele uscate, amestecati din nou.
Mutati aluatul in tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
Apoi atent si cu putina rabdare, folosind dosul lingurii, il intindeti sa fie cam de 1cm grosime.
Observati ca nu este nevoie sa acopere perfect suprafata tavii, nu curge la copt si va opriti cu intinsul cand aveti grosimea necesara, nu neaparat la marginea tavii.
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
Cand este gata si imediat cum o scoateti din cuptor, taiati repede cu un cutit dreptunghiuri sau triunghiuri - orice forme doriti. Va miscati repede, pentru ca se raceste si intareste.
Si gata! Turnati repede cafeaua, ceaiul sau laptele si savurati cu toata familia - noi suntem incantati de acesti biscuiti Mazurka, cu siguranta ii veti aprecia si voi.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.