Super rețetă de plăcinte, deși aluatul este asemănător cu cel de pancakes, un mic detaliu și avem niște plăcinte delicioase, rapide și frumoase. Se gătește cu doar câteva picături de ulei, deci nu sunt uleioase deloc, în plus se pot face cu diverse umpluturi - carne, ciuperci, brânză, cașcaval, mere, dovleac, ananas din conservă mărunțit sau piersici din conservă mărunțite. Deci ce aveți în casă și vă place cel mai mult.
Aici le-am făcut cu piept de pui cu ciuperci și cașcaval ras amestecat cu telemea.
Mai întâi am pregătit umplutura de carne. Am curățat și tăiat mărunt o ceapă și am călit-o în puțin ulei.
Apoi am adăugat carnea tocată, amestecată periodic până se evaporă apa.
Când s-a făcut carnea, cam în 15 min după ce am adăugat-o, punem ciupercile scurse de apă. Amestecați și lăsați încă 10 min.
La final adăugați pătrunjelul tocat și sare cu piper după gust. Stingeți focul și lăsați să se răcorească un pic umplutura.
Acum facem aluatul. Într-un bol mai mare puneți brânza de vaci, ouăle și jumătate din cantitatea de lapte bătut.
Amestecați bine cu mixerul, adăugați sare și zahăr (dacă faceți cu umplutură dulce).
Urmează făina, iarăși amestecați bine cu mixerul să nu fie cocoloașe.
În cealaltă cantitate de lapte bătut adăugați bicarbonatul de sodiu, amestecați bine și turnați în aluat.
Amestecați din nou aluatul, ar trebui să fie de consistența ca la smântână, un pic mai lichidă. Dacă este prea gros puteți să-l mai diluați cu lapte.
Ungeți o tigaie de teflon încinsă cu 1-2 lingurițe de ulei. Turnați un polonic de aluat, când se vede că a început să se coacă, marginile se fac un pic mai rumenite - puneți umplutura în mijloc.
Și ușor cu o paletă de teflon sau lemn îndoiți aluatul, să fie ca un semicerc. Atenție să nu iasă umplutura.
Lăsați 5 min la foc mic pe fiecare parte să se coacă bine.
Aici am făcut o poză cu umplutura de cașcaval și telemea date prin răzătoare.
În așa fel faceți toată cantitatea de aluat cu ce umplutură vă place. Plăcintele le scoateți și lăsați puțin să se răcorească. Sunt foarte bune și calde și reci.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.