Blinii-plăcinte cu diverse umpluturi

Super rețetă de plăcinte, deși aluatul este asemănător cu cel de pancakes, un mic detaliu și avem niște plăcinte delicioase, rapide și frumoase. Se gătește cu doar câteva picături de ulei, deci nu sunt uleioase deloc, în plus se pot face cu diverse umpluturi - carne, ciuperci, brânză, cașcaval, mere, dovleac, ananas din conservă mărunțit sau piersici din conservă mărunțite. Deci ce aveți în casă și vă place cel mai mult.

Aici le-am făcut cu piept de pui cu ciuperci și cașcaval ras amestecat cu telemea.

Ingrediente
Ouă
2 buc
   
Lapte bătut/iaurt/chefir
500 ml
   
Brânză de vaci
200 g
   
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
   
Făină
250 g
   
Sare
0.25 lingurite
   
Zahăr
1 lingura
adăugați zahărul numai dacă le faceți cu umplutură dulce
Carne tocată de pui
500 g
   
Ceapă albă
1 buc
   
Ciuperci conservate
1 buc
200g
Pătrunjel verde
1 lingura
pătrunjel tocat
Pași de urmat
Pas 1

Mai întâi am pregătit umplutura de carne. Am curățat și tăiat mărunt o ceapă și am călit-o în puțin ulei.

Blinii-plăcinte cu diverse umpluturi - Pas 1
Pas 2

Apoi am adăugat carnea tocată, amestecată periodic până se evaporă apa.

Blinii-plăcinte cu diverse umpluturi - Pas 2
Pas 3

Când s-a făcut carnea, cam în 15 min după ce am adăugat-o, punem ciupercile scurse de apă. Amestecați și lăsați încă 10 min.

Blinii-plăcinte cu diverse umpluturi - Pas 3
Pas 4

La final adăugați pătrunjelul tocat și sare cu piper după gust. Stingeți focul și lăsați să se răcorească un pic umplutura.

Blinii-plăcinte cu diverse umpluturi - Pas 4
Pas 5

Acum facem aluatul. Într-un bol mai mare puneți brânza de vaci, ouăle și jumătate din cantitatea de lapte bătut.

Blinii-plăcinte cu diverse umpluturi - Pas 5
Pas 6

Amestecați bine cu mixerul, adăugați sare și zahăr (dacă faceți cu umplutură dulce).

Blinii-plăcinte cu diverse umpluturi - Pas 6
Pas 7

Urmează făina, iarăși amestecați bine cu mixerul să nu fie cocoloașe.

Blinii-plăcinte cu diverse umpluturi - Pas 7
Pas 8

În cealaltă cantitate de lapte bătut adăugați bicarbonatul de sodiu, amestecați bine și turnați în aluat.

Blinii-plăcinte cu diverse umpluturi - Pas 8
Pas 9

Amestecați din nou aluatul, ar trebui să fie de consistența ca la smântână, un pic mai lichidă. Dacă este prea gros puteți să-l mai diluați cu lapte.

Blinii-plăcinte cu diverse umpluturi - Pas 9
Pas 10

Ungeți o tigaie de teflon încinsă cu 1-2 lingurițe de ulei. Turnați un polonic de aluat, când se vede că a început să se coacă, marginile se fac un pic mai rumenite - puneți umplutura în mijloc.

Blinii-plăcinte cu diverse umpluturi - Pas 10
Pas 11

Și ușor cu o paletă de teflon sau lemn îndoiți aluatul, să fie ca un semicerc. Atenție să nu iasă umplutura.

Lăsați 5 min la foc mic pe fiecare parte să se coacă bine.

Blinii-plăcinte cu diverse umpluturi - Pas 11
Pas 12

Aici am făcut o poză cu umplutura de cașcaval și telemea date prin răzătoare.

Blinii-plăcinte cu diverse umpluturi - Pas 12
Pas 13

În așa fel faceți toată cantitatea de aluat cu ce umplutură vă place. Plăcintele le scoateți și lăsați puțin să se răcorească. Sunt foarte bune și calde și reci.

Poftă Bună!

Blinii-plăcinte cu diverse umpluturi - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 - 12 bucăți)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min