Pasca cu ciocolată rapidă, fără frământare

Vă propun o rețetă de pască cu ciocolată foarte simplu de preparat și rapidă. Puteți ușor să renunțați la cacao din compoziție și va fi o pască simplă, dar la fel de gustoasă. NU trebuie să vă chinuiți cu întinsul și frământatul aluatului, totul este repede și extrem de simplu.

Noi am servit această pască cu ciocolată pe lângă puțină dulceață de afine sau cireșe, puteți încerca și voi la fel. Maria mi-a spus că este un fel de prăjitură Oreo, a mai cerut o bucățică, și nu este fan deserturi.

Rețeta vă este prezentată de EspiFORTE, ca să vă puteți bucura și savura liniștiți preparatele tradiționale în perioada sărbătorilor. Eu cred că am meritat cu toții măcar puțin alint...

EspiForte este un dispozitiv medical. Citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare!

Ingrediente
Ouă
4 buc
   
Brânză de vaci
500 g
   
Zahăr
300 g
   
Esență de vanilie
1 lingurita
   
Smântână
100 g
oricare aveți la îndemână - simplă sau dulce
Amidon
50 g
puteți înlocui cu aceeași cantitate de făină sau griș
Cacao
80 g
   
Sare
0.5 lingurite
   
Unt
250 g
să fie rece, de la frigider
Făină albă
360 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol mare puneți brânza de vaci - recomand să alegeți brânza ceva mai cremoasă și moale. Așa consistența finală va fi ceva mai fină.

Pasca cu ciocolată rapidă, fără frământare - Pas 1
Pas 2

Adăugați tot aici ouăle, 150g de zahăr, smântâna, amidonul și esența de vanilie.

Pasca cu ciocolată rapidă, fără frământare - Pas 2
Pas 3

Amestecați bine compoziția cu un blender vertical - să fie cât mai cremoasă și netedă.

Pasca cu ciocolată rapidă, fără frământare - Pas 3
Pas 4

În alt bol puneți făina, 150g de zahăr, cacao și sarea - amestecați bine cu o lingură.

Pasca cu ciocolată rapidă, fără frământare - Pas 4
Pas 5

Untul rece îl treceți prin răzătoarea medie, tot aici în compoziția de făină.

Pasca cu ciocolată rapidă, fără frământare - Pas 5
Pas 6

Apoi cu mâinile formați firimituri ciocolatoase din aceste ingrediente.

Pasca cu ciocolată rapidă, fără frământare - Pas 6
Pas 7

Așterneți cu hârtie de copt o tavă de cuptor rotundă (de preferat cu borduri detașabile), de 26-28cm în diametru.

Treceți 2/3 din aluatul de firimituri în tavă.

Pasca cu ciocolată rapidă, fără frământare - Pas 7
Pas 8

Cu o lingură formați borduri de 2.5-3cm, apoi restul nivelați uniform la baza tăvii.

Pasca cu ciocolată rapidă, fără frământare - Pas 8
Pas 9

Turnați aici umplutura de brânză pregătită mai sus.

Pasca cu ciocolată rapidă, fără frământare - Pas 9
Pas 10

Deasupra presărați restul aluatului de firimituri.

Pasca cu ciocolată rapidă, fără frământare - Pas 10
Pas 11

Puneți pasca cu ciocolată în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute.

Pasca cu ciocolată rapidă, fără frământare - Pas 11
Pas 12

După cuptor lăsați să se răcească complet la temperatura camerei.

Pasca cu ciocolată rapidă, fără frământare - Pas 12
Pas 13

Apoi încă 1-2 ore (sau mai mult) la frigider.

Pasca cu ciocolată rapidă, fără frământare - Pas 13
Pas 14

Merge bine aici de combinat pasca cu orice sos de fructe preferați, sau o dulceață mai aromată - noi am încercat cu dulceața de afine sau cireșe și a fost minunată!

Poftă Bună!

Pasca cu ciocolată rapidă, fără frământare - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1200 g (12-16 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min