Paste cu chiftele, la cuptor

Paste cu chiftele, la cuptor

Recunosc ca la toata pasiunea mea pentru gatit, sunt si eu de foarte multe ori obosita de bucatarie, vreau o pauza si caut sa gatesc mancare de baza - rapida, simpla, cu minim efort si vase de spalat. Aceste paste cu chiftele la cuptor mi se par geniale, nu m-am asteptat sa fie asa de bune la atata efort, m-au surprins foarte placut si nu doar pe mine.

Pentru un rezultat optim recomand sa alegeti paste din grau dur si de calitate ceva mai buna, chiftelele le pregatiti din carnea care o aveti la indemana sau preferati. Eu le-am modelat impreuna cu Maria de 5 ani si a fost foarte incantata sa ajute la proces.

Am servit pastele cu chiftele pe langa niste telemea buna si o salata de legume, deci foarte bune, chiar neasteptat de bune, recomand cu incredere reteta si metoda!

Ingrediente

Paste
500 g
adica 1 cutie standart - am folosit aici spaghetti, dar cred ca merge si cu orice alte forme de paste preferati
Carne tocata
500 g
de orice fel preferati
Ceapa
0.5 buc
Bulion de rosii
500 ml
sau dizolvati pasta de rosii in apa, ca sa va iasa la final un fel de suc de rosii
Apa
500 ml
Ulei de masline
100 ml
Sare
2 lingurite
puteti adauga optional si putine ierburi uscate italiene, cateva rosii cherry, etc.

Pasi de urmat

1

Puneti pastele intr-o forma adanca de cuptor, de preferat sa fie cam de lungimea lor - nici prea larga, dar nici prea ingusta.

2

Turnati peste ele uleiul de masline si putin agitati, sa intre si printre spaghetti.

3

Adugati deasupra 1 lingurita de sare si optional niste verdeturi uscate italiene, plus cateva rosii cherry(eu le am congelate, din gradina proprie).

4

Carnea tocata o amestecati bine cu ceapa taiata marunt si 1 lingurita de sare.

Formati chiftele si le aranjati deasupra pastelor.

5

Turnati deasupra bulionul de rosii.

6

Si inca 500ml de apa.

Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

7

Dupa acest timp scoateti din cuptor si observati ca toate chiftelele s-au prins/gatit si pastele incep sa se umfle.

Acum luati o furculita si atent amestecati in tava, sa intre zeama mai adanc printre paste. Deci amestecati usor, nu agitati totul prea mult, doar cat sa se mai patrunda.

Puneti tava inapoi in cuptor pentru inca 10-15 minute.

8

Pastele gata arata cam asa, le scoateti din cuptor si lasati inca 10 minute pe masa - exact pana pregatiti o salata si ce mai doriti pe langa ele.

9

Chiar inainte sa le puneti in farfurii, amestecati bine totul in tava - adica sosul cu chiftele si paste.

Cum va spuneam, noi le-am savurat cu telemea si salata, au fost delicioase!

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 grame (8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !