Este un desert delicios și deosebit. Am mâncat la un restaurant și executat în condiții de casă, fiind o combinație de mai multe rețete este ușor de făcut și perele sunt foarte gustoase.
Se aleg 6 pere de aceeași dimensiune și se spală. Eu am lăsat codițele, arată mai exotic așa când sunt gata.
Perele se curăță atent, se scoate cotorul și se stoarce lămâie peste ca să nu se înnegrească.
Între timp se amestecă vinul, zahărul și scorțișoara și se pune la fiert. Se lasă să fiarbă 5 min la foc mic.
Se pun perele în vin și se lasă să fiarbă la foc mic 15 minute până se înmoaie.
Dacă vinul nu acoperă complet perele adăugați puțină apă sau în timp ce fierb le mai întoarceți.
După ce au fiert se scot atent pe o farfurie și se lasă să se răcească.
Se pregătește frișca conform instrucțiunilor de pe etichetă.
Fiecare pară se pune pe o farfurie. Dacă nu stă bine tăiați-o puțin la fund.
Cu o pungă de cofetărie se ornează frumos cu frișcă. Dacă nu aveți, folosiți o pungă simplă, mai rezistentă, pe care o tăiați la colț.
Se pun la frigider 10-15 minute.
Vinul în care au fiert perele se lasă să mai fiarbă la foc mic 15 minute, până se face un sirop concentrat.
Se răcește bine.
Înainte de a servi perele le turnați sirop de vin peste frișcă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.