Pere fierte în vin cu frișcă

Este un desert delicios și deosebit. Am mâncat la un restaurant și executat în condiții de casă, fiind o combinație de mai multe rețete este ușor de făcut și perele sunt foarte gustoase.

Ingrediente
Pere
6 buc
La această rețetă am folosit pere bergamote (din alea maro)
Vin roșu demisec
500 ml
   
Zahăr
4 linguri
   
Scorțișoară
1 lingurita
   
Lămâie
1 buc
   
Lapte de vacă
350 ml
   
Frișcă la plic
2 buc
Am folosit de la Dr.Oetker
Pași de urmat
Pas 1

Se aleg 6 pere de aceeași dimensiune și se spală. Eu am lăsat codițele, arată mai exotic așa când sunt gata.

Pere fierte în vin cu frișcă - Pas 1
Pas 2

Perele se curăță atent, se scoate cotorul și se stoarce lămâie peste ca să nu se înnegrească.

Pere fierte în vin cu frișcă - Pas 2
Pas 3

Între timp se amestecă vinul, zahărul și scorțișoara și se pune la fiert. Se lasă să fiarbă 5 min la foc mic.

Pere fierte în vin cu frișcă - Pas 3
Pas 4

Se pun perele în vin și se lasă să fiarbă la foc mic 15 minute până se înmoaie.

Dacă vinul nu acoperă complet perele adăugați puțină apă sau în timp ce fierb le mai întoarceți.

Pere fierte în vin cu frișcă - Pas 4
Pas 5

După ce au fiert se scot atent pe o farfurie și se lasă să se răcească.

Pere fierte în vin cu frișcă - Pas 5
Pas 6

Se pregătește frișca conform instrucțiunilor de pe etichetă.

Pere fierte în vin cu frișcă - Pas 6
Pas 7

Fiecare pară se pune pe o farfurie. Dacă nu stă bine tăiați-o puțin la fund.

Cu o pungă de cofetărie se ornează frumos cu frișcă. Dacă nu aveți, folosiți o pungă simplă, mai rezistentă, pe care o tăiați la colț.

Se pun la frigider 10-15 minute.

Pere fierte în vin cu frișcă - Pas 7
Pas 8

Vinul în care au fiert perele se lasă să mai fiarbă la foc mic 15 minute, până se face un sirop concentrat.

Se răcește bine.

Înainte de a servi perele le turnați sirop de vin peste frișcă.

Poftă Bună!

Pere fierte în vin cu frișcă - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min