Este un desert delicios si deosebit. Am mancat la un restaurant si executat in conditii de casa, fiind o combinatie de mai multe retete este usor de facut si perele sunt foarte gustoase.
Se aleg 6 pere de aceeasi dimensiune si se spala. Eu am lasat coditele, arata mai exotic asa cand sunt gata.
Perele se curata atent, se scoate cotorul si se stoarce lamaie peste ca sa nu se innegreasca.
Intre timp se amesteca vinul, zaharul si scortisoara si se pune la fiert. Se lasa sa fiarba 5 min la foc mic.
Se pun perele in vin si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute pana se inmoaie.
Daca vinul nu acopera complet perele adaugati putina apa sau in timp ce fierb le mai intoarceti.
Dupa ce au fiert se scot atent pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
Se pregateste frisca conform instructiunilor de pe eticheta.
Fiecare para se pune pe o farfurie. Daca nu sta bine taiati-o putin la fund.
Cu o punga de cofetarie se orneaza frumos cu frisca. Daca nu aveti, folositi o punga simpla, mai rezistenta, pe care o taiati la colt.
Se pun la frigider 10-15 minute.
Vinul in care au fiert perele se lasa sa mai fiarba la foc mic 15 minute, pana se face un sirop concentrat.
Se raceste bine.
Inainte de a servi perele le turnati sirop de vin peste frisca.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.