Încă o rețetă pentru cei care țin la o alimentație sănătoasă și regim de slăbire. În plus sunt foarte bune și pentru copii, am fost plăcut uimită că bebelușa mea le-a mâncat foarte bine, chiar mai bine decât dulciurile.
Au un gust foarte bun, plus că și semințele le dau un aspect foarte apetisant și frumos. Pentru că sunt din făină integrală nu sunt super pufoase, nouă ne place pentru că sunt mai sățioase așa.
Dizolvați drojdia în 100ml de apă caldă amestecată cu 1 linguriță de zahăr sau miere. Adăugați 50g de făină și lăsați 15 min.
În acest timp pregătiți amestecul de semințe - cântăriți mai întâi cantitățile necesare.
Apoi le zdrobiți un pic într-un blender. Deci nu le măcinați, doar zdrobiți.
Amestecați jumătate din cantitatea de semințe cu iaurtul, uleiul, sarea și oțetul.
Apoi adăugați 450g de făină, amestecul de drojdie și începeți să frământați aluatul.
Ar trebui să ajungă exact cantitățile de mai sus pentru un aluat bun, moale și elastic. Dacă este mai tare adăugați puțină apă caldă când frământați, sau făină dacă este foarte moale.
Lăsați aluatul 40-45 de min să se odihnească și să crească puțin, la loc cald, acoperit cu folie.
După ce s-a odihnit aluatul îl mai frământați puțin, să se uniformizeze.
Împărțiți aluatul în 10-12 bucățele, formați din fiecare o biluță, apoi întindeți și mai turtiți puțin ca să fie forma ovală.
Fiecare păinică astfel formată o înmuiați în apă și apoi tăvăliți prin cealaltă jumătate de semințe rămase.
Le puneți pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și lăsați 30 de min să se odihnească și crească puțin.
Apoi le dați la cuptor la temperatura medie, pentru aproximativ o oră, până se rumenesc bine.
Când sunt gata le lăsați să se răcească complet.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.