Inca o reteta pentru cei care tin la o alimentatie sanatoasa si regim de slabire. In plus sunt foarte bune si pentru copii, am fost placut uimita ca bebelusa mea le-a mancat foarte bine, chiar mai bine decat dulciurile.
Au un gust foarte bun, plus ca si semintele le dau un aspect foarte apetisant si frumos. Pentru ca sunt din faina integrala nu sunt super pufoase, noua ne place pentru ca sunt mai satioase asa.
Dizolvati drojdia in 100ml de apa calda amestecata cu 1 lingurita de zahar sau miere. Adaugati 50g de faina si lasati 15 min.
In acest timp pregatiti amestecul de seminte - cantariti mai intai cantitatile necesare.
Apoi le zdrobiti un pic intr-un blender. Deci nu le macinati, doar zdrobiti.
Amestecati jumatate din cantitatea de seminte cu iaurtul, uleiul, sarea si otetul.
Apoi adaugati 450g de faina, amestecul de drojdie si incepeti sa framantati aluatul.
Ar trebui sa ajunga exact cantitatile de mai sus pentru un aluat bun, moale si elastic. Daca este mai tare adaugati putina apa calda cand framantati, sau faina daca este foarte moale.
Lasati aluatul 40-45 de min sa se odihneasca si sa creasca putin, la loc cald, acoperit cu folie.
Dupa ce s-a odihnit aluatul il mai framantati putin, sa se uniformizeze.
Impartiti aluatul in 10-12 bucatele, formati din fiecare o bilutza, apoi intindeti si mai turtiti putin ca sa fie forma ovala.
Fiecare painica astfel formata o inmuiati in apa si apoi tavaliti prin cealalta jumatate de seminte ramase.
Le puneti pe o tava acoperita cu hartie de copt si lasati 30 de min sa se odihneasca si creasca putin.
Apoi le dati la cuptor la temperatura medie, pentru aproximativ o ora, pana se rumenesc bine.
Cand sunt gata le lasati sa se raceasca complet.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.