Orez Cantonez

Orez Cantonez

Mi-a sunat bine din prima aceasta reteta de orez in stil chinezesc, sau orez cantonez - combinatia de omleta cu legume, orez si sunca este delicioasa, iar gatita corect si cu putin iz chinezesc chiar este fantastic de buna.

As zice ca este un fel de pilaf mai interesant, foarte pufos, deloc cleios si cu gust echilibrat de legume si orez. Puteti renunta la sunca in aceasta formula, dar numai in caz deosebit, are si aceasta rolul ei in gustul final minunat.

Orezul il fierbeti in orice mod preferati, dar totusi pentru textura perfecta urmati recomandarile din pasi. La fel puteti folosi orez Basmati sau oricare altul aveti la indemana.

Ingrediente

Orez
200 g
Basmati am pus aici, dar folositi de oricare aveti
Oua
3 buc
Ceapa
1 buc
Sunca
125 g
Mazare verde congelata
180 g
Sos de soia
2 linguri
Ulei
50 ml
Sare si piper
0.5 lingurite
potriviti dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Inainte sa va apucati de treaba nu uitati sa pregatiti toate ingredientele, si in special sa decongelati putin mazarea inainte de folosire. Chiar si 10 minute lasata la temperatura camerei, va ajuta sa mearga procesul mult mai repede.

Orez Cantonez - Pas 1
Pas 2

Puneti pe aragaz o oala mare de 4-5 litri cu apa si putina sare.

Cand incepe sa fiarba bine, adaugati orezul spalat, amestecati si lasati 10 minute la foc mediu.

Fierberea in cantitate mare de apa va face orezul mai putin lipicios.

Orez Cantonez - Pas 2
Pas 3

Apoi il scurgeti de apa printr-o sita, adaugati 2 linguri de ulei, amestecati si lasati pana avem nevoie de el in continuare.

Orez Cantonez - Pas 3
Pas 4

Intr-un bol mic bateti ouale, adaugati putina sare, piper si o jumatate de ceapa tocata cat mai marunt - chiar trecuta prin robot/blender, daca aveti.

Amestecati bine aceasta compozitie cu o lingura sau tel.

Orez Cantonez - Pas 4
Pas 5

Incingeti bine o tigaie cu putin ulei, adaugati toata compozitia de oua si amestecati periodic in ea, ca la scrambled eggs.

Orez Cantonez - Pas 5
Pas 6

Asa obtinem omleta mai rasfirata si cu zdrente.

Cand este gata, o scoateti pe farfurie si lasati deocamdata la o parte.

Orez Cantonez - Pas 6
Pas 7

In aceeasi tigaie adaugati inca niste ulei si puneti la calit sunca taiata bucatele, o lasati pana se rumeneste putin.

Orez Cantonez - Pas 7
Pas 8

Apoi puneti mazarea si cealalata jumatate de ceapa tocata marunt.

Amestecati bine si mai caliti 5 minute la foc iute.

Orez Cantonez - Pas 8
Pas 9

Adaugati orezul si sosul de soia, amestecati si mai lasati 5 minute pe foc.

Orez Cantonez - Pas 9
Pas 10

La final puneti omleta, amestecati.

Orez Cantonez - Pas 10
Pas 11

Presarati putin piper negru deasupra, eventual sare, dar mai intai gustati.

Orez Cantonez - Pas 11
Pas 12

Apoi serviti si savurati, este o mancare foarte gustoasa, simpla si destul de rapida.

Pofta Buna!

Orez Cantonez - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

timotei
timotei 14 Jul 2020, 17:38

La pasul 11 ai o mică greșeală 🙈🙈🙈

Roxana
Roxana 16 Jul 2020, 17:14

Buna, tuturor! Am gatit astazi acest orez si este extraordinar de bun; intr-o ora, mancarea pentru masa de amiaza a fost gata. Eu am preparat orezul fara sos de soia, cu mazare din conserva si cu speck. O dupa-masa cat mai frumoasa!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
NataliaTar966
Natalia Tar (NataliaTar966) 02 Aug 2020, 22:00

Am facut orezul acesta si a iesit foarte bun! Multumesc pentru reteta!

Nota mea pentru reteta:
Cristinamel
Cristinamel 19 Mar 2021, 14:47

Oare merge inlocuita mazarea cu porumb? Fetele mele nu mananca mazare.

lena
Elena (lena) Cristinamel 19 Mar 2021, 18:00

Sigur, se poate inlocui.

Nicusor
Nicusor 30 Jun 2021, 16:31

Este reteta clasica de "fried rice" orez prajit. Singura deosebire este ca, avind toate ingredientele in tigae (ori hot plate) se face, la mijloc o "groapa", pina la tigae si aici se sparg ouale. Se bat putin, pentru omogenizare si apoi, cu spatula se amesteca, treptat, combinatia de orez cu ouale batute. Astfel rezultatul are oul mai bine integrat. In restaurantele chinezesti, japoneze, coreene, care gatesc in fata ta, pe un "hot plate" (placa de metal incalzita) asa procedeaza si ti se face foame numai privind!

Nota mea pentru reteta: