Orez Cantonez

Mi-a sunat bine din prima aceasta reteta de orez in stil chinezesc, sau orez cantonez - combinatia de omleta cu legume, orez si sunca este delicioasa, iar gatita corect si cu putin iz chinezesc chiar este fantastic de buna.

As zice ca este un fel de pilaf mai interesant, foarte pufos, deloc cleios si cu gust echilibrat de legume si orez. Puteti renunta la sunca in aceasta formula, dar numai in caz deosebit, are si aceasta rolul ei in gustul final minunat.

Orezul il fierbeti in orice mod preferati, dar totusi pentru textura perfecta urmati recomandarile din pasi. La fel puteti folosi orez Basmati sau oricare altul aveti la indemana.

Ingrediente
Orez
200 g
Basmati am pus aici, dar folositi de oricare aveti
Oua
3 buc
Ceapa
1 buc
Sunca
125 g
Mazare verde congelata
180 g
Sos de soia
2 linguri
Ulei
50 ml
Sare si piper
0.5 lingurite
potriviti dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Inainte sa va apucati de treaba nu uitati sa pregatiti toate ingredientele, si in special sa decongelati putin mazarea inainte de folosire. Chiar si 10 minute lasata la temperatura camerei, va ajuta sa mearga procesul mult mai repede.

Orez Cantonez - Pas 1
Pas 2

Puneti pe aragaz o oala mare de 4-5 litri cu apa si putina sare.

Cand incepe sa fiarba bine, adaugati orezul spalat, amestecati si lasati 10 minute la foc mediu.

Fierberea in cantitate mare de apa va face orezul mai putin lipicios.

Orez Cantonez - Pas 2
Pas 3

Apoi il scurgeti de apa printr-o sita, adaugati 2 linguri de ulei, amestecati si lasati pana avem nevoie de el in continuare.

Orez Cantonez - Pas 3
Pas 4

Intr-un bol mic bateti ouale, adaugati putina sare, piper si o jumatate de ceapa tocata cat mai marunt - chiar trecuta prin robot/blender, daca aveti.

Amestecati bine aceasta compozitie cu o lingura sau tel.

Orez Cantonez - Pas 4
Pas 5

Incingeti bine o tigaie cu putin ulei, adaugati toata compozitia de oua si amestecati periodic in ea, ca la scrambled eggs.

Orez Cantonez - Pas 5
Pas 6

Asa obtinem omleta mai rasfirata si cu zdrente.

Cand este gata, o scoateti pe farfurie si lasati deocamdata la o parte.

Orez Cantonez - Pas 6
Pas 7

In aceeasi tigaie adaugati inca niste ulei si puneti la calit sunca taiata bucatele, o lasati pana se rumeneste putin.

Orez Cantonez - Pas 7
Pas 8

Apoi puneti mazarea si cealalata jumatate de ceapa tocata marunt.

Amestecati bine si mai caliti 5 minute la foc iute.

Orez Cantonez - Pas 8
Pas 9

Adaugati orezul si sosul de soia, amestecati si mai lasati 5 minute pe foc.

Orez Cantonez - Pas 9
Pas 10

La final puneti omleta, amestecati.

Orez Cantonez - Pas 10
Pas 11

Presarati putin piper negru deasupra, eventual sare, dar mai intai gustati.

Orez Cantonez - Pas 11
Pas 12

Apoi serviti si savurati, este o mancare foarte gustoasa, simpla si destul de rapida.

Pofta Buna!

Orez Cantonez - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min