Luna trecută mi-a cerut cineva o sugestie de prăjitură cu mere și mac, așa că după câteva teste am găsit o rețetă foarte potrivită, rapidă și simplă. În principiu este o prăjitură pufoasă, fragedă și aromată, macul mai aduce un plus de crocant în textură, dar dacă nu vă place, puteți să-l omiteți sau înlocuiți cu nuci.
Spălați merele, le curățați de coajă, cotor și tăiați cubulețe de mărime medie.
Puneți într-un bol untul moale și zahărul, amestecați bine cu telul sau mixerul.
Apoi adăugați treptat cele 3 ouă, după fiecare amestecați bine cu telul.
La fel, încorporați treptat 6 linguri de ulei.
Acum adăugați făina, praful de copt și macul, amestecați bine.
Aluatul trebuie să fie ca un iaurt sau smântână mai densă.
La final adăugați în el esența de vanilie și merele tăiate cubulețe, amestecați.
Așterneți cu hârtie de copt tava de cuptor, aici este de 28cm în diametru, turnați în ea aluatul și nivelați uniform cu o lingură.
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 45-50 de minute, sau până se rumenește frumos.
După cuptor, lăsați să se răcorească încă măcar o oră înainte de servire.
Apoi o scoateți atent din tavă, feliați și savurați, este delicioasă și foarte aromată.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.