Luna trecuta mi-a cerut cineva o sugestie de prajitura cu mere si mac, asa ca dupa cateva teste am gasit o reteta foarte potrivita, rapida si simpla. In principiu este o prajitura pufoasa, frageda si aromata, macul mai aduce un plus de crocant in textura, dar daca nu va place, puteti sa-l omiteti sau inlocuiti cu nuci.
Spalati merele, le curatati de coaja, cotor si taiati cubulete de marime medie.
Puneti intr-un bol untul moale si zaharul, amestecati bine cu telul sau mixerul.
Apoi adaugati treptat cele 3 oua, dupa fiecare amestecati bine cu telul.
La fel, incorporati treptat 6 linguri de ulei.
Acum adaugati faina, praful de copt si macul, amestecati bine.
Aluatul trebuie sa fie ca un iaurt sau smantana mai densa.
La final adaugati in el esenta de vanilie si merele taiate cubulete, amestecati.
Asterneti cu hartie de copt tava de cuptor, aici este de 28cm in diametru, turnati in ea aluatul si nivelati uniform cu o lingura.
Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 45-50 de minute, sau pana se rumeneste frumos.
Dupa cuptor, lasati sa se racoreasca inca macar o ora inainte de servire.
Apoi o scoateti atent din tava, feliati si savurati, este delicioasa si foarte aromata.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.