Luna trecuta am sarbatorit cu sotul 15 ani de casatorie si am tinut neaparat sa iesim doar noi doi la un pranz mai deosebit. Am ales un restaurant cu Paella in meniu, fiindca eram curioasa s-o gust gatita ceva mai profi, si bineinteles sa reproduc gustul in bucataria de acasa... Paella cu fructe de mare de la restaurant a fost delicioasa, dar am avut in vedere acasa sa nu folosesc in ea doar cele mai ieftine fructe de mare - scoicile fara cochilie, sunt bune, dar imi place sa gasesc cate una pe acolo si atat. In plus, chiar daca arata bine deasupra crevetii necuratati, este un cosmar sa mananci curat si frumos o Paella curatand in acelasi timp crevetii, mai si stropesc, uff... Lasati-le doar coditele si tot arata minunat, dar asta o facem acasa cred, sa curatam dinainte atent si frumos cativa creveti chiar nu este o problema.
Varianta de Paella cu fructe de mare gatita acasa a fost un succes total, desi procesul necesita ceva atentie - de la achizitionat fructele de mare si pestele, curatatul, semipreparatele - merita fiecare minut investit! Are un gust exceptional, deosebit, complet, iar modul de servire este o mare senzatie pentru orice masa.
La noi a devenit una din mancarurile de alint si de suflet, urmeaza sa va arat si varianta cu carne de pui, ceva mai simpla, dar totusi anume aceasta Paella cu fructe de mare este mult mai deosebita.