Zacusca rapida de dovlecei, la tigaie

Nu am reusit in acest an sa-mi fac rezerve de zacusca cu dovlecei, dar am gasit o solutie absolut geniala pentru a-mi potoli pofta - zacusca rapida de dovlecei la tigaie, reteta de mai jos adica. Iese delicioasa chiar si cu dovleceii din import, usor dulceaga, gust complet si foarte echilibrat.

In sezon o puteti pune si in borcane, dar sterilizata la cuptor inainte. Dar eu totusi o consider reteta rapida si tot anul gasesc 2-3 dovlecei pentru o mica tura proaspata de zacusca, fara eforturi de conservare si emotii cu pastrarea in debara.

Ingrediente
Dovlecei
3 buc
Ulei
50 ml
eu folosesc de obicei ulei de masline
Ceapa
1 buc
Pasta de rosii
2 linguri
Sare
1 lingurita
potriviti dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Spalati dovleceii si-i treceti prin razatoarea medie.

Zacusca rapida de dovlecei, la tigaie - Pas 1
Pas 2

Incalziti bine uleiul intr-o tigaie mai mare si adaugati la calit dovleceii.

Zacusca rapida de dovlecei, la tigaie - Pas 2
Pas 3

Amestecati periodic si caliti la foc mediu, pana dovleceii nu mai au deloc zeama/apa si incep sa se rumeneasca.

Zacusca rapida de dovlecei, la tigaie - Pas 3
Pas 4

Intr-o alta tigaie mai mica caliti in ulei ceapa tocata marunt, pana se rumeneste frumos.

Zacusca rapida de dovlecei, la tigaie - Pas 4
Pas 5

Adaugati repede 2-3 linguri de pasta de rosii, amestecati bine si mai caliti 2 minute.

Zacusca rapida de dovlecei, la tigaie - Pas 5
Pas 6

Adaugati aceasta compozitie de ceapa cu rosii peste dovleceii caliti, amestecati bine.

Potriviti de sare, mai calitit totul impreuna inca 5 minute si inchideti focul.

Zacusca rapida de dovlecei, la tigaie - Pas 6
Pas 7

Lasati putin sa se racoreasca, apoi serviti - este la fel de buna calda sau rece, o puteti pastra pana la 5-6 zile in frigider.

Este foarte, foarte buna si cu eforturi minime!

Pofta Buna!

Zacusca rapida de dovlecei, la tigaie - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 400 g (un bol mediu)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min