Nu am reușit în acest an să-mi fac rezerve de zacuscă cu dovlecei, dar am găsit o soluție absolut genială pentru a-mi potoli pofta - zacuscă rapidă de dovlecei la tigaie, rețeta de mai jos adică. Iese delicioasă chiar și cu dovleceii din import, ușor dulceață, gust complet și foarte echilibrat.
În sezon o puteți pune și în borcane, dar sterilizată la cuptor înainte. Dar eu totuși o consider rețetă rapidă și tot anul găsesc 2-3 dovlecei pentru o mică tură proaspătă de zacuscă, fără eforturi de conservare și emoții cu păstrarea în debara.
Spălați dovleceii și-i treceți prin răzătoarea medie.
Încălziți bine uleiul într-o tigaie mai mare și adăugați la călit dovleceii.
Amestecați periodic și căliți la foc mediu, până dovleceii nu mai au deloc zeamă/apă și încep să se rumenească.
Într-o altă tigaie mai mică căliți în ulei ceapa tocată mărunt, până se rumenește frumos.
Adăugați repede 2-3 linguri de pastă de roșii, amestecați bine și mai căliți 2 minute.
Adăugați această compoziție de ceapă cu roșii peste dovleceii căliți, amestecați bine.
Potriviți de sare, mai căliți totul împreună încă 5 minute și închideți focul.
Lăsați puțin să se răcorească, apoi serviți - este la fel de bună caldă sau rece, o puteți păstra până la 5-6 zile în frigider.
Este foarte, foarte bună și cu eforturi minime!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.