Inca o reteta dietetica si foarte gustoasa, chiar nu m-am asteptat sa fie atat de bun chec-ul - are un gust asemanator cu Checul de banane. Nu este foarte dulce, daca va place si aveti voie mai dulce, mai adaugati o jumatate de pahar de zahar.
Amestecati intr-un bol toate ingredientele uscate - faina, nucile maruntite, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul si sarea.
In alt bol amestecati ingredientele lichide - ouale, iaurtul, branzica, esenta de vanilie, uleiul si banana taiata marunt.
Acum adaugati amestecul lichid la cele uscate.
Amestecati bine aluatul, daca vedeti ca este prea gros mai adaugati iaurt, sa fie un aluat ca o smantana mai densa.
Turnati aluatul intr-o forma de chec mai mare, sau in 2 mai mici - checul creste destul de mult si poate sa va iasa din tava. Asterneti tava de chec cu hartie de copt.
Puneti la cuptor la temperatura medie, si lasati pana se rumeneste bine, aproximativ o ora.
Lasati 10 min in tava apoi il intoarceti pe un fund sau farfurie sa se raceasca complet.
Apoi il feliati si presarati cu putina scortisoara, daca va place.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.