Chec cu faina integrala, de secara si banane

Inca o reteta dietetica si foarte gustoasa, chiar nu m-am asteptat sa fie atat de bun chec-ul - are un gust asemanator cu Checul de banane. Nu este foarte dulce, daca va place si aveti voie mai dulce, mai adaugati o jumatate de pahar de zahar.

Ingrediente
Faina integrala de grau
1.5 pahare
pahar de 300 ml
Faina de secara
0.5 pahare
Zahar de trestie
0.5 pahare
Nuci
0.5 pahare
Praf de copt
2.5 lingurite
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Esenta de vanilie
1 buc
Lapte batut/iaurt/chefir
1 pahar
Perle de branza(cottage cheese)
100 g
Oua
2 buc
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Banane
1 buc
o banana mai mare sau 2 mai mici
Pasi de urmat
Pas 1

Amestecati intr-un bol toate ingredientele uscate - faina, nucile maruntite, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul si sarea.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 1
Pas 2

In alt bol amestecati ingredientele lichide  - ouale, iaurtul, branzica, esenta de vanilie, uleiul si banana taiata marunt.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 2
Pas 3

Acum adaugati amestecul lichid la cele uscate.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 3
Pas 4

Amestecati bine aluatul, daca vedeti ca este prea gros mai adaugati iaurt, sa fie un aluat ca o smantana mai densa.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 4
Pas 5

Turnati aluatul intr-o forma de chec mai mare, sau in 2 mai mici - checul creste destul de mult si poate sa va iasa din tava. Asterneti tava de chec cu hartie de copt.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 5
Pas 6

Puneti la cuptor la temperatura medie, si lasati pana se rumeneste bine, aproximativ o ora.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 6
Pas 7

Lasati 10 min in tava apoi il intoarceti pe un fund sau farfurie sa se raceasca complet.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 7
Pas 8

Apoi il feliati si presarati cu putina scortisoara, daca va place.

Pofta Buna!

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Sursa: aynmark blog