Încă o rețetă dietetică și foarte gustoasă, chiar nu m-am așteptat să fie atât de bun checul - are un gust asemănător cu Checul de banane. Nu este foarte dulce, dacă vă place și aveți voie mai dulce, mai adăugați o jumătate de pahar de zahăr.
Amestecați într-un bol toate ingredientele uscate - făina, nucile mărunțite, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zahărul și sarea.
În alt bol amestecați ingredientele lichide - ouăle, iaurtul, brânzica, esența de vanilie, uleiul și banana tăiată mărunt.
Acum adăugați amestecul lichid la cele uscate.
Amestecați bine aluatul, dacă vedeți că este prea gros mai adăugați iaurt, să fie un aluat ca o smântână mai densă.
Turnați aluatul într-o formă de chec mai mare, sau în 2 mai mici - checul crește destul de mult și poate să vă iasă din tavă. Așterneți tava de chec cu hârtie de copt.
Puneți la cuptor la temperatură medie, și lăsați până se rumenește bine, aproximativ o oră.
Lăsați 10 min în tavă apoi îl întoarceți pe un fund sau farfurie să se răcească complet.
Apoi îl feliați și presărați cu puțină scorțișoară, dacă vă place.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.