Ingrediente
●
Esenta de vanilie
1 lingura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Primul și cel mai durabil pas, este să fierbeți orezul puțin mai din timp - cu 2-3 ore înainte să pregătiți efectiv budinca.
Îl puteți fierbe ca mine, după metoda orezului cu unt, la tigaie mai adâncă și cu lapte în loc de apă:
- topiți în tigaie 25g de unt, adăugați 1 pahar de orez spălat bine și scurs, amestecați;
Pas 2
- Turnați peste orez 600ml de lapte, 50g de zahăr și 0.5 linguriță de sare, amestecați bine și lăsați la foc mare până începe să fiarbă;
Pas 3
- Imediat cum începe să fiarbă bine, faceți focul mic și lăsați așa, fără să amestecați deloc în el, aproximativ 15 minute.
Timpul de fierbere poate varia în funcție de tipul orezului.
Pas 4
Când observați că orezul a absorbit aproape tot laptele, acoperiți oala cu capac și închideți focul sub ea.
Acum aveți răbdare și lăsați-l să se umfle așa timp de minim 30 de minute, fără să amestecați deloc în el și fără foc sub oală.
Pas 5
Abia după acest timp amestecați orezul și observați că este fiert bine, bob cu bob, dar nu este terci.
Dar puteți să fierbeți orezul după oricare metodă preferați, important la final să obțineți orez fiert bob cu bob(nu terci de orez!) și puțin răcorit.
Pas 6
Ungeți cu puțin unt o tavă de cuptor - aici am o formă de 26cm cu borduri detașabile.
Presărați în ea 5 linguri de pesmet, scuturați bine și distribuiți-l pe baza și pereții tăvii.
Pas 7
Separați albușurile de gălbenușuri la cele 3 ouă.
Pas 8
Bateți cu mixerul albușurile până devin spumă fermă, apoi adăugați treptat în ele 100g de zahăr.
Pas 9
În bolul cu gălbenușuri adăugați 100g de zahăr, esența de vanilie și 100ml de lapte, amestecați.
Pas 10
Puneți orezul fiert și răcorit, apoi stafidele spălate bine, amestecați.
Pas 11
În 2-3 etape adăugați aici albușurile bătute spumă anterior, amestecați atent cu o spatulă.
Pas 12
Turnați compoziția în tava pregătită mai sus, nivelați atent cu lingura.
Pas 13
Presărați deasupra încă 2 linguri de pesmet, acesta va forma o crustă delicioasă și nu va lăsa budinca să se usuce deasupra.
Pas 14
Coaceți budinca în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 35-40 de minute, până se rumenește frumos.
Apoi lăsați să se răcească timp de 2-3 ore.
Pas 15
Înainte de servire scoateți bordurile și feliați.
Este delicioasă așa simplă, ca o prăjitură sau chec mai umed.
Poftă Bună!
Cantitate:
8 portii
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii: