Astăzi vreau să vă sugerez un desert delicios, cu inspirație de acasă, în patiseriile din Rep.Moldova cu siguranță găsiți Sochni - un fel de biscuiți fragezi cu brânză dulce. De inspirație rusească, sunt foarte populari în spațiul post-sovietic, și chiar pe bună dreptate. Aluatul fraged se combină minunat cu brânza aromată, modul de asamblare este simplu și chiar arată deosebit după coacere.
Sunt minunați pentru pachețelul de școală, sau ca desert de luat la pachet, delicioși calzi și reci - deci pentru toate gusturile și situațiile.
Într-un bol amestecați 150g de unt moale cu 180g de zahăr și 2 ouă.
Adăugați 200g de smântână sau iaurt, amestecați.
Apoi puneți 550-600g de făină (nu adăugați toată cantitatea imediat), 0.5 linguriță de sare și 10g praf de copt.
Amestecați mai întâi aluatul cu o spatulă sau lingură, până se leagă toate ingredientele.
Apoi mutați aluatul pe masă și îl frământați cu mâinile până devine uniform, nelipicios și moale. Lăsați să se odihnească 10 minute.
Dacă e nevoie, mai adăugați făină pe parcursul frământării.
Până se odihnește aluatul, pregătiți umplutura de brânză:
- amestecați într-un bol brânza de vaci cu 150g de zahăr, 2 linguri de făină, 1 lingură de griș, 50g de smântână, 1 ou și esența de vanilie.
Din aluatul frământat mai sus întindeți o foaie mare de aproximativ 3-4mm grosime.
Taiați din ea cercuri mari de aproximativ 8-10cm, folosiți o cană mare, farfurie mică, sau un bol mic - sigur găsiți în bucătărie ceva potrivit de această dimensiune.
Puneți pe fiecare cerc câte 1 lingură din umplutura cu brânză.
Apoi le îndoiți în jumătate, să fie ca niște semicercuri.
Marginile nu trebuie lipite, se lasă așa, puțin desfăcute.
Aranjați biscuiții într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Ungeți deasupra cu ou bătut.
Le coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 20-25 de minute, sau până se rumenesc uniform.
Observați că umplutura de brânză nu curge, chiar dacă marginile nu sunt lipite.
Sunt delicioase calde sau reci, nouă ne-au plăcut mult.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.