O salata genial de simpla, delicioasa, rapida, satioasa si plina de nutrienti, din 2 conserve si 3 miscari aveti salata aperitiv sau chiar o mancare completa. Cum altfel daca este reteta italiana de "Insalata di tonno e fagioli", de multe ori ma minunez cum reusesc ei din cateva ingrediente de baza sa faca o mancare deosebita si simpla. Deci recomand cu mare increde aceasta salata cu fasole si ton, noua ne-a placut mult, mai ales ca am intotdeauna in debara conserve de ton si fasole.
Puteti pregati reteta si cu fasole fiarta de voi, oricare o preferati si aveti la indemana, conserva este pentru cazuri urgente si mai comode. Oricum, in ambele variante salata cu fasole si ton este gustoasa si frumoasa!
Intr-un bol puneti fasolea si tonul scurse bine de zeama.
Daca folositi fasole din conserva, recomand s-o spalati putin sub jet de apa intr-o sita.
Adaugati ceapa taiata julien si verdeata tocata marunt.
Apoi puneti sarea, piperul negru macinat, zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie si uleiul de masline.
Amestecati bine, gustati si potriviti dupa gust cu inca putina sare sau lamaie.
Serviti imediat si savurati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.