O salată genial de simplă, delicioasă, rapidă, sățioasă și plină de nutrienți, din 2 conserve și 3 mișcări aveți salată aperitiv sau chiar o mâncare completă. Cum altfel dacă este rețeta italiană de "Insalata di tonno e fagioli", de multe ori mă minunez cum reușesc ei din câteva ingrediente de bază să facă o mâncare deosebită și simplă. Deci recomand cu mare încredere această salată cu fasole și ton, nouă ne-a plăcut mult, mai ales că am întotdeauna în debara conserve de ton și fasole.
Puteți pregăti rețeta și cu fasole fiartă de voi, oricare o preferați și aveți la îndemână, conserva este pentru cazuri urgente și mai comode. Oricum, în ambele variante salata cu fasole și ton este gustoasă și frumoasă!
Într-un bol puneți fasolea și tonul scurse bine de zeamă.
Dacă folosiți fasole din conservă, recomand s-o spălați puțin sub jet de apă într-o sită.
Adăugați ceapa tăiată julien și verdeața tocată mărunt.
Apoi puneți sarea, piperul negru măcinat, zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie și uleiul de măsline.
Amestecați bine, gustați și potriviți după gust cu încă puțină sare sau lămâie.
Serviți imediat și savurați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.