Salată italiană cu ton și fasole

O salată genial de simplă, delicioasă, rapidă, sățioasă și plină de nutrienți, din 2 conserve și 3 mișcări aveți salată aperitiv sau chiar o mâncare completă. Cum altfel dacă este rețeta italiană de "Insalata di tonno e fagioli", de multe ori mă minunez cum reușesc ei din câteva ingrediente de bază să facă o mâncare deosebită și simplă. Deci recomand cu mare încredere această salată cu fasole și ton, nouă ne-a plăcut mult, mai ales că am întotdeauna în debara conserve de ton și fasole.

Puteți pregăti rețeta și cu fasole fiartă de voi, oricare o preferați și aveți la îndemână, conserva este pentru cazuri urgente și mai comode. Oricum, în ambele variante salata cu fasole și ton este gustoasă și frumoasă!

Ingrediente
Fasole fiartă
300 g
din conservă sau fiartă în casă
Ton bucăți la conservă
160 g
   
Ceapă roșie
0.5 buc
sau ceapă albă, verde
Pătrunjel
1 legatura
puteți adăuga și puțin mărar sau alte verdețuri preferate
Lămâie
0.5 buc
   
Ulei de măsline extravirgin
50 ml
alegeți ulei de măsline care să vă placă la gust
Sare
0.5 lingurite
după gust
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol puneți fasolea și tonul scurse bine de zeamă.

Dacă folosiți fasole din conservă, recomand s-o spălați puțin sub jet de apă într-o sită.

Salată italiană cu ton și fasole - Pas 1
Pas 2

Adăugați ceapa tăiată julien și verdeața tocată mărunt.

Salată italiană cu ton și fasole - Pas 2
Pas 3

Apoi puneți sarea, piperul negru măcinat, zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie și uleiul de măsline.

Salată italiană cu ton și fasole - Pas 3
Pas 4

Amestecați bine, gustați și potriviți după gust cu încă puțină sare sau lămâie.

Serviți imediat și savurați.

Poftă Bună!

Salată italiană cu ton și fasole - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 porții)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min