Salata italiana cu ton si fasole

O salata genial de simpla, delicioasa, rapida, satioasa si plina de nutrienti, din 2 conserve si 3 miscari aveti salata aperitiv sau chiar o mancare completa. Cum altfel daca este reteta italiana de "Insalata di tonno e fagioli", de multe ori ma minunez cum reusesc ei din cateva ingrediente de baza sa faca o mancare deosebita si simpla. Deci recomand cu mare increde aceasta salata cu fasole si ton, noua ne-a placut mult, mai ales ca am intotdeauna in debara conserve de ton si fasole.

Puteti pregati reteta si cu fasole fiarta de voi, oricare o preferati si aveti la indemana, conserva este pentru cazuri urgente si mai comode. Oricum, in ambele variante salata cu fasole si ton este gustoasa si frumoasa!

Ingrediente
Fasole fiarta
300 g
din conserva sau fiarta in casa
Ton bucati la conserva
160 g
Ceapa rosie
0.5 buc
sau ceapa alba, verde
Patrunjel
1 legatura
puteti adauga si putin marar sau alte verdeturi preferate
Lamaie
0.5 buc
Ulei de masline extravirgin
50 ml
alegeti ulei de masline care sa va placa la gust
Sare
0.5 lingurite
dupa gust
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol puneti fasolea si tonul scurse bine de zeama.

Daca folositi fasole din conserva, recomand s-o spalati putin sub jet de apa intr-o sita.

Salata italiana cu ton si fasole - Pas 1
Pas 2

Adaugati ceapa taiata julien si verdeata tocata marunt.

Salata italiana cu ton si fasole - Pas 2
Pas 3

Apoi puneti sarea, piperul negru macinat, zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie si uleiul de masline.

Salata italiana cu ton si fasole - Pas 3
Pas 4

Amestecati bine, gustati si potriviti dupa gust cu inca putina sare sau lamaie.

Serviti imediat si savurati.

Pofta Buna!

Salata italiana cu ton si fasole - Pas 4

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 portii)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min