Încă un an în urmă nu m-aș fi gândit să pun pe site rețeta de Cappuccino, era cumva logic că îl pot savura oricând la o cafenea în oraș, cu familia sau prietenii. Dar fiindcă nu se mai putea ieși ca înainte, am dus dorul de un Cappuccino bun, așa că am învățat să-l facem delicios în casă. Este minunat pentru că se poate adapta la orice gusturi - cafea espresso sau ness, decaf, inka (fetele mele zic Inkaccino). Dimineața îl puteți pregăti normal, cu lapte simplu sau vegetal, iar seara de o poftă merge cu cafea decaf.
Bineînțeles spuma de lapte o face minunat un aparat de preparat cafeaua, din acela mai profi, dar am vrut să vă arăt în această rețetă cum o puteți pregăti banal, fără ustensile deosebite și la îndemână. Apoi o puteți îndulci după preferințe cu orice vă place, eu am ales aici cuburile de zahăr brun Margaritar - Sugars of the World, pentru un plus de gust de caramel.
Inspirați de destinațiile de vacanță și cele mai frumoase locuri de pe pământ, cei de la Margaritar au dezvoltat gama Sugars of the World - Zahăr brun din trestie de zahăr din țări exotice. Aceasta conține produse exclusive din zahăr brun. El este un produs potrivit atât pentru coacere, precum și pentru îndulcirea băuturilor datorită gustului său asemănător caramelului. Puteți afla și voi mai multe despre produsele noi, accesând pagina lor.
Pentru un Cappuccino de obicei se recomandă o cană mică de aproximativ 200ml.
Deci alegeți ceașca potrivită.
Apoi este foarte important să pregătiți 50ml de cafea după metoda preferată - espresso, la ibric, ness, etc. Mie îmi place să fie puțin mai tare, ca să se simtă mai bine gustul ei împreună cu laptele adăugat.
Este foarte gustos un Cappuccino îndulcit cu zahăr brun. Mie îmi place să folosesc cubulețe, sunt cumva mai ușor și curat de folosit.
Deci îndulciți cafeaua preparată după plac.
Fiindcă nu toată lumea are aparate sau ustensile specifice pentru a pregăti spuma de lapte, vă arăt aici cum se face simplu, doar cu un borcan de 700ml cu capac.
Deci, mai întâi încălziți laptele, să nu fiarbă dar să fie fierbinte bine la aproximativ 60 de grade. Eu îl pun de obicei 1 minut la microunde.
Turnați-l în borcan și închideți strâns capacul.
Începeți să agitați atent borcanul, ca să vă asigurați că nu va curge laptele din el și nu vă stropiți.
Apoi continuați să-l scuturați bine timp de aproximativ 1 minut.
Acum turnați cafeaua în cana pregătită pentru Cappuccino.
Începeți să turnați laptele din borcan, la început va curge partea fără spumă.
Apoi vine și spuma, o aranjați frumos deasupra.
Opțional puteți presăra puțină scorțișoară sau cacao pudră deasupra.
Imediat serviți și savurați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.