Mare bucurie le-am făcut copiilor mei cu această budincă de ciocolată, nici pentru mine nu a fost un efort extraordinar, deci toată lumea a rămas împăcată. Eu am ales s-o fac în formă mai mare și s-o porționez cu un cuțit, dar merge la fel de bine turnată în pahare sau forme mici individuale. Oricum vă iese o budincă de ciocolată fină, gustoasă și bineînțeles cu aromă intensă de ciocolată.
Zahărul brun din rețetă va da un gust ușor de caramel, mai interesant, deci nu ezitați să-l folosiți. Inspirați de destinațiile de vacanță și cele mai frumoase locuri de pe pământ, cei de la Mărgăritar au dezvoltat gama Sugars of the World - Zahăr brun din trestie de zahăr din țări exotice. Aceasta conține produse exclusive din zahăr brun. El este un produs potrivit atât pentru coacere, precum și pentru îndulcirea băuturilor datorită gustului său asemănător caramelului. Puteți afla și voi mai multe despre produsele noi, accesând pagina lor.
Într-o cratiță mică puneți gelatina, adăugați peste ea 100ml de apă, amestecați bine și lăsați să se înmoaie aproximativ 30 de minute.
Într-o altă cratiță mai mare puneți zahărul brun și pudra de cacao.
Turnați și laptele, amestecați bine cu un tel toată compoziția până dispar cocoloașele.
Puneți oala pe plită și lăsați până începe să fiarbă, nu uitați să mai amestecați în ea periodic - să se dizolve zahărul complet.
Apoi, când începe să fiarbă intens, adăugați ciocolata ruptă bucăţele.
Amestecați până aceasta se topește complet și luați de pe foc.
Puneți pe plită și oala mică cu gelatina înmuiată.
Încălziți bine compoziția și amestecați până se topesc fulgii de gelatină. Aveți grijă să nu o lăsați să fiarbă, altfel aceasta își pierde din calitățile de gelifiere.
Turnați gelatina dizolvată în oala cu lapte și ciocolată, amestecați.
Eu am ales să formez budinca într-o formă mare și apoi s-o tai. Pentru aceasta am așternut o formă de chec de 24 x 10cm cu folie de plastic alimentară.
Mai simplu ar fi să omiteți acești pași și să turnați budinca în pahare/boluri mici de servire.
Apoi turnați compoziția de budincă în formă.
Puneți budinca la frigider pentru minim 4-5 ore să se prindă bine gelatina.
După acest timp o răsturnați atent pe un platou, sau o farfurie mare.
Scoateți cu grijă tava și folia de plastic.
Opțional o puteți orna cu cacao pudră deasupra.
Porționați cu un cuțit.
Dacă folosiți forme mici individuale, nu este cazul.
Și serviți cu plăcere, budinca este fină, gustoasă, cu gust intens de ciocolată.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.