Mare bucurie le-am facut copiilor mei cu aceasta budinca de ciocolata, nici pentru mine nu a fost un efort extraordinar, deci toata lumea a ramas impacata. Eu am ales s-o fac in forma mai mare si s-o portionez cu un cutit, dar merge la fel de bine turnata in pahare sau forme mici individuale. Oricum va iese o budinca de ciocolata fina, gustoasa si bineinteles cu aroma intensa de ciocolata.
Zaharul brun din reteta va da un gust usor de caramel, mai interesant, deci nu ezitati sa-l folositi. Inspirati de destinatiile de vacanta si cele mai frumoase locuri de pe pamant, cei de la Margaritar au dezvoltat gama Sugars of the World - Zahar brun din trestie de zahar din tari exotice. Aceasta contine produse exclusive din zahar brun. El este un produs potrivit atat pentru coacere, precum si pentru indulcirea bauturilor datorita gustului sau asemanator caramelului. Puteti afla si voi mai multe despre produsele noi, accesand pagina lor.
Intr-o cratita mica puneti gelatina, adaugati peste ea 100ml de apa, amestecati bine si lasati sa se inmoaie aproximativ 30 de minute.
Intr-o alta cratita mai mare puneti zaharul brun si pudra de cacao.
Turnati si laptele, amestecati bine cu un tel toata compozitia pana dispar cocoloasele.
Puneti oala pe plita si lasati pana incepe sa fiarba, nu uitati sa mai amestecati in ea periodic - sa se dizolve zaharul complet.
Apoi, cand incepe sa fiarba intens, adaugati ciocolata rupta bucatele.
Amestecati pana aceasta se topeste complet si luati de pe foc.
Puneti pe plita si oala mica cu gelatina inmuiata.
Incalziti bine compozitia si amestecati pana se topesc fulgii de gelatina. Aveti grija sa nu o lasati sa fiarba, altfel aceasta isi pierde din calitatile de gelifiere.
Turnati gelatina dizolvata in oala cu lapte si ciocolata, amestecati.
Eu am ales sa formez budinca intr-o forma mare si apoi s-o tai. Pentru aceasta am asternut o forma de chec de 24 x 10cm cu folie de plastic alimentara.
Mai simplu ar fi sa omiteti acesti pasi si sa turnati budinca in pahare/boluri mici de servire.
Apoi turnati compozitia de budinca in forma.
Puneti budinca la frigider pentru minim 4-5 ore sa se prinda bine gelatina.
Dupa acest timp o rasturnati atent pe un platou, sau o farfurie mare.
Scoateti cu grija tava si folia de plastic.
Optional o puteti orna cu cacao pudra deasupra.
Portionati cu un cutit.
Daca folositi forme mici individuale, nu este cazul.
Si serviti cu placere, budinca este fina, gustoasa, cu gust intens de ciocolata.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.