Aveam chef zilele trecute de o prajitura cu capsuni rapida, dar o vroiam si cumva mai crocanta, cu fulgi de ovaz. Inevitabil am ajuns la ideea acestui Crumble de Capsuni - un fel de prajitura super rapida, cu minim de efort si maxim rezultat. Sosul de capsuni format la baza, ca un fel de jeleu, se combina perfect cu aluatul aromat si crocant, iar daca mai puneti si putina inghetata de vanilie pe langa - ati dat lovitura!
Cantitatea de capsuni si aluat o puteti regla dupa dimensiunea tavii si preferintele voastre - daca va doriti un Crumble de Capsuni mai zemos, sau cu mai mult aluat crocant, puteti micsora portiile bineineteles, dar noua ne place atat de mult, incat tin sa fac neaparat cantitate mai mare.
Spalati si curatati capsunile, apoi le taiati jumatati sau sferturi. Daca aveti fructe mici, puteti sa le lasati intregi.
Adaugati peste ele zeama stoarsa de la 1 lamaie, 5 linguri de zahar si amidonul.
Amestecati bine totul. Apropo, amidonul este cel care va transforma capsunile in jeleu dupa coacere, deci nu-l ignorati.
Mutati aceasta compozitie de capsuni intr-o tava adanca, a mea este de sticla si are 35x32cm.
Intr-un alt bol dati prin razatoarea mai mare untul rece.
Adaugati 70g de zahar, faina, fulgi de ovaz si putina esenta de vanilie.
Amestecati acest aluat cu mainile pana se formeaza niste firimituri umede.
Il presarati si distribuiti uniform peste capsunile din tava.
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 45-50 de minute.
Dupa cuptor mie imi place sa las acest crumble de capsuni sa se potoleasca putin si sa se patrunda aromele - aproximativ 2-3 ore.
Apoi il serviti simplu sau cu putina inghetata de vanilie pe langa, aceasta se combina perfect cu sosul/jeleul de capsuni format.
Noua ne place la fel de mult si rece, de la frigider a 2-a zi, daca mai ramane!
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.