Lasagna light

Rețeta perfectă de lasagna pentru cei ce țin la siluetă și sunt atenți la calorii. Am văzut rețeta într-o emisiune la TV, mi-a plăcut mult ideea și am zis s-o încerc și eu. Vedeți în rețetă care este șmecheria :)

La gust este foarte bună și aromată, chiar recomand s-o încercați.

Semipreparate
1 kg
   
Ingrediente
Foi de lasagna
12 buc
neapărat alegeți foi de lasagna din grâu dur, perfect ar fi să fie din grâu dur integral, eu le-am găsit la un magazin bio
Ouă
5 buc
veți folosi doar albușurile de la ele
Cremă de brânză de 0.1% grăsime
500 g
   
Spanac congelat
200 g
   
Muștar
1 lingurita
   
Sare
1 lingurita
   
Ierburi uscate(busuioc, pătrunjel,etc)
1 lingurita
   
Cașcaval clasic
30 g
   
Iaurt
200 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Pregătiți o cantitate de Sos Bolognese din rețeta de pe site. Încercați să-l faceți mai light - folosiți mai puțin ulei și carnea să fie de vită sau amestec de vită cu porc, dar nu grasă.

Lasagna light - Pas 1
Pas 2

Când este gata Sosul Bolognese, îl lăsați deoparte și vom prepara sosul alb, care va înlocui Sosul Bechamel, care este foarte caloric. Deci - separați albușurile de gălbenușuri, primele le bateți spumă tare, cu mixerul, până nu mai curg din bol dacă îl întoarceți cu fundul în sus.

Gălbenușurile nu le vom folosi la lasagna.

Lasagna light - Pas 2
Pas 3

În albușuri adăugați crema de brânză dietetică și iaurtul.

Lasagna light - Pas 3
Pas 4

Apoi muștarul, sarea și ierburile uscate. Dacă vă place, adăugați un pic de nucșoară măcinată sau piper negru. Amestecați toate ingredientele.

Lasagna light - Pas 4
Pas 5

Așa arată sosul alb pentru lasagna light.

Lasagna light - Pas 5
Pas 6

Într-o tavă dreptunghiulară cu borduri înalte, începem să montăm lasagna. Puneți pe fundul tăvii 4-5 linguri de sos cu carne, apoi peste el 3-4 linguri de sos alb. Apoi puneți un strat de foi de lasagna peste ele, și iarăși mai puneți 4-5 linguri de sos cu carne să acopere bine foile.

Deci - sos bolognese - sos alb - foi lasagna - sos bolognese.

Lasagna light - Pas 6
Pas 7

Peste sosul de carne puneți un strat de spanac congelat (îl decongelați înainte), desfaceți-l puțin cu degetele.

Lasagna light - Pas 7
Pas 8

Puneți un strat de foi de lasagna și îl ungeți din abundență cu sos alb.

Lasagna light - Pas 8
Pas 9

Peste el puneți iarăși un strat de sos cu carne și spanac.

Lasagna light - Pas 9
Pas 10

Acoperiți cu foi de lasagna, ungeți bine cu sos alb și presărați puțin cașcaval ras deasupra. Puneți la cuptor la temperatura medie, până se rumenește. O scoateți din cuptor și lăsați 10 min să se pătrundă, înainte de servire.

Lasagna light - Pas 10
Pas 11

Se servește caldă cu o salată ușoară.

Poftă Bună!

Lasagna light - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (7-8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 120 min