Lasagna light

Reteta perfecta de lasagna pentru cei ce tin la silueta si sunt atenti la calorii. Am vazut reteta intr-o emisiune la TV, mi-a placut mult ideea si am zis s-o incerc si eu. Vedeti in reteta care este smekeria :)

La gust este foarte buna si aromata, chiar recomand s-o incercati.

Semipreparate
1 kg
Ingrediente
Foi de lasagna
12 buc
neaparat alegeti foi de lasagna din grau dur, perfect ar fi sa fie din grau dur integral, eu le-am gasit la un magazin bio
Oua
5 buc
veti folosi doar albusurile de la ele
Crema de branza de 0.1% grasime
500 g
Spanac congelat
200 g
Mustar
1 lingurita
Sare
1 lingurita
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurita
Cascaval clasic
30 g
Iaurt
200 g
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatiti o cantitate de Sos Bolognese din reteta de pe site. Incercati sa-l faceti mai light - folositi mai putin ulei si carnea sa fie de vita sau amestec de vita cu porc, dar nu grasa.

Lasagna light - Pas 1
Pas 2

Cand este gata Sosul Bolognese, il lasati deoparte si vom prepara sosul alb, care va inlocui  Sosul Bechamel, care este foarte caloric. Deci - separati albusurile de galbenusuri, primele le bateti spuma tare, cu mixerul, pana nu mai curg din bol daca il intoarceti cu fundul in sus.

Galbenusurile nu le vom folosi la lasagna.

Lasagna light - Pas 2
Pas 3

In albusuri adaugati crema de branza dietetica si iaurtul.

Lasagna light - Pas 3
Pas 4

Apoi mustarul, sarea si ierburile uscate. Daca va place un pic de nucsoara macinata sau piper negru. Amestecati toate ingredientele.

Lasagna light - Pas 4
Pas 5

Asa arata sosul alb pentru lasagna light.

Lasagna light - Pas 5
Pas 6

Intr-o tava dreptunghiulara cu borduri inalte incepem sa montam lasagna. Puneti pe fundul tavii 4-5 linguri de sos cu carne, apoi peste el 3-4 linguri de sos alb. Apoi puneti un strat de foi de lasagna peste ele, si iarasi mai puneti 4-5 linguri de sos cu carne sa acopere bine foile.

Deci -  sos bolognese - sos alb- foi lasagna - sos bolognese.

Lasagna light - Pas 6
Pas 7

Peste sosul de carne puneti un strat de spanac congelat (il decongelati inainte), desfaceti-l putin cu degetele.

Lasagna light - Pas 7
Pas 8

Puneti un strat de foi de lasagna si il ungeti din abundenta cu sos alb.

Lasagna light - Pas 8
Pas 9

Peste el puneti iarasi un strat de sos cu carne si spanac.

Lasagna light - Pas 9
Pas 10

Acoperiti cu foi de lasagna, ungeti bine cu sos alb si presarati putin cascaval ras deasupra. Puneti la cuptor la temeperatura medie, pana se rumeneste. O scoateti din cuptor si lasati 10 min sa se patrunda, inainte de servire.

Lasagna light - Pas 10
Pas 11

Se serveste calda cu o salata usoara.

Pofta Buna!

Lasagna light - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (7-8 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min