Rețeta perfectă de lasagna pentru cei ce țin la siluetă și sunt atenți la calorii. Am văzut rețeta într-o emisiune la TV, mi-a plăcut mult ideea și am zis s-o încerc și eu. Vedeți în rețetă care este șmecheria :)
La gust este foarte bună și aromată, chiar recomand s-o încercați.
Pregătiți o cantitate de Sos Bolognese din rețeta de pe site. Încercați să-l faceți mai light - folosiți mai puțin ulei și carnea să fie de vită sau amestec de vită cu porc, dar nu grasă.
Când este gata Sosul Bolognese, îl lăsați deoparte și vom prepara sosul alb, care va înlocui Sosul Bechamel, care este foarte caloric. Deci - separați albușurile de gălbenușuri, primele le bateți spumă tare, cu mixerul, până nu mai curg din bol dacă îl întoarceți cu fundul în sus.
Gălbenușurile nu le vom folosi la lasagna.
În albușuri adăugați crema de brânză dietetică și iaurtul.
Apoi muștarul, sarea și ierburile uscate. Dacă vă place, adăugați un pic de nucșoară măcinată sau piper negru. Amestecați toate ingredientele.
Așa arată sosul alb pentru lasagna light.
Într-o tavă dreptunghiulară cu borduri înalte, începem să montăm lasagna. Puneți pe fundul tăvii 4-5 linguri de sos cu carne, apoi peste el 3-4 linguri de sos alb. Apoi puneți un strat de foi de lasagna peste ele, și iarăși mai puneți 4-5 linguri de sos cu carne să acopere bine foile.
Deci - sos bolognese - sos alb - foi lasagna - sos bolognese.
Peste sosul de carne puneți un strat de spanac congelat (îl decongelați înainte), desfaceți-l puțin cu degetele.
Puneți un strat de foi de lasagna și îl ungeți din abundență cu sos alb.
Peste el puneți iarăși un strat de sos cu carne și spanac.
Acoperiți cu foi de lasagna, ungeți bine cu sos alb și presărați puțin cașcaval ras deasupra. Puneți la cuptor la temperatura medie, până se rumenește. O scoateți din cuptor și lăsați 10 min să se pătrundă, înainte de servire.
Se servește caldă cu o salată ușoară.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.