Bineînțeles nici acest sezon de toamnă nu putea să înceapă fără o prăjitură cu mere! Dar de data aceasta am combinat merele cu morcovi și nuci, combinație efectiv perfectă din 3 texturi, gusturi cu care sigur nu dați greș - deci prăjitura este pufoasă, fragedă și moale de la morcovii din aluat, apoi merele aduc un plus de aromă și textură umedă, iar la final nucile dau un crocant absolut fantastic.
Se prepară destul de repede, iar rezultatul cu siguranță va fi foarte apreciat de toată familia. La noi a avut un succes mare, soțul a spus că trebuie neapărat s-o repet cât mai repede posibil.
Mă gândesc că morcovii ar putea fi înlocuiți cu aceeași cantitate de dovleac crud, dacă nu aveți morcovi sau vă place mult dovleacul.
Mai întâi luați 50g de nuci, aproximativ jumătate din cantitatea totală, le mărunțiți mai grunjos în robot sau la cuțit.
Apoi le căliți un pic într-o tigaie uscată și bine încinsă, aveți grijă să nu le ardeți. Lăsați la o parte să se răcorească până pregătim restul ingredientelor.
Curățați morcovii, spălați și-i treceți printr-un roboțel de bucătărie, sau le puteți da prin răzătoarea cea mai mică.
Spălați, curățați de coțor și tăiați felii merele.
Înt-un bol mare puneți 3 ouă și 110g de zahăr, amestecați bine cu mixerul până se face spumă albă compoziția.
Apoi turnați câte puțin 60ml de ulei, până se încorporează complet.
Adăugați morcovii mărunțiți și nucile călite, amestecați.
La final adăugați 130g de făină, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță scorțișoară și un pic de sare. Amestecați bine compoziția cu un tel sau mixer, să nu fie cu cocoloașe.
Așterneți cu hârtie de copt o tavă de cuptor, a mea a fost rotundă cu borduri detașabile și diametrul de 28cm.
Turnați aluatul în tavă și distribuiți uniform cu o lingură.
Deasupra aranjați feliile de mere, presărați și restul de nuci - cele care la pasul 1 nu le-ați mărunțit și călit.
Coaceți prăjitura cu morcovi, mere și nuci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30-35 de minute, sau până se rumenește uniform.
După cuptor neapărat lăsați să se răcească aproximativ 1 oră în tavă. Apoi puteți s-o feliați și serviți cu mare nerăbdare și plăcere. Chiar este delicioasă și cu efect de "Oau!".
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.