Recent am descoperit aceasta reteta de biscuiti cu ovaz, este foarte practica, simpla si cu ingrediente pline de nutrienti. In primul rand, mi-a placut mult ideea sa nu modelez fiecare biscuite cu mainile, apoi metoda aceasta cu congelatul va permite repede sa taiati biscuitii, dar si mereu sa aveti coca de biscuiti la indemana in congelator, cand aveti nevoie de biscuiti, doar o feliati si repede la cuptor cu ei.
Dar am uitat sa mentionez ca, pe langa faptul ca se prepara simplu, sunt foarte gustosi, fragezi, crocanti, aroma de zahar brun, unt, nuci coapte si merisoare, este combinatie pe care cu siguranta veti dori s-o mai repetati. Pe mine m-au cucerit si cu siguranta de acum incolo voi avea niste baghete de aluat in congelator, pentru biscuiti la cafeaua de dimineata, dar nu numai.
Intr-un bol amestecati 200g de unt moale, 200g zahar brun, 2 oua si 1 lingurita esenta de vanilie.
Adaugati in aceasta compozitie 400g de faina si 1 lingurita praf de copt.
Faina alba o puteti inlocui pana in proportie de 50% cu aceeasi cantitate de faina integrala.
Amestecati bine cu o spatula sau lingura.
Veti obtine un aluat dens si uniform, ca o plastilina.
Nucile le taiati bucati mai mari cu un cutit.
Nu le treceti prin robot sau chopper, trebuie sa fie ceva mai grunjoase.
Nucile simple le puteti inlocui cu oricare alte nuci preferati - migdale, alune, seminte de f.soarelui, dovleac, chia, etc.
Le puneti peste aluatul pregatit mai sus, adaugati fulgii de ovaz si merisoarele.
Amestecati toate componentele, mai bine cu mainile, pentru ca aluatul este ceva mai dens.
Impartiti aluatul obtinut in 4 bucati egale.
Modelati din fiecare bucata cate o bagheta mai groasa.
Inveliti in folie de plastic alimentara.
Aranjati cele 4 baghete obtinute pe un fund plat, si puneti-le in congelator pentru 2 ore sau mai mult.
Eu am folosit 2 baghete pentru o tura de biscuiti acum, iar cand se termina biscuitii voi taia si celelalte doua.
Deci cand vreti sa faceti biscuitii, scoateti cate o bagheta din congelator, dati folia la o parte.
Cu un cutit mai mare taiati felii din ea de aproximativ 7-8mm grosime.
Fiind un aluat dens si congelat, va trebui sa apasati bine cu ambele maini pe lama cutitului. Va protejati mana a 2-a(cea care vine pe lama) cu un prosop, sa aveti un suport mai bun si sigur.
Apoi aranjati feliile taiate intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
Coaceti biscuitii in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de aproximativ 20 minute, sau pana se rumenesc usor.
Lasati sa se raceasca complet, apoi serviti si savurati - sunt fragezi, crocanti si foarte aromati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.