Biscuiți cu ovăz, nuci și merișoare

Recent am descoperit această rețetă de biscuiți cu ovăz, este foarte practică, simplă și cu ingrediente pline de nutrienți. În primul rând, mi-a plăcut mult ideea să nu modelez fiecare biscuite cu mâinile, apoi metoda aceasta cu congelatul vă permite repede să tăiați biscuiții, dar și mereu să aveți coca de biscuiți la îndemână în congelator, când aveți nevoie de biscuiți, doar o feliați și repede la cuptor cu ei.

Dar am uitat să menționez că, pe lângă faptul că se prepară simplu, sunt foarte gustoși, fragezi, crocanți, aroma de zahăr brun, unt, nuci coapte și merișoare, este combinație pe care cu siguranță veți dori s-o mai repetați. Pe mine m-au cucerit și cu siguranță de acum încolo voi avea niște baghete de aluat în congelator, pentru biscuiți la cafeaua de dimineață, dar nu numai.

Ingrediente
Unt
200 g
să fie moale, la temperatura camerei
Zahăr brut
200 g
sau zahăr simplu
Ouă
2 buc
   
Esență de vanilie
1 lingurita
   
Făină
400 g
eu am combinat-o în proporție de 50% cu făină integrală
Praf de copt
1 lingurita
   
Nuci
200 g
oricare preferați
Fulgi de ovăz
250 g
să fie fulgi mari, cât mai puțin prelucrați
Merișoare
150 g
sau alte fructe uscate preferate, pe care le aveți la îndemână
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol amestecați 200g de unt moale, 200g zahăr brun, 2 ouă și 1 linguriță esență de vanilie.

Biscuiți cu ovăz, nuci și merișoare - Pas 1
Pas 2

Adăugați în această compoziție 400g de făină și 1 linguriță praf de copt.

Făina albă o puteți înlocui până în proporție de 50% cu aceeași cantitate de făină integrală.

Biscuiți cu ovăz, nuci și merișoare - Pas 2
Pas 3

Amestecați bine cu o spatulă sau lingură.

Biscuiți cu ovăz, nuci și merișoare - Pas 3
Pas 4

Veți obține un aluat dens și uniform, ca o plastilină.

Biscuiți cu ovăz, nuci și merișoare - Pas 4
Pas 5

Nucile le tăiați bucăți mai mari cu un cuțit.

Nu le treceți prin robot sau chopper, trebuie să fie ceva mai grunjoase.

Nucile simple le puteți înlocui cu oricare alte nuci preferați - migdale, alune, semințe de floarea-soarelui, dovleac, chia, etc.

Biscuiți cu ovăz, nuci și merișoare - Pas 5
Pas 6

Le puneți peste aluatul pregătit mai sus, adăugați fulgii de ovăz și merișoarele.

Biscuiți cu ovăz, nuci și merișoare - Pas 6
Pas 7

Amestecați toate componentele, mai bine cu mâinile, pentru că aluatul este ceva mai dens.

Biscuiți cu ovăz, nuci și merișoare - Pas 7
Pas 8

Împărțiți aluatul obținut în 4 bucăți egale.

Biscuiți cu ovăz, nuci și merișoare - Pas 8
Pas 9

Modelați din fiecare bucată câte o baghetă mai groasă.

Biscuiți cu ovăz, nuci și merișoare - Pas 9
Pas 10

Învăluiți în folie de plastic alimentară.

Biscuiți cu ovăz, nuci și merișoare - Pas 10
Pas 11

Aranjați cele 4 baghete obținute pe un fund plat, și puneți-le în congelator pentru 2 ore sau mai mult.

Eu am folosit 2 baghete pentru o tură de biscuiți acum, iar când se termină biscuiții voi tăia și celelalte două.

Biscuiți cu ovăz, nuci și merișoare - Pas 11
Pas 12

Deci când vreți să faceți biscuiții, scoateți câte o baghetă din congelator, dați folia la o parte.

Biscuiți cu ovăz, nuci și merișoare - Pas 12
Pas 13

Cu un cuțit mai mare tăiați felii din ea de aproximativ 7-8mm grosime.

Fiind un aluat dens și congelat, va trebui să apăsați bine cu ambele mâini pe lama cuțitului. Vă protejați mâna a 2-a (cea care vine pe lamă) cu un prosop, să aveți un suport mai bun și sigur.

Biscuiți cu ovăz, nuci și merișoare - Pas 13
Pas 14

Apoi aranjați feliile tăiate într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.

Biscuiți cu ovăz, nuci și merișoare - Pas 14
Pas 15

Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 20 minute, sau până se rumenesc ușor.

Biscuiți cu ovăz, nuci și merișoare - Pas 15
Pas 16

Lăsați să se răcească complet, apoi serviți și savurați - sunt fragezi, crocanți și foarte aromați.

Poftă Bună!

Biscuiți cu ovăz, nuci și merișoare - Pas 16

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (3-4 tăvi de biscuiți)
Timp de preparare:
200 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min