Recent am descoperit această rețetă de biscuiți cu ovăz, este foarte practică, simplă și cu ingrediente pline de nutrienți. În primul rând, mi-a plăcut mult ideea să nu modelez fiecare biscuite cu mâinile, apoi metoda aceasta cu congelatul vă permite repede să tăiați biscuiții, dar și mereu să aveți coca de biscuiți la îndemână în congelator, când aveți nevoie de biscuiți, doar o feliați și repede la cuptor cu ei.
Dar am uitat să menționez că, pe lângă faptul că se prepară simplu, sunt foarte gustoși, fragezi, crocanți, aroma de zahăr brun, unt, nuci coapte și merișoare, este combinație pe care cu siguranță veți dori s-o mai repetați. Pe mine m-au cucerit și cu siguranță de acum încolo voi avea niște baghete de aluat în congelator, pentru biscuiți la cafeaua de dimineață, dar nu numai.
Într-un bol amestecați 200g de unt moale, 200g zahăr brun, 2 ouă și 1 linguriță esență de vanilie.
Adăugați în această compoziție 400g de făină și 1 linguriță praf de copt.
Făina albă o puteți înlocui până în proporție de 50% cu aceeași cantitate de făină integrală.
Amestecați bine cu o spatulă sau lingură.
Veți obține un aluat dens și uniform, ca o plastilină.
Nucile le tăiați bucăți mai mari cu un cuțit.
Nu le treceți prin robot sau chopper, trebuie să fie ceva mai grunjoase.
Nucile simple le puteți înlocui cu oricare alte nuci preferați - migdale, alune, semințe de floarea-soarelui, dovleac, chia, etc.
Le puneți peste aluatul pregătit mai sus, adăugați fulgii de ovăz și merișoarele.
Amestecați toate componentele, mai bine cu mâinile, pentru că aluatul este ceva mai dens.
Împărțiți aluatul obținut în 4 bucăți egale.
Modelați din fiecare bucată câte o baghetă mai groasă.
Învăluiți în folie de plastic alimentară.
Aranjați cele 4 baghete obținute pe un fund plat, și puneți-le în congelator pentru 2 ore sau mai mult.
Eu am folosit 2 baghete pentru o tură de biscuiți acum, iar când se termină biscuiții voi tăia și celelalte două.
Deci când vreți să faceți biscuiții, scoateți câte o baghetă din congelator, dați folia la o parte.
Cu un cuțit mai mare tăiați felii din ea de aproximativ 7-8mm grosime.
Fiind un aluat dens și congelat, va trebui să apăsați bine cu ambele mâini pe lama cuțitului. Vă protejați mâna a 2-a (cea care vine pe lamă) cu un prosop, să aveți un suport mai bun și sigur.
Apoi aranjați feliile tăiate într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 20 minute, sau până se rumenesc ușor.
Lăsați să se răcească complet, apoi serviți și savurați - sunt fragezi, crocanți și foarte aromați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.