Dupa ce am descoperit aceasta reteta de pancakes la tava, mi-a parut rau ca nu stiam metoda cu mult timp inainte. Am ramas surprinsa de textura frageda, aluatul foarte moale si placut, poate chiar mai gustos decat la pancakes-urile clasice. In plus, nu mai trebuie sa prajiti fiecare clatita separat si sa pierdeti timp, va garantez ca veti avea acelasi rezultat(poate chiar mai bun), dar cu eforturi mult mai putine.
Inca un avantaj la aceasta reteta de pancakes, este faptul ca puteti sa le faceti cu mai multe umpluturi in aceeasi tava, dupa gusturile tuturor membrilor familiei - ciocolata, fructe, caramel, unt de arahide, etc. La noi au avut mare succes cele cu fulgi de ciocolata, pancakes-urile cu mere si scortisoara, dar si cele cu banane.
Chiar daca arata mai mult a prajitura, textura este mai mult spre cea de clatite pufoase, mai elastica si frageda, deci chiar sunt pancakes la tava. Nu ezitati sa le incercati si sa fiti surprinsi!
Intr-un bol mare amestecati 300g de faina, 12g praf de copt, 3g bicarbonat, 0.5 lingurita de sare si 100g de zahar.
In alt bol mixati 450g de kefir, 4 oua si 1 lingurita esenta de vanilie.
Adaugati aici combinatia de faina de la pasul 1, amestecati putin.
Turnati 50g de unt topit si putin racorit.
Amestecati cu un tel, sa fie aluatul uniform.
Turnati-l in tava mare de cuptor(cea de cuptor clasic), asternuta cu hartie de copt si distribuiti uniform cu lingura.
Recomand sa delimitati cu vraful cutitului zonele in care veti pune diverse umpluturi.
Va fi mai usor sa va orientati cand le aranjati si va arata mai bine clatita finala.
Am pus aici afine si fulgi de ciocolata(puteti sa taiati bucatele mici o tableta simpla de ciocoalata, daca nu aveti fulgi).
In alte 2 zone am pus felii de banane(recomand sa fie taiate mai gros) si felii de mere.
Peste mere am presarat putin zahar brun si scortisoara, a fost o combinatie foarte reusita si apreciata.
Coaceti acest pancake gigantic in cuptorul preincalzit la 220 grade, timp de 20-25 de minute.
Cand este gata, lasati pe masa 10 minute, sa se racoreasca putin.
Dupa acest timp taiati patrate mai mari sau mai mici de pancakes.
Le savurati simple, sau cu miere, sirop de artar, sosuri de fructe, de ciocolata, dulceata preferata, etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.