După ce am descoperit această rețetă de pancakes la tavă, mi-a părut rău că nu știam metoda cu mult timp înainte. Am rămas surprinsă de textura fragedă, aluatul foarte moale și plăcut, poate chiar mai gustos decât la pancakes-urile clasice. În plus, nu mai trebuie să prăjiți fiecare clătită separat și să pierdeți timp, vă garantez că veți avea același rezultat (poate chiar mai bun), dar cu eforturi mult mai puține.
Încă un avantaj la această rețetă de pancakes, este faptul că puteți să le faceți cu mai multe umpluturi în aceeași tavă, după gusturile tuturor membrilor familiei - ciocolată, fructe, caramel, unt de arahide, etc. La noi au avut mare succes cele cu fulgi de ciocolată, pancakes-urile cu mere și scorțișoară, dar și cele cu banane.
Chiar dacă arată mai mult a prăjitură, textura este mai mult spre cea de clătite pufoase, mai elastică și fragedă, deci chiar sunt pancakes la tavă. Nu ezitați să le încercați și să fiți surprinși!
Într-un bol mare amestecați 300g de făină, 12g praf de copt, 3g bicarbonat, 0.5 linguriță de sare și 100g de zahăr.
În alt bol mixați 450g de kefir, 4 ouă și 1 linguriță esență de vanilie.
Adăugați aici combinația de făină de la pasul 1, amestecați puțin.
Turnați 50g de unt topit și puțin răcorit.
Amestecați cu un tel, să fie aluatul uniform.
Turnați-l în tava mare de cuptor (cea de cuptor clasic), așternută cu hârtie de copt și distribuiți uniform cu lingura.
Recomand să delimitați cu vârful cuțitului zonele în care veți pune diverse umpluturi.
Va fi mai ușor să vă orientați când le aranjați și va arăta mai bine clătita finală.
Am pus aici afine și fulgi de ciocolată (puteți să tăiați bucățele mici o tabletă simplă de ciocolată, dacă nu aveți fulgi).
În alte 2 zone am pus felii de banane (recomand să fie tăiate mai gros) și felii de mere.
Peste mere am presărat puțin zahăr brun și scorțișoară, a fost o combinație foarte reușită și apreciată.
Coaceți acest pancake gigantic în cuptorul preîncălzit la 220 grade, timp de 20-25 de minute.
Când este gata, lăsați pe masă 10 minute, să se răcorească puțin.
După acest timp tăiați pătrate mai mari sau mai mici de pancakes.
Le savurați simple, sau cu miere, sirop de arțar, sosuri de fructe, de ciocolată, dulceață preferată, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.