De fapt, această rețetă de covridogi mi-a atras atenția într-un serial american unde se serveau ca aperitiv și cu denumirea de "pigs in a blanket", erau chiar și mai mici decât cei din poza mea. Imediat m-am gândit să le fac pentru fetele mele, bineînțeles fiind mari amatoare de covridogi, dar și varianta de acești "pigs in a blanket" să fie un motiv de distracție.
Foarte bună rețeta, cu siguranță o voi mai repeta, mai ales că știu exact ce crenvurști am pus în acești covridogi (caut întotdeauna crenvurști cât mai naturali fără prea multe adaosuri), versus cei din comerț. Copiii au fost încântați de gust, formă, idee, ne-am distrat la maxim și le-am servit pe lângă o salată mare de varză.
V-am arătat în pași și varianta de covridogi cu cașcaval, necesită un pic mai multă atenție la montare, dar mi s-au părut mai fragezi și mai gustoși datorită cașcavalului topit. În plus, dacă sunteți în grabă, puteți înlocui aluatul de drojdie cu un foietaj din comerț.
Într-un bol mic turnați 200ml de lapte cald, adăugați 1 lingură de zahăr și 10g de drojdie uscată.
Amestecați și lăsați 10 minute pe masă, până drojdia începe să facă spumă.
Turnați această compoziție de drojdie într-un alt bol mai mare.
Adăugați 0.5 linguriță de sare și 2 ouă, amestecați bine cu un tel.
Puneți 550g de făină.
Amestecați cu spatula până începe să se formeze un aluat mai lipicios.
Acum turnați 80 ml de ulei și iarăși mai amestecați puțin cu spatula sau lingura.
Apoi începeți să frământați aluatul cu mâinile, în bol sau direct pe masă.
Continuați până obțineți un aluat uniform și nelipicios.
Dacă este prea lipicios, mai puteți adăuga puțină făină pe masă în procesul frământării, dar nu prea multă.
Puneți-l înapoi în bol și lăsați să crească 30 minute la temperatura camerei.
După acest timp scoateți aluatul pe masă presărată cu făină și îl aplatizați puțin cu palmele.
Continuați să-l întindeți cu făcălețul până obțineți un dreptunghi uniform, de aproximativ 5mm grosime.
Tăiați-l în felii de 1.5-2cm lățime.
Eu am ales să tai crenvurștii jumătăți, să fie covridogii puțin mai mici.
Puteți să-i tăiați și mai mici (pentru aperitive), sau chiar să-i lăsați întregi, ca la covridogii clasici.
Acum rulați atent, puțin suprapus, o felie de aluat deasupra fiecărui crenvurște.
Observați în video mai atent tot procesul.
Pentru covridogul cu cașcaval, rulați mai întâi crenvurștii într-o felie de cașcaval (eu am tăiat-o în jumătate pentru că am și crenvurștii jumătăți).
În continuare la fel o înveliți cu o felie de aluat, suprapusă pe fiecare nivel, să nu fie goluri deasupra covridogului. Dacă nu înfășurați bine, cașcavalul topit la coacere va curge în tavă.
Aranjați covridogii astfel formați într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt, lăsați 10 minute să crească puțin.
Apoi ungeți cu ou bătut și presărați mac sau susan deasupra.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 20-25 de minute, până se rumenesc frumos.
Așa arată covridogii simpli în secțiune.
Și aici covridogii cu cașcaval.
Oricum recomand să-i serviți calzi sau reîncălziți cu o salată sau așa simpli, ca aperitiv.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.