Am rămas foarte surprinsă de gustul acestor biscuiți cu ciocolată și hrișcă, iar copiii mei nici nu știu cu ce au fost biscuiții pe care i-au savurat astăzi cu mare poftă la micul dejun. Gustul de hrișcă este acoperit perfect cu aroma de cacao și scorțișoară, deci puteți folosi rețeta chiar și pentru cei mai sensibili mofturoși la hrișcă. Astfel savurați fără grijă biscuiți fără gluten și ouă, dar și cu un aport de fosfor, magneziu și vitamina P.
Această rețetă face parte din campania cu Noi Idei pentru o alimentație sănătoasă, pe care o lansăm împreună cu SanoVita, pentru că trebuie să trecem în noul an de la rezoluții la soluții! Astăzi vreau să vă arăt cum vă puteți susține sistemul digestiv cu unul din produsele SanoVita și anume - făina de hrișcă, în deserturi, sau combinată cu alte făinuri integrale și sănătoase.
Hrișca este alimentul care nu lipsește pe masa noastră, periodic o gătesc ca garnitură la carne, sau împreună cu carnea. Cu făina de hrișcă încă nu aveam curaj să încerc rețete noi, dar cu ocazia acestei campanii am experimentat câteva idei și pot să vă spun că este minunată în biscuiți, clătite și orice fel de pandișpan sau pâine vreți să încercați.
În primul rând măsurați cantitatea exactă de făină de hrișcă într-un bol.
Eu am folosit făină de hrișcă de la Sanovita, o găsiți în magazinul online, sau în alte magazine naturiste din țară.
O altă variantă ar fi să măcinați boabele de hrișcă, dacă nu găsiți făină și vă grăbiți, dar s-ar putea să aibă textură puțin mai grunjoasă.
Peste făina de hrișcă adăugați 3 linguri de cacao(observați că am folosit cacao mai dark), 120g de zahăr, 0.5 linguriță praf de copt, 1 linguriță scorțișoară și un vârf de linguriță sare.
Amestecați bine compoziția cu o lingură sau tel.
Puneți 300g smântână, 1 linguriță esență de vanilie și 2 linguri de ulei.
Începeți să amestecați aluatul cu o spatulă sau lingură.
Apoi va fi necesar să-l frământați mai uniform cu mâinile(sau cu un mixer, dacă aveți).
La final veți obține un aluat ușor lipicios, uniform la culoare și textură. Chiar dacă este puțin lipicios nu mai adăugați făină, altfel biscuiții vor fi prea tari și înecăcioși.
Luați cu lingura câte puțin aluat din bol.
Îl mutați în palme și formați bile aproximativ de mărimea unei nuci.
Aluatul fiind ușor lipicios, după 3-4 bile mâinile trebuie spălate, ca să puteți lucra ușor în continuare și să le modelați fără probleme.
Aranjați aceste bile de aluat într-o tavă mare de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Cu degetele presați puțin suprafața lor și le faceți mai plate.
Din acest aluat veți obține aproximativ 30 de biscuiți, sau 1 tavă plină și încă una mică.
Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute.
După cuptor lăsați neapărat să se răcească complet, astfel veți obține textura perfectă și gustul cel mai potrivit.
Biscuiții sunt minunați, au trecut testul la copiii mei, deci cu siguranță salvați rețeta și vă bucurați de ei la micul dejun sau ca un desert sănătos fără gluten.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.