Sa nu va luati dupa prima impresie la aceste fursecuri americane (sau cookies), desi pe mine m-a atras anume neuniformitatea lor. La gust, aroma si textura sunt perfecte - crocante, fragede, cu usoara aroma de unt caramelizat, zahar brut si migdale prajite. As spune chiar ca au devenit preferatele mele, mai ales ca se prepara foarte simplu si repede.
Pentru cookies puteti folosi unt simplu topit, dar eu v-as recomanda mai intai sa-l caramelizati putin in tigaie (observati primii pasi), astfel veti obtine fursecurile si mai aromate. Puteti inlocui merisoarele cu orice alte fructe uscate, iar migdalele cu alte nuci la indemana, in plus puteti adauga bucatele de ciocolata alba sau neagra. Varianta cu migdale si merisoare, dupa parerea mea, este mai putin comuna si chiar deosebita.
Astfel aveti inca o idee cum sa folositi cat mai multi fulgi de ovaz sub forma de biscuiti la mic dejun sau cafea. Si acesta reteta face parte din campania Sanovita, despre cum puteti avea o alimentatie sanatoasa, diversificata, delicioasa si astfel sa puteti usor trece de la rezolutii la solutii!
SanoVita te premiaza cu tot ce-ti trebuie in bucatarie! Cumpara produse in valoare de minimum 25 lei, inscrie numarul bonului/facturii in Concurs si poti castiga zilnic, săptămânal sau 3000 € marele premiu.
Masurati si topiti untul in tigaie sau la microunde.
Pentru o aroma mai intensa recomand sa-l topiti in tigaie, apoi sa-l mai lasati un pic pe foc pana incepe sa capete o culoare mai maronie si tot zerul se evapora. Aveti grija sa nu-l ardeti!
Lasati 10-15 minute pe masa sa se racoreasca putin.
Intr-o farfurie adanca amestecati 125g de faina, 125g de fulgi de ovaz (am folosit fulgi mai mari), 0.5 lingurita praf de copt, 0.5 lingurita sare, 0.5 lingurita scortisoara si optional putin cardamon.
In alt bol mai mare amestecati cu telul 2 oua, 1 lingura esenta de vanilie si 100g de zahar brut.
Turnati untul topit si caramelizat, amestecati bine.
Adaugati compozitia de faina si fulgi de ovaz, amestecati bine cu spatula sau lingura.
Luati cate putin aluat cu o lingura si il puneti intr-o tava asternuta cu hartie de copt.
Folositi inca o lingura sa va ajutati cu mutatul in tava a fursecurilor.
Dupa ce ati umplut tava, aplatizati putin fursecurile si modelati marginile cu lingura.
Coaceti fursecurile americane in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 15 minute, sau pana se rumenesc uniform.
Dupa cuptor lasati-le aproximativ 1 ora in tava, sa se raceasca complet inainte de servire.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.