Pe mine m-a impresionat mult combinatia de linte cu verdeata si mirodenii din aceasta reteta minunata de inspiratie libaneza. Este salata, dar cu usurinta o puteti servi singura doar cu lipii sau paine, fiind destul de completa si satioasa. Nu ezitati nici macar o clipa sa incercati reteta, este absolut delicioasa, racoritoare, completa si surprinzatoare.
Turnati intr-o cratita 2 litri de apa si adaugati o jumatate de pahar de linte verde.
Puneti pe foc, iar cand incepe sa fiarba adaugati 4-5 linguri ulei de masline, 1 ceapa si 1 frunza de dafin.
Faceti focul mic si lasati 15-20 minute.
Dupa acest timp gustati lintea, daca este fiarta, inchideti aragazul.
Daca vi se pare cruda, mai lasati la fiert pana este gata.
Turnati intr-o sita, sa se scurga zeama din ea si sa se raceasca.
Ceapa fiarta si frunza de dafin se arunca.
Acum puneti intr-un bol lintea fiarta, scursa si racorita.
Tocati marunt patrunjelul si menta verde.
Le adaugati in bolul cu linte.
Tot aici puneti rosiile taiate cubulete si ceapa rosie tocata marunt.
Adaugati usturoiul pisat.
Storceti in salata zeama de la o jumatate de lamaie si turnati uleiul de masline ramas.
Adaugati sarea si piperul negru macinat.
Amestecati bine toate ingredientele, gustati si vedeti daca mai trebuie potrivita dupa gustul dvs de sare, lamaie sau ulei.
Se poate servi imediat, dar este la fel de buna si 1-2 zile pastrata la frigider.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.