Pe mine m-a impresionat mult combinația de linte cu verdeață și mirodenii din această rețetă minunată de inspirație libaneză. Este salată, dar cu ușurință o puteți servi singură doar cu lipii sau pâine, fiind destul de completă și sățioasă. Nu ezitați nici măcar o clipă să încercați rețeta, este absolut delicioasă, răcoritoare, completă și surprinzătoare.
Turnați într-o cratiță 2 litri de apă și adăugați o jumătate de pahar de linte verde.
Puneți pe foc, iar când începe să fiarbă adăugați 4-5 linguri ulei de măsline, 1 ceapă și 1 frunză de dafin.
Faceți focul mic și lăsați 15-20 minute.
După acest timp gustați lintea, dacă este fiartă, închideți aragazul.
Dacă vi se pare crudă, mai lăsați la fiert până este gata.
Turnați într-o sită, să se scurgă zeama din ea și să se răcească.
Ceapa fiartă și frunza de dafin se aruncă.
Acum puneți într-un bol lintea fiartă, scursă și răcorită.
Tocați mărunt pătrunjelul și menta verde.
Le adăugați în bolul cu linte.
Tot aici puneți roșiile tăiate cubulețe și ceapa roșie tocată mărunt.
Adăugați usturoiul pisat.
Stoarceți în salată zeama de la o jumătate de lămâie și turnați uleiul de măsline rămas.
Adăugați sarea și piperul negru măcinat.
Amestecați bine toate ingredientele, gustați și vedeți dacă mai trebuie potrivită după gustul dvs de sare, lămâie sau ulei.
Se poate servi imediat, dar este la fel de bună și 1-2 zile păstrată la frigider.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.