Hrișcă cu ciuperci

O mâncare foarte gustoasă, sănătoasă și sățioasă - am mai scris despre hrișcă și am postat Cum se fierbe corect hrișca. Acum încep cu această rețetă de mâncare cu hrișcă, că tot suntem în post, și este foarte important să ne alimentăm corect și sănătos.

Ingrediente
Hrișcă
1 pahar
de 300 ml
Ciuperci albe proaspete
1 kg
   
Ceapă albă
2 buc
   
Sare
1 lingura
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Ierburi uscate(busuioc, pătrunjel,etc)
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Fierbem hrișca ca aici - Cum fierbem corect hrișca

Hrișcă cu ciuperci - Pas 1
Pas 2

În acest timp, cât fierbe 30-40 de min hrișca - facem ciupercile. Se curăță, se spală, apoi se taie rondele și se pun la călit cu ulei într-o tigaie mai mare. Amestecați periodic și lăsați până încep să se rumenească.

Hrișcă cu ciuperci - Pas 2
Pas 3

Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt - se adaugă la ciuperci când acestea încep să se rumenească. Amestecați și lăsați la foc mediu să se călească împreună.

Hrișcă cu ciuperci - Pas 3
Pas 4

Sunt gata când se înmoaie și se rumenește ușor și ceapa, adăugați puțină sare, ierburi uscate, amestecați și lăsați la foc mic-mic până este gata hrișca.

Hrișcă cu ciuperci - Pas 4
Pas 5

Apoi se adaugă peste ciuperci hrișca fiartă, dacă nu țineți post puteți adăuga și o bucățică mică de unt.

Hrișcă cu ciuperci - Pas 5
Pas 6

Amestecați atent (nu exagerați cu amestecatul să nu o faceți terci) toată compoziția, gustați de sare, și mai lăsați 10-15 min la foc mic, sub capac să se pătrundă toate aromele.

Hrișcă cu ciuperci - Pas 6
Pas 7

De obicei hrișca se servește caldă, ca mâncare principală sau garnitură la alte mâncăruri, și merge perfect cu orice murătură preferată.

Poftă Bună!

Hrișcă cu ciuperci - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min