O mâncare foarte gustoasă, sănătoasă și sățioasă - am mai scris despre hrișcă și am postat Cum se fierbe corect hrișca. Acum încep cu această rețetă de mâncare cu hrișcă, că tot suntem în post, și este foarte important să ne alimentăm corect și sănătos.
În acest timp, cât fierbe 30-40 de min hrișca - facem ciupercile. Se curăță, se spală, apoi se taie rondele și se pun la călit cu ulei într-o tigaie mai mare. Amestecați periodic și lăsați până încep să se rumenească.
Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt - se adaugă la ciuperci când acestea încep să se rumenească. Amestecați și lăsați la foc mediu să se călească împreună.
Sunt gata când se înmoaie și se rumenește ușor și ceapa, adăugați puțină sare, ierburi uscate, amestecați și lăsați la foc mic-mic până este gata hrișca.
Apoi se adaugă peste ciuperci hrișca fiartă, dacă nu țineți post puteți adăuga și o bucățică mică de unt.
Amestecați atent (nu exagerați cu amestecatul să nu o faceți terci) toată compoziția, gustați de sare, și mai lăsați 10-15 min la foc mic, sub capac să se pătrundă toate aromele.
De obicei hrișca se servește caldă, ca mâncare principală sau garnitură la alte mâncăruri, și merge perfect cu orice murătură preferată.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.