Hrisca cu ciuperci

O mancare foarte gustoasa, sanatoasa si satioasa - am mai scris despre hrisca si am postat Cum se fierbe corect hrisca. Acum incep cu aceasta reteta de mancare cu hrisca, ca tot suntem in post, si este foarte important sa ne alimentam corect si sanatos.

Ingrediente
Hrisca
1 pahar
de 300 ml
Ciuperci albe proaspete
1 kg
Ceapa alba
2 buc
Sare
1 lingura
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Fierbem hrisca  ca aici - Cum fierbem corect hrisca

Hrisca cu ciuperci - Pas 1
Pas 2

In acest timp, cat fierbe 30-40 de min hrisca - facem ciupercile. Se curata, se spala, apoi se taie rondele si se pun la calit cu ulei intr-o tigaie mai mare. Amestecati periodic si lasati pana incep sa se rumeneasca.

Hrisca cu ciuperci - Pas 2
Pas 3

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt - se adauga la ciuperci cand acestea incep sa se rumeneasca. Amestecati si lasati la foc mediu sa se caleasca impreuna.

Hrisca cu ciuperci - Pas 3
Pas 4

Sunt gata cand se inmoaie si se rumeneste usor si ceapa, adaugati putina sare, ierburi uscate, amestecati si lasati la foc mic-mic pana este gata hrisca.

Hrisca cu ciuperci - Pas 4
Pas 5

Apoi se adauga peste ciuperci hrisca fiarta, daca nu tineti post puteti adauga si o bucatica mica de unt.

Hrisca cu ciuperci - Pas 5
Pas 6

Amestecati atent (nu exagerati cu amestecatul sa nu o faceti terci) toata compozitia, gustati de sare, si mai lasati 10-15 min la foc mic, sub capac sa se patrunda toate aromele.

Hrisca cu ciuperci - Pas 6
Pas 7

De obicei hrisca se serveste calda, ca mancare principala sau garnitura la alte macaruri, si merge perfect cu orice muratura preferata.

Pofta Buna!

Hrisca cu ciuperci - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min