Extraordinara reteta, absolut delicioasa, completa si cu o multime de ingrediente sanatoase! Neaparat s-o salvati, incercati ceva nou si vedeti ca se poate vegan si gustos la maxim. Recunosc ca eu tot nu as fi incercat aceasta reteta minunata de quiche vegan daca nu sustineam campania "De la rezolutii la solutii!" cu produse SanoVita, deci niciodata nu este tarziu si cu orice ocazie recomand sa fiti deschisi la retete noi si ingrediente putin altfel.
Nu va speriati daca unele ingrediente nu le aveti in casa, cu siguranta la primul supermarket sau plafar gasiti tot ce este necesar. O alta solutie este sa le cumparati din magazinul online SanoVita, ca tot va incadrati in Concursul cu premii, trebuie doar sa cumparati produse in valoare de minimum 25 lei, inscrieti numarul bonului/facturii in Concurs si puteti castiga zilnic, săptămânal sau 3000 € marele premiu.
Intr-un bol mic amestecati 1 lingura de seminte de in macinate si 4 linguri de apa, lasati 10 minute la inmuiat.
Aceasta compozitie va fi inlocuitorul vegan de oua in aluatul de crusta.
Intr-un bol mai mare masurati 90g faina de migdale si 120g faina de ovaz (eu am macinat 70g fulgi de ovaz si i-am combinat cu 50g faina de hrisca).
Tot aici adaugati 1 lingurita de patrunjel uscat, 1 lingurita de oregano uscat si 0.5 lingurita de sare, amestecati.
Puneti compozitia cu seminte de in, adaugati inca 6 linguri de apa (sau putin mai mult) si 3 linguri ulei de masline.
Amestecati bine totul, daca este necesar mai adaugati inca putina apa, atat cat sa obtineti un aluat lipicios si deloc faramicios.
Ungeti cu putin ulei de masline o tava de quiche (aici de 28cm in diametru), sau orice alta tava cu borduri.
Mutati aluatul in tava, il distribuiti atent si presati cu degetele pe baza si borduri.
Intepati crusta din loc in loc si o puneti la copt in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15 minute.
Dupa coacere, lasati tava pe masa pana pregatim umplutura.
Tocati marunt ceapa si o caliti in putin ulei de masline. Cand incepe sa se rumeneasca usor, adaugati 3 catei de usturoi (tocati marunt si ei). Amestecati si mai caliti impreuna 1-2 minute.
Adaugati ciupercile scurse de apa, amestecati si mai caliti 2-3 minute.
Puneti spanacul, amestecati si caliti pana scade bine in volum, aproximativ 3-4 minute.
Apoi adaugati rosiile uscate tocate marunt, amestecati.
Puneti 2 linguri de fulgi de drojdie uscata inactiva, aceasta va da un plus de gust compozitiei (asemanator cu cel de branza).
La final potriviti de sare (sa gustati!) si putin piper negru macinat.
Luati tigaia de pe foc.
In loc de clasicul amestec de oua pentru quiche, vom face ceva similar dar vegan.
Astfel maruntiti 200g de tofu simplu intr-un bol mai adanc. Adaugati 150ml de lapte vegan (neindulcit) sau apa.
Mixati bine cu blenderul vertical pana obtineti o emulsie cremoasa si uniforma.
Daca mai este nevoie, adaugati inca putin lapte vegetal sau apa.
Adaugati sosul de tofu peste legumele din tigaie, amestecati bine.
Turnati toata umplutura in crusta pregatita anterior, distribuiti uniform cu lingura.
Coaceti quiche-ul vegan in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 25 de minute. Dupa cuptor lasati sa se raceasca complet 2-3 ore pe masa.
Feliati atent si savurati, este delicios, satios si sanatos!
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.