Extraordinară rețetă, absolut delicioasă, completă și cu o mulțime de ingrediente sănătoase! Neapărat s-o salvați, încercați ceva nou și vedeți că se poate vegan și gustos la maxim. Recunosc că eu tot nu aș fi încercat această rețetă minunată de quiche vegan dacă nu susțineam campania "De la rezoluții la soluții!" cu produse SanoVita, deci niciodată nu este târziu și cu orice ocazie recomand să fiți deschiși la rețete noi și ingrediente puțin altfel.
Nu vă speriați dacă unele ingrediente nu le aveți în casă, cu siguranță la primul supermarket sau plafar găsiți tot ce este necesar. O altă soluție este să le cumpărați din magazinul online SanoVita, că tot vă încadrați în Concursul cu premii, trebuie doar să cumpărați produse în valoare de minimum 25 lei, înscrieți numărul bonului/facturii în Concurs și puteți câștiga zilnic, săptămânal sau 3000 € marele premiu.
Într-un bol mic amestecați 1 lingură de semințe de in măcinate și 4 linguri de apă, lăsați 10 minute la înmuiat.
Această compoziție va fi înlocuitorul vegan de ouă în aluatul de crustă.
Într-un bol mai mare măsurați 90g făină de migdale și 120g făină de ovăz (eu am măcinat 70g fulgi de ovăz și i-am combinat cu 50g făină de hrișcă).
Tot aici adăugați 1 linguriță de pătrunjel uscat, 1 linguriță de oregano uscat și 0.5 linguriță de sare, amestecați.
Puneți compoziția cu semințe de in, adăugați încă 6 linguri de apă (sau puțin mai mult) și 3 linguri ulei de măsline.
Amestecați bine totul, dacă este necesar mai adăugați încă puțină apă, atât cât să obțineți un aluat lipicios și deloc fărâmicios.
Ungeți cu puțin ulei de măsline o tavă de quiche (aici de 28 cm în diametru), sau orice altă tavă cu borduri.
Mutați aluatul în tavă, îl distribuiți atent și presați cu degetele pe bază și borduri.
Întâiți crusta din loc în loc și o puneți la copt în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute.
După coacere, lăsați tava pe masă până pregătim umplutura.
Tocați mărunt ceapa și o căliți în puțin ulei de măsline. Când începe să se rumenească ușor, adăugați 3 căței de usturoi (tocați mărunt și ei). Amestecați și mai căliți împreună 1-2 minute.
Adăugați ciupercile scurse de apă, amestecați și mai căliți 2-3 minute.
Puneți spanacul, amestecați și căliți până scade bine în volum, aproximativ 3-4 minute.
Apoi adăugați roșiile uscate tocate mărunt, amestecați.
Puneți 2 linguri de fulgi de drojdie uscată inactivă, aceasta va da un plus de gust compoziției (asemănător cu cel de brânză).
La final potriviți de sare (să gustați!) și puțin piper negru măcinat.
Luați tigaia de pe foc.
În loc de clasicul amestec de ouă pentru quiche, vom face ceva similar dar vegan.
Astfel mărunțiți 200g de tofu simplu într-un bol mai adânc. Adăugați 150ml de lapte vegan (neîndulcit) sau apă.
Mixati bine cu blenderul vertical până obțineți o emulsie cremoasă și uniformă.
Dacă mai este nevoie, adăugați încă puțin lapte vegetal sau apă.
Adăugați sosul de tofu peste legumele din tigaie, amestecați bine.
Turnați toată umplutura în crusta pregătită anterior, distribuiți uniform cu lingura.
Coaceți quiche-ul vegan în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 25 de minute. După cuptor lăsați să se răcească complet 2-3 ore pe masă.
Feliați atent și savurați, este delicios, sățios și sănătos!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.