Săptămâna trecută le-am făcut copiilor mei mare bucurie cu aceste pancakes fragede și super aromate. Efectiv le-au savurat și mi-au spus că pancakes-urile cu banane vor fi de acum încolo preferatele lor.
Ideea a pornit de la câteva banane răscoapte, pe care nu mă înduram să le arunc la gunoi. Așa că am pregătit repede pancakes cu banane după această rețetă rapidă și simplă, cu ingrediente la îndemână și fără mixer.
Într-un bol amestecați 200g de făină cu 2 linguri de zahăr(opțional), 2 lingurițe praf de copt și un vârf de linguriță de sare.
Într-o farfurie striviți bine cu furculița bananele(curățate de coajă).
În alt bol amestecați ingredientele umede - 2 ouă, 220ml de lapte, 60ml ulei și piureul de banane de la pasul anterior.
Adăugați compoziția de făină de la pasul 1 în bolul cu ingrediente umede.
Amestecați puțin, dar nu insistați mult cu telul, chiar pot rămâne și ceva cocoloașe.
Lăsați pe masă 10 minute.
După 10 minute mai amestecați o dată bine aluatul de pancakes și vă apucați să le prăjiți.
Încingeți bine o tigaie, la prima clătită eu întotdeauna ung tigaia cu puțin ulei, dar șterg surplusul cu un șervețel.
Turnați aproximativ 1/3 din polonic cu aluat în tigaie.
Sau 1 lingură mare, dacă folosiți în loc de polonic.
Lăsați puțin aluatul să se distribuie singur, apoi ușor cu polonicul sau lingura îi dați forma de cerc.
Focul sub tigaie trebuie să fie mic, altfel riscați să le ardeți prea repede.
Așteptați până apar multe bule de aer pe suprafața clătitei.
Apoi repede o întoarceți cu spatula pe partea opusă și mai lăsați 2 minute.
Scoateți clătita astfel prăjită pe o farfurie și continuați cu următoarea până terminați tot aluatul.
Din acest aluat eu am obținut aproximativ 20 de clătite.
Serviți pancakes-urile cu banane calde ca oricare altele - miere, dulceață, sirop de arțar, iaurt, cremă de ciocolată, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.