Saptamana trecuta le-am facut copiilor mei mare bucurie cu aceste pancakes fragede si super aromate. Efectiv le-au savurat si mi-au spus ca pancakes-urile cu banane vor fi de acum incolo preferatele lor.
Ideea a pornit de la cateva banane rascoapte, pe care nu ma induram sa le arunc la gunoi. Asa ca am pregatit repede pancakes cu banane dupa aceasta reteta rapida si simpla, cu ingrediente la indemana si fara mixer.
Intr-un bol amestecati 200g de faina cu 2 linguri de zahar(optional), 2 lingurite praf de copt si un varf de lingurita de sare.
Intr-o farfurie striviti bine cu furculita bananele(curatate de coaja).
In alt bol amestecati ingredientele umede - 2 oua, 220ml de lapte, 60ml ulei si piureul de banane de la pasul anterior.
Adaugati compozita de faina de la pasul 1 in bolul cu ingrediente umede.
Amestecati putin, dar nu insistati mult cu telul, chiar pot ramane si ceva cocoloase.
Lasati pe masa 10 minute.
Dupa 10 minute mai amestecati o data bine aluatul de pancakes si va apucati sa le prajiti.
Incingeti bine o tigaie, la prima clatita eu intotdeauna ung tigaia cu putin ulei, dar sterg surplusul cu un servetel.
Turnati aproximativ 1/3 din polonic cu aluat in tigaie.
Sau 1 lingura mare, daca folositi in loc de polonic.
Lasati putin aluatul sa se distribuie singur, apoi usor cu polonicul sau lingura ii dati forma de cerc.
Focul sub tigaie trebuie sa fie mic, altfel riscati sa le ardeti prea repede.
Asteptati pana apar multe bule de aer pe suprafata clatitei.
Apoi repede o intoarceti cu spatula pe partea opusa si mai lasati 2 minute.
Scoateti clatita astfel prajita pe o farfurie si continuati cu urmatoarea pana terminati tot aluatul.
Din acest aluat eu am obtinut aproximativ 20 de clatite.
Serviti pancakes-urile cu banane calde ca oricare altele - miere, dulceata, sirop de artar, iaurt, crema de ciocolata, etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.