Tort cu zmeură și ciocolată (rețetă raw-vegan)

Am descoperit acest tort pe Blogul Floridecires - și am zis că neapărat trebuie încercat. L-am făcut acum de curând, a fost foarte simplu și repede, am și improvizat puțin... dar oricum a fost un tort interesant. Data viitoare când îl fac, voi avea blender și cred că voi face mici modificări în rețetă. Aici voi da rețeta așa cum am făcut eu cu schimbările care mi se par utile.

Ca și impresie - tortul este sănătos, foarte ciocolatos, dulce și sățios, nu puteți mânca mai mult de o felie mică o dată.

Condiție obligatorie înainte să vă apucați să-l faceți, este să aveți un blender bun sau o mașină de tocat carne. Nu am avut zmeură proaspătă și am folosit din aia congelată, plus am mai pus și niște vișine congelate deasupra.

Ingrediente
Curmale uscate fără sâmburi
600 g
400g pentru blat și 200g pentru cremă
Nuci
3 pahare
   
Praf de cacao
2 linguri
1 pt blat și 1 pt cremă
Avocado
1 buc
aveți grijă să fie unul copt, trebuie să fie moale când îl apăsați
Miere
2 linguri
sau sirop de agave - îndulcitor natural care se găsește la magazinele naturiste
Zmeură
200 g
sau zmeură congelată, dar cred că ar merge foarte bine și cu căpșuni sau vișine
Pași de urmat
Pas 1

Mai întâi facem blatul.

Aici am pus nucile și curmalele înainte să le dau prin mașina de tocat.

Tort cu zmeură și ciocolată (rețetă raw-vegan) - Pas 1
Pas 2

Apoi mărunțiți bine nucile și curmalele, în blender sau așa cum am făcut eu - în mașina de tocat.

Tort cu zmeură și ciocolată (rețetă raw-vegan) - Pas 2
Pas 3

Adăugați 1 lingură de cacao - eu am pus pudră de carob, înlocuitorul natural de cacao, și am greșit - are un gust mai ciudat, plus că înnegrește rău blatul, mai mult decât cacao.

Tort cu zmeură și ciocolată (rețetă raw-vegan) - Pas 3
Pas 4

Frământați ingredientele de la pasul anterior, sau dacă faceți în blender - blendați până se adună toate ingredientele în formă de bilă. Eu am făcut cu mâinile - dacă observați că nu se adună ingredientele mai puneți curmale mărunțite sau blendate.

Împărțiți aluatul în 2 bile și puneți la frigider până faceți crema.

Tort cu zmeură și ciocolată (rețetă raw-vegan) - Pas 4
Pas 5

Blendați curmalele împreună cu mierea - sau le dați prin mașina de tocat și apoi adăugați mierea.

Tort cu zmeură și ciocolată (rețetă raw-vegan) - Pas 5
Pas 6

Adăugați la compoziția anterioară 1 lingură de cacao și avocado curățit și tăiat bucățele mici. Blendați totul bine.

Eu am dat prin mașina de tocat și avocado și am amestecat toate ingredientele cu lingura.

Tort cu zmeură și ciocolată (rețetă raw-vegan) - Pas 6
Pas 7

Așa ar trebui să fie crema ca și consistență, deși la mine nu a fost foarte uniformă consistența, pentru că nu am folosit blenderul. Dacă iese prea groasă, adăugați puțin lapte de soia sau apă călduță și o amestecați, ca să o puteți unge ușor pe blat.

Tort cu zmeură și ciocolată (rețetă raw-vegan) - Pas 7
Pas 8

Pentru a forma tortul aveți nevoie de o formă rotundă de tort mai mică, sau o casetă rotundă. O așterneți cu folie alimentară.

Tort cu zmeură și ciocolată (rețetă raw-vegan) - Pas 8
Pas 9

Puneți prima bilă de aluat și o întindeți uniform cu mâinile pe fundul formei, presați bine.

Tort cu zmeură și ciocolată (rețetă raw-vegan) - Pas 9
Pas 10

Ungeți blatul cu 2-3 linguri de cremă, puneți fructele - zmeură, căpșuni, vișine, etc.

Tort cu zmeură și ciocolată (rețetă raw-vegan) - Pas 10
Pas 11

Apoi puneți al 2-lea strat de blat. Aici vă recomand să-l mărunțiți bine cu mâinile și să-l presărați peste zmeură, apoi începeți ușor să presați cu mâinile.

Tort cu zmeură și ciocolată (rețetă raw-vegan) - Pas 11
Pas 12

Apoi ușor cu o lingură nivelați acest strat, o înmuiați puțin în apă dacă se lipeste și se ia blatul după lingură.

Tort cu zmeură și ciocolată (rețetă raw-vegan) - Pas 12
Pas 13

Puneți tortul la frigider pentru o oră. Apoi întoarceți caseta cu fundul în sus, și scoateți tortul pe o farfurie sau platou de tort.

Tort cu zmeură și ciocolată (rețetă raw-vegan) - Pas 13
Pas 14

Cu restul de cremă ungeți tortul deasupra și de jur împrejur.

Tort cu zmeură și ciocolată (rețetă raw-vegan) - Pas 14
Pas 15

Așa arată varianta finală a tortului înainte de înfrumusețare. De aici puteți improviza cum vă place.

Tort cu zmeură și ciocolată (rețetă raw-vegan) - Pas 15
Pas 16

Eu am dat ciocolată neagră prin răzătoare și am înfrumusețat cu vișine congelate.

Tort cu zmeură și ciocolată (rețetă raw-vegan) - Pas 16
Pas 17

Aici și o secțiune a tortului, dacă veți pune cacao cât am scris aici în rețetă nu va fi așa negru.

Poftă Bună!

Tort cu zmeură și ciocolată (rețetă raw-vegan) - Pas 17

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min