Minunat acest chec cu piersici, foarte colorat, aromat si delicios, textura perfecta si cu toate ingredientele la indemana. Din 3 piersici obtineti un desert de vara fantastic pe care il veti aprecia cu toata familia.
Aveti grija la dimensiunea tavii de chec, a mea este ceva mai mare (35cm in lungime), dar daca aveti tava mai scurta adaptati cantitatea ingredientelor corespunzator.
Intr-o farfurie adanca amestecati 400g de faina cu 10g praf de copt si un varf de lingurita sare.
Spalati piersicile, scoateti samburii si taiati-le cubulete de marime medie.
Puneti intr-un bol mai mare 4 oua, 220g de zahar, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Amestecati bine compozitia cu mixerul pana se transorma intr-o spuma albicioasa.
Turnati cate putin 150ml ulei/unt topit, dar continuati sa mixati pana il incorporati complet in compozitie.
Adaugati 250ml de lapte, amestecati cu telul aluatul, in aceasta etapa daca folositi mixerul este foarte probabil sa va stropiti cu aluat fiindca el se face ceva mai lichid.
Adaugati in aluat compozitia de faina preparata in primii pasi, mai sus.
Amestecati totul cu un tel pana aluatul este uniform, fara cocoloase.
Puneti cele 3 piersici taiaite cubulete, amestecati.
Turnati toata compozitia intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt, a mea este de 35cm lungime, 11cm latime si 7 cm inaltime.
Daca aveti tava mai mica, adaptati corespunzator cantitatea ingredientelor.
Coaceti checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 50 de minute, sau pana la testul scobitorii curate.
Dupa cuptor lasati-l in tava inca jumatate de ora sa se racoreasca putin.
Apoi il scoateti din tava si lasati sa se raceasca complet.
Este delicios cald sau rece, noi l-am savurat cu toata familia.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.