Minunat acest chec cu piersici, foarte colorat, aromat și delicios, textură perfectă și cu toate ingredientele la îndemână. Din 3 piersici obțineți un desert de vară fantastic pe care îl veți aprecia cu toată familia.
Aveți grijă la dimensiunea tăvii de chec, a mea este ceva mai mare (35cm în lungime), dar dacă aveți tava mai scurtă adaptați cantitatea ingredientelor corespunzător.
Într-o farfurie adâncă amestecați 400g de făină cu 10g praf de copt și un vârf de linguriță sare.
Spălați piersicile, scoateți sâmburii și tăiați-le cubulețe de mărime medie.
Puneți într-un bol mai mare 4 ouă, 220g de zahăr, esență de vanilie și coajă rasă de lămâie.
Amestecați bine compoziția cu mixerul până se transformă într-o spumă albicioasă.
Turnați câte puțin 150ml ulei/unt topit, dar continuați să mixați până îl încorporați complet în compoziție.
Adăugați 250ml de lapte, amestecați cu telul aluatul, în această etapă dacă folosiți mixerul este foarte probabil să vă stropiți cu aluat fiindcă el se face ceva mai lichid.
Adăugați în aluat compoziția de făină preparată în primii pași, mai sus.
Amestecați totul cu un tel până aluatul este uniform, fără cocoloașe.
Puneți cele 3 piersici tăiate cubulețe, amestecați.
Turnați toată compoziția într-o tavă de chec așternută cu hârtie de copt, a mea este de 35cm lungime, 11cm lățime și 7 cm înălțime.
Dacă aveți tava mai mică, adaptați corespunzător cantitatea ingredientelor.
Coaceți checul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 50 de minute, sau până la testul scobitorii curate.
După cuptor lăsați-l în tavă încă jumătate de oră să se răcorească puțin.
Apoi îl scoateți din tavă și lăsați să se răcească complet.
Este delicios cald sau rece, noi l-am savurat cu toată familia.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.