Aveam cam multe pere saptamana trecuta in frigider si am zis sa fac o prajitura rapida si simpla cu o parte din ele. A fost frageda, aromata, cu putin aluat si multe pere, deci ne-a placut mult la toti.
Puteti prepara aceasta prajitura cu pere, dar si cu alte fructe la indemana si de sezon - mere, prune, etc.
Puneti intr-un bol 3 oua, 75g de zahar, 1 lingurita esenta de vanilie si coaja rasa de la o lamaie.
Amestecati bine cu mixerul pana compozitia devine ca o spuma alba si creste putin in volum.
Adaugati 50g de unt moale, iarasi mixati.
Puneti 150g de faina si 1 lingurita praf de copt, amestecati bine pana aluatul nu mai are cocoloase.
Aserneti cu hartie de copt o tava de aproximativ 26cm in diametru, turnati aluatul in ea si nivelati uniform cu o lingura.
Perele spalate le curatati de coaja si cotor, apoi taiati felii lungi si le aranjati peste aluatul din tava.
Neaparat le apasati putin si adanciti cand le puneti.
Cam asa am reusit eu sa le aranjez frumos, puteti sa puneti fructe mai multe sau mai putine, dupa plac.
Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute, sau pana se rumeneste uniform.
Lasati minim 1ora sa se raceasca in tava inainte de servire.
Presarati deasupra zahar pudra, fiindca perele nu sunt foarte dulci acesta aduce un plus de gust.
Serviti si savurati, a 2-a zi a fost chiar si mai frageda, deci puteti sa nu va grabiti s-o terminati, daca puteti :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.