Aveam cam multe pere săptămâna trecută în frigider și am zis să fac o prăjitură rapidă și simplă cu o parte din ele. A fost fragedă, aromată, cu puțin aluat și multe pere, deci ne-a plăcut mult la toți.
Puteți prepara această prăjitură cu pere, dar și cu alte fructe la îndemână și de sezon - mere, prune, etc.
Puneți într-un bol 3 ouă, 75g de zahăr, 1 linguriță esență de vanilie și coajă rasă de la o lămâie.
Amestecați bine cu mixerul până compoziția devine ca o spumă albă și crește puțin în volum.
Adăugați 50g de unt moale, iarăși mixați.
Puneți 150g de făină și 1 linguriță praf de copt, amestecați bine până aluatul nu mai are cocoloașe.
Așterneți cu hârtie de copt o tavă de aproximativ 26cm în diametru, turnați aluatul în ea și nivelați uniform cu o lingură.
Perele spălate le curățați de coajă și cotor, apoi tăiați felii lungi și le aranjați peste aluatul din tavă.
Neapărat le apăsați puțin și adânciți când le puneți.
Cam așa am reușit eu să le aranjez frumos, puteți să puneți fructe mai multe sau mai puține, după plac.
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute, sau până se rumenește uniform.
Lăsați minim 1 oră să se răcească în tavă înainte de servire.
Presărați deasupra zahăr pudră, fiindcă perele nu sunt foarte dulci acesta aduce un plus de gust.
Serviți și savurați, a 2-a zi a fost chiar și mai fragedă, deci puteți să nu vă grăbiți s-o terminați, dacă puteți :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.