Cum fierbem couscous

Am zis să pun repede și metoda de fierbere a couscous-ului, este foarte bună garnitură și îl puteți folosi în diverse combinații cu legume sau carne ca mâncare. Couscous-ul este un fel de boabe mici din grâu dur, gen paste, doar că foarte mărunțite. Dacă alegeți să fierbeți couscous din grâu dur integral vă asigur că va fi foarte sănătos și hrănitor - eu îl iau de la magazine naturiste sau la hypermarket.

Ingrediente
Couscous
1 pahar
eu am luat unul de 300ml
Apă
1 pahar
   
Sare
0.5 lingurite
   
Ulei de măsline
2 linguri
sau puțin unt
Pași de urmat
Pas 1

Important de știut: Couscous-ul se fierbe în proporție de 1:1 cu apă. Deci o unitate apă, și una de couscous.

Puneți la fiert 1 pahar de apă, puteți folosi orice cratiță. În această apă puneți sarea, uleiul/untul și mirodeniile care vă plac. La această rețetă am folosit curry sau turmeric, ambele dau o aromă plăcută și culoare plăcută galbenă.

Cum fierbem couscous - Pas 1
Pas 2

Până fierbe apa pregătiți un volum egal de couscous - în cazul meu același pahar cu care am pus apa.

Cum fierbem couscous - Pas 2
Pas 3

Când începe să fiarbă apa, puneți couscous-ul, amestecați și stingeți focul.

Cum fierbem couscous - Pas 3
Pas 4

Lăsați 10 min să se umfle bine și apoi folosiți ca și garnitură sau în combinații cu alte legume, carne și faceți o mâncare delicioasă.

Poftă Bună!

Cum fierbem couscous - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (4-5 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 5 min