Am zis să pun repede și metoda de fierbere a couscous-ului, este foarte bună garnitură și îl puteți folosi în diverse combinații cu legume sau carne ca mâncare. Couscous-ul este un fel de boabe mici din grâu dur, gen paste, doar că foarte mărunțite. Dacă alegeți să fierbeți couscous din grâu dur integral vă asigur că va fi foarte sănătos și hrănitor - eu îl iau de la magazine naturiste sau la hypermarket.
Important de știut: Couscous-ul se fierbe în proporție de 1:1 cu apă. Deci o unitate apă, și una de couscous.
Puneți la fiert 1 pahar de apă, puteți folosi orice cratiță. În această apă puneți sarea, uleiul/untul și mirodeniile care vă plac. La această rețetă am folosit curry sau turmeric, ambele dau o aromă plăcută și culoare plăcută galbenă.
Până fierbe apa pregătiți un volum egal de couscous - în cazul meu același pahar cu care am pus apa.
Când începe să fiarbă apa, puneți couscous-ul, amestecați și stingeți focul.
Lăsați 10 min să se umfle bine și apoi folosiți ca și garnitură sau în combinații cu alte legume, carne și faceți o mâncare delicioasă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.