Am zis sa pun repede si metoda de fierbere a couscous-ului, este foarte buna garnitura si il puteti folosi in diverse combinatii cu legume sau carne ca mancare. Couscous-ul este un fel de boabe mici din grau dur, gen paste, doar ca foarte maruntite. Daca alegeti sa fierbeti couscous din grau dur integral va asigur ca va fi foarte sanatos si hranitor - eu il iau de la magazine naturiste sau la hypermarket.
Important de stiut: Couscous-ul se fierbe in proportie de 1:1 cu apa. Deci o unitate apa, si una de couscous.
Puneti la fiert 1 pahar de apa, puteti folosi orice cratita. In aceasta apa puneti sarea, uleiul/unutl si mirodeniile care va plac. La aceasta reteta am folosit curry sau turmeric, ambele dau o aroma placuta si culoare placuta galbena.
Pana fierbe apa pregatiti un volum egal de couscous - in cazul meu acelasi pahar cu care am pus apa.
Cand incepe sa fiarba apa, puneti couscous-ul, amestecati si stingeti focul.
Lasati 10 min sa se umfle bine si apoi folositi ca si garnitura sau in combinatii cu alte legume, carne si faceti o mancare delicioasa.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.