Plăcintă grecească cu mere și cremă de vanilie - Soufra
Încă o plăcintă cu mere delicioasă și super rapidă, de inspirație grecească - se numește Soufra și se poate prepara cu orice fructe, sau fără ele, doar cu cremă de vanilie (de fapt așa este în original, merele le-am improvizat eu). Urmează neapărat să testez și varianta ei sărată, sigur trebuie să fie bună.
Nouă ne-a plăcut cel mai mult când este caldă, sau puțină reîncălzită la cuptor sau microunde, crema de vanilie și ouă se combină perfect cu merele și straturile fine de plăcintă, este fragedă, aromată, delicioasă!
Ingrediente
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
În primul rând așterneți cu hârtie de copt o tavă adâncă de aproximativ 20x30cm, să acopere bine atât fundul, dar și pereții dintr-o singură bucată.
Cremă plăcintei este lichidă și hârtia de copt o va ține pe loc, nu va curge din plăcintă, nu se va lipi de tavă, etc.
Pas 2
Topiți untul pe aragaz sau la microunde, ungeți cu el o foaie de plăcintă.
Pas 3
Puneți deasupra încă o foaie de plăcintă, ungeți-o și pe ea cu unt topit.
Pas 4
Apoi le strângeți cu degetele, formând pliuri.
Pas 5
Aceste foi unse cu unt și pliate câte 2 le aranjați una după alta în tava de cuptor pregătită la pasul 1.
Pas 6
Dacă cumva nu încap pe lungime, tăiați din ele cât aveți nevoie și aranjați-le după mărimea tăvii.
Resturile tăiate le puneți și pe ele intercalate între celelalte foi.
Pas 7
Spălați merele, le curățați doar de cotor și tăiați felii subțiri, semilune.
Pas 8
Adânciți feliile de mere printre pliurile cu foile de plăcintă.
Pas 9
Puneți mai multe mere sau mai puține, după cum vă place, puteți folosi și alte fructe de sezon după preferință, dar merele după părerea mea se potrivesc cel mai bine cu cremă de vanilie.
Dați tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute, până încep să se rumenească foile de plăcintă.
Pas 10
Între timp amestecați cu telul într-un bol 4 ouă cu 200g de zahăr și esența de vanilie.
Pas 11
Turnați laptele, amestecați din nou până compoziția este uniformă.
Pas 12
Când s-au rumenit puțin foile în cuptor, scoateți tava, turnați peste ele cremă de vanilie și o puneți înapoi la copt pentru încă 25 de minute, sau până se rumenește uniform plăcinta.
Pas 13
Plăcinta gata o lăsați puțin să se răcorească, măcar 1-2 ore înainte de servire.
Pas 14
Apoi o puteți porționa și servi, această plăcintă cu mere grecească este deosebit de fragedă și gustoasă când e caldă sau reîncălzită, dar și rece.
Poftă Bună!
Cantitate:
12 portii
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
3 (1 voturi)