Dacă nu sunteți hotărâți ce ați vrea să gătiți - biscuiți, prăjitură cu mere sau niște turtă dulce, încercați să pregătiți această rețetă rapidă care le combină pe toate cu succes. Se prepară într-adevăr foarte repede acești biscuiți cu mere, au textura puțin densă ca de turtă dulce, dar cu gust de prăjitură fragedă cu mere.
Nu trebuie să-i modelați, doar repede-i puneți cu o lingură în tavă, deci chiar și cei mai neîndemânatici bucătarași vor reuși cu siguranță. La noi au avut mare succes, vă recomand să încercați și voi această rețetă simplă și la îndemână.
Într-un bol puneți 2 ouă, 120g de zahăr și puțină esență de vanilie.
Amestecați bine cu un tel compoziția.
Adăugați untul moale, iarăși amestecați.
Apoi puneți aproximativ jumătate din cele 280g de făină, 1 lingură praf de copt și puțină sare.
Amestecați totul bine până nu sunt cocoloașe.
Adăugați restul de făină și iarăși amestecați bine cu lingura.
Veți obține un aluat destul de dens, dar lipicios.
Spălați și curățați merele de cotor și coajă, apoi le tăiați cubulețe cât mai mici și le adăugați în aluat.
Amestecați bine cu lingura.
Așterneți cu hârtie de copt tava de cuptor și puneți câte jumătate de lingură (acesta va fi exact cât un biscuite de mărime medie) din aluatul cu mere pe ea.
Lăsați puțină distanță dintre biscuiți, pentru că vor mai crește la coacere.
Puneți-i în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute, sau până se rumenesc frumos.
Lăsați să se răcorească puțin și-i puteți servi eventual ornați cu niște zahăr pudră deasupra, dar este opțional.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.