Daca nu sunteti hotarati ce ati vrea sa gatiti - biscuiti, prajitura cu mere sau niste turta dulce, incercati sa pregatiti aceasta reteta rapida care le combina pe toate cu succes. Se prepara intr-adevar foarte repede acesti biscuiti cu mere, au textura putin densa ca de turta dulce, dar cu gust de prajitura frageda cu mere.
Nu trebuie sa-i modelati, doar repede-i puneti cu o lingura in tava, deci chiar si cei mai neindemanatici bucatarasi vor reusi cu siguranta. La noi au avut mare succes, va recomand sa incercati si voi aceasta reteta simpla si la indemana.
Intr-un bol puneti 2 oua, 120g de zahar si putina esenta de vanilie.
Amestecati bine cu un tel compozitia.
Adaugati untul moale, iarasi amestecati.
Apoi puneti aproximativ jumatate din cele 280g de faina, 1 lingura praf de copt si putina sare.
Amestecati totul bine pana nu sunt cocoloase.
Adaugati restul de faina si iarasi amestecati bine cu lingura.
Veti obtine un aluat destul de dens, dar lipicios.
Spalati si curatati merele de cotor si coaja, apoi le taiati cubulete cat mai mici si le adaugati in aluat.
Amestecati bine cu lingura.
Asterneti cu hartie de copt tava de cuptor si puneti cate jumatate de lingura (acesta va fi exact cat un biscuite de marime medie) din aluatul cu mere pe ea.
Lasati putina distanta dintre biscuiti, pentru ca vor mai creste la coacere.
Puneti-i in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute, sau pana se rumenesc frumos.
Lasati sa se racoreasca putin si-i puteti servi eventual ornati cu niste zahar pudra deasupra, dar este optional.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.