Prajitura frageda cu dovleac, fara framantare

Era prea lung titlul daca mai adaugam ca este si o reteta rapida, dovleacul nu trebuie gatit dinainte, dar si delicioasa, cu o structura foarte pufoasa, fina si frageda. La noi a avut mare succes, chiar am savurat-o cu toata familia.

Daca aveti chef in acest sezon de o prajitura deosebita cu dovleac, fara eforturi multe in bucatarie, va recomand neaparat sa incercati aceasta varianta de prajitura frageda cu dovleac. Nu trebuie sa lucrati cu aluatul clasic fraged, sa va chinuiti sa-l intindeti si formati uniform, totul este simplu, rapid si cel mai important - absolut delicios!

Ingrediente
Faina alba
320 g
Praf de copt
10 g
Zahar
250 g
150g in aluat si 100g in umplutura de dovleac
Sare
0.5 lingurite
Unt
200 g
rece, de la frigider
Esenta de vanilie
2 lingurite
Galbenusuri de ou
2 buc
crude
Dovleac
550 g
cantitatea masurata dupa curatarea coajei si semintelor
Portocale
1 buc
optional
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol adanc amestecati 320g de faina cu 10g praf de copt, 150g zahar si 0.5 lingurita de sare.

Prajitura frageda cu dovleac, fara framantare - Pas 1
Pas 2

Peste faina razuiti untul rece (il dati prin razatoarea cu gauri mari).

Prajitura frageda cu dovleac, fara framantare - Pas 2
Pas 3

Il amestecati putin cu compozitia de faina si frecati putin cu degetele sa aiba textura de firimituri.

Prajitura frageda cu dovleac, fara framantare - Pas 3
Pas 4

Adaugati 2 galbenusuri si 2 lingurite esenta de vanilie.

Prajitura frageda cu dovleac, fara framantare - Pas 4
Pas 5

Iarasi amestecati bine cu degetele, pana aluatul este la fel cu textura de firimituri, dar cand il strangeti in palma, se lipeste putin, formeaza un fel de bulgare.

Prajitura frageda cu dovleac, fara framantare - Pas 5
Pas 6

Asterneti cu hartie de copt o forma cu peretii detasabili de aproximativ 26cm in diametru. Adaugati in tava 2/3 din aluatul sfaramicios pregatit anterior.

Il presati putin cu degetele, nivelati uniform, formati si o bordura de aproximativ 1.5cm.

Prajitura frageda cu dovleac, fara framantare - Pas 6
Pas 7

Apoi curatati dovleacul de coaja si seminte, il spalati si il treceti prin razatoarea cea mai fina.

Prajitura frageda cu dovleac, fara framantare - Pas 7
Pas 8

Amestecati-l cu zahar si optional putina coaja de portocala si sucul stors din ea.

Probabil ar fi gustos si cu putina scortisoara, reglati dupa preferintele dvs.

Prajitura frageda cu dovleac, fara framantare - Pas 8
Pas 9

Puneti aceasta umplutura de dovleac ras peste aluatul din tava.

Prajitura frageda cu dovleac, fara framantare - Pas 9
Pas 10

Deasupra presarati uniform restul de aluat ramas.

Prajitura frageda cu dovleac, fara framantare - Pas 10
Pas 11

Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180-200 de grade, pentru aproximativ 40-45 de minute, pana se rumeneste uniform.

Dupa cuptor lasati sa se raceasca complet in tava.

Prajitura frageda cu dovleac, fara framantare - Pas 11
Pas 11

Cand e rece, scoateti atent bordurile tavii si feliati prajitura pentru servire.

Este foarte frageda, fina, aromata, chiar va recomand sa incercati reteta.

Pofta Buna!

Prajitura frageda cu dovleac, fara framantare - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 portii ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min